Rôzne

R a d a .

stefanm - fotkastefanm, 11. apríla 2014

Toto je rada pre tých , ktorí tu pridávajú recepty . Pred spracovaním receptu si pre istotu skontrolujte v akom stave na tejto stránke je recept ktorý chcete pridať . Ja si stále pozriem koľko krát už bol podobný alebo dokonca taký istý recept pridaný a ako bol spracovaný . Až potom sa rozhodnem , či svoju verziu pridám alebo nie .
Minule som však na to zabudol a pripravil som si v hlave námet na spracovanie receptu na Polievku z medvedieho cesnaku , aj s určením lokality jeho zberu .
Fotiť , stiahnuť foto do PC , upraviť fotky a spracovať popis receptu mi už dlho netrvá tak som to mal za hodinku spracované . Ale , tí čo ma poznajú vedia , že rád pridávam aj niečo na viac a tak som začal pracovať na videjku s pesničkou . Až keď som mal všetko hotové tak ma napadlo , že sa pozriem na podobné , tu pridané recepty a veru ten svoj som radšej ani nepridal .

Ale to videjko pridám aby ste vedeli , na budúci rok , kde ísť zbierať túto rastlinku .






@zareaguj


Diskusia k téme

mojack
:-() pekné, ale u nas pod Tatrami neviem kde by som to nazbierala.Medveda toho najdem skor :-))
tiginko
keby boli všetci takí zodpovední ako ty @stefanm , tak by sme sa tu nemuseli prehŕňať tisíckami takmer navlas rovnakých receptov, ba podaktorí neváhajú sami uvádzať rovnaké recepty, aj keď sa odlišujú len farbou peria použitej hydiny. Veď ten kto chce podľa receptu na Vareche pripraviť napr. Tiramisu, zeleninový šalát, slepačiu polievku, originál najoriginálnejší guľáš alebo maďarsko/slovenské halušky, tak to aby začal týždeň dopredu. Ale tebe by sa to určite prepáčilo, lebo ty si tu vzácne a vždy so zaujímavým prídavkom. Tak ako dávame recepty s prívlastkom "fotorecept", ty by si kľudne mohol uviesť "videorecept" a každý by sa určite rád pozrel a potešil.
majsterka
súhlasím s Tebou Tiginko čo sa týka rovnakých receptov ono to je asi v tom že každý má pocit že ten jeho recept je naj .Keby občas ľudia zalistovali vo varecháčskej kuchárskej knihe určite by veľa receptov nebolo pridaných
majsterka
medvedí cesnak by som aj ja išla rada nazbierať ale neviem či je u nás lokalita výskytu,tak som pre istotu kúpila v Tescu
jozefj
Ja som si doviezol medvedi cesnak z Beskýd pred tromi rokmi.Pestujem ho na Liptove v záhradke a veľmi sa mu dari.Nemá rád slnečné miesto.
majsterka
ďakujem za radu,môžem teda zasadiť ten kúpený do tieňa v záhrade,dúfam že sa mu tam bude dariť
babidka
Mily @stafanm , velmi vrelo ti dakujem nielen za pekny "prespievany recepis" ako volam v sukromi tvoje "youtubove " prispevky :-)
Ale hlavne moja vdaka patri za :
"Toto je rada pre tých , ktorí tu pridávajú recepty . Pred spracovaním receptu si pre istotu skontrolujte v akom stave na tejto stránke je recept ktorý chcete pridať . Ja si stále pozriem koľko krát už bol podobný alebo dokonca taký istý recept pridaný a ako bol spracovaný . Až potom sa rozhodnem , či svoju verziu pridám alebo nie ." Toto presne je aj moj nazor a vobec sa nim netajim - a veruze sa to mnohym nepaci :-)
mijaita
Umím si představit, jak se tu "opakovači" receptů prodírají podobnými a hledají, zda jejich recept tady už náhodou není. Stačí se začíst do diskuzí pod recepty a je patrné, že ani nečtou již vložené příspěvky ! Těsně před jeho příspěvkem už někdo odpověděl a jeho odpověď je totožná. Velice častý jev! A on bude hledat, jestli tady už je podovný recept vložený? Tomu se lze jen usmát. Nic ve zlém, jiné to ani tady, ani jinde.
bozulka
Asi preto už nepridávam...ale je tu stále pár receptov ktoré rada vyskúšam a väčšinou mi chutia,hoci niekedy s vlastnou doúpravou.
bozulka
Števo, tak nakoniec ti tú labku dal ako je vidno a dúfam,že aj mu chutilo...:-)