Rôzne

Realita súčastnosti

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 4. januára 2015

Diskusia k téme

kukulienka71
smutné a pravdivé:-( teraz, keď žijem mimo Slovenska, vidím ten priepastný rozdiel v uvedomelosti ľudí oveľa viac. Tu je korupcia nepatrná, takisto nezamestnanosť. Ľudia si neodvykli ráno vstať a ísť do práce, kompetentní sú tu od toho, aby slúžili ľuďom, funguje tu všetko tak, ako by malo. V mestečkách vzdialených od seba 3-4 km sú všade fabriky, firmy, plno pracovných miest, všade sa vyrába, montuje tak ako to bolo pred rokmi aj u nás. Zlaté časy, keď sme mali všetci prácu a sociálne istoty. Tu má policajt rešpekt už z diaľky. Odkedy som tu, nevidela som ešte Róma. Tu by sa im nežilo dobre, tu nemôžu využívať sociálny systém. Každý musí pracovať. Tvrdo. Ale všetko má svoje miesto, aj posledný kamienok. Bicykle sa nemusia zamykať, nikto si nedovolí ich ukradnúť. Ľudia rešpektujú zákony, predpisy, pretože sú na to, aby bol všade poriadok. U nás je chaos, neistota, nervozita. A niekomu to veľmi vyhovuje:-(
mariamka
Zuzanka a preco tak pesimisticky?, /okrem toho, ze sucastnost je súčasnosť/,, minule chalan v noci pozeral South park, milu epizodu, hovoriacu macku


gubics
Že by to robila vláda? Máme ju takú akú si zaslúžime. Táto terajšia nevládne už prvý krát, preto v pamäti národa sa mala uchovať tak, že nie je vhodná na vládnutie. Ale čo zrobíme s ľuďmi, ktorí nie a nie pochopiť, že nemožno spapkať všetko, čo nám politici pred voľbami ponúkajú, tie sľuby trvajú len dovtedy, kým sa sľubujúci dostanú k teplým korýtkom, potom už zabúdajú na tých, ktorí ich tam dostali, a snažia si napchať len svoje vlastné bezodné vrecká. Máme len to, čo sme si zvolili. Pán Lasica to veľmi pekne zhrnul.
radost
tento Lasicov komentár som čítala prvýkrát v Hríbovom Týždni..ešte počas Dzurindovej vlády..odvtedy už mi viackrát prišiel mailom..určite to nie je novota dnešných dní..
ale..pravdivý je..už viac ako jedno desaťročie..:-)
radost
začala som pátrať-a zistila som-že sa mýlim..ten Lasicov komentár v Týždni sa volal: Bodka..
ospravedlňujem sa..čo už..pamäť neinformuje spoľahlivo..
tento komentár začal sa šíriť v roku 2011..vraj..:-)
frezia
Ako tu uz pise @julica , je to podvrh. Clovek ako Lasica by take hluposti z ust nevypustil. Aj ked uz nezijem na Slovensku, zije tam moja rodina a vela znamych, s ktorymi som v kontakte. Nikto z nich netrpi nudzou. Stale sa najdu aj vyborne potraviny, len si treba vyberat vyrobcov. Cudzinci ziju vo vsetkych krajinach, nielen na Slovensku, taktiez Slovakov zije vela v cudzine. Ten, co to napisal nebol urcite Lasica, ale nejaky primitiv, ktory sa snazi ludom popliest hlavu. Zial, velakrat sa mu to aj podarilo.
1x frezia
evanaaa
Nech to písal hockto, je na tom článku niečo pravdy, prečo to zapierať.....a zaujímavé, pán Lasica sa dištancoval, ale jeho meno tam nie je, za neho to povedala jeho žena, prečo nie on, ak to ozaj nepísal? Ak ano, predsa by sa nehanbil teraz za tie slová, a ak nie, mal by spraviť prehlásenie sám, ale dôrazné. A to, ako sa teraz žije na Slovensku, sa nedá povedať jednou vetou - niekomu dobre, inému nie a tých je asi viac, čo trú biedu, dokonca niektorí žijú ako v 20-tom storočí. Ak sa napríklad ja nesťažujem, neznamená to, že sa všetci sa majú dobre len preto, že aj ja sa mám.
pusta1
len faktická poznámka. nič v zlom, prosím.

správne po slovensky je: "v súčasnosti"
slovo je odvodené od slova "čas", teda teraz, v tomto čase

tvar "súčastnosť" vyjadruje: byť súčasťou, niečoho súčasťou.
tatranocka
Ak to patrí mne,tak ja to viem,ale okopírovala som to zo súhrnu aj s nadpisom-inak to tu pripomenula @mariamka 4.1. o 22:22 :) Nič v zlom.
evanaaa
@tatranocka , práve to som mala na mysli, že tu žije toľko chudobných ľudí, rodín, ktoré nemajú ani len to základné k žitiu - v tom to prípade teplo, samozrejme, okrem iného. JOJ-ka spravila záslužnú vec, že im to teplo dala. Nakonci bolo povedané .....a teraz tu majú príjemných 21 stupňov. No, mne je zima aj pri 22 st., ale aspoň tak..... a ešte jeden prípad, keď už o tom obdarovaní hovorím, v ďalšom prípade dievčatka, ktoré nemalo ani čo na nohy, len jedny roztrhané topánky....dostala balík od darcu z Francúzska a ten zmizol, no ako sa neskôr zistilio, rozkradli ho, tuším starosta a ešte niekto. Ale nakoniec väčšinu tých vecí vrátili...hanba takým ľuďom. A darca sa rozhodol darovať ešte jeden balík, ale na ten si sám dohliadne. Aj toto sa stáva.......