Varenie

Púpavový med

andrea3 - fotkaandrea3, 30. apríla 2011

Ahojte varecháči, práve skúšam uvariť púpavový med. Viete mi poradiť, aký by mal byť hustý? Varím skoro hodinu a stále sa mi zdá riedky. Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

hubarka35
ahojky ja som práve dnes zbierala pupavy-močia sa do zajtra s citronom-potom prevarim,ocedim a idem varit...skus si za lyžičku naliat na malý tanierik a ked vychladne zistiš aku má hustotu....horuce sa zdá niekedy riedke.....sesternica raz spravila tak hustý,že ani s flaše nešiel von....
andrea3
ďakujem za radu @hubarka35 , pupavy som zbierala včera a postupovala som, tak ako pišeš. Dala som znovu varit a potom vyskúšam, ako si poradila :)
arasidka
pozor, počula som, že púpavový med nie je vhodný pre alergikov.Varievala ho moja babička, bol chutný.
ancicka
Ja som varievla med s púpavy,ešte ked boli moje deti malé.Pridám na porovnanie s inými ,či aj niekto má taky rcp.Budem rada.
andrea3
robila som podla tohto receptu, ale polovičnú dávku - 500 kvetov púpav, 2 citrony, 2l vody, 2 kg cukru. Kvety namočiť spolu s nakrájanými citronmi, variť 15 minút a nechať 24 hodin stáť. Na druhý deň precediť a pridať cukor a variť do zhustnutia. Mne však ostal riedky, asi bude z neho iba sirup :-)
hubata
Ja by som ho nechala radšej redší, veď prevariť ho môžeš ešte aj dodatočne. Horšie je podľa mňa pridávať potom v zime do neho vody aby si ho dostala vôbec z fľaše von a nezlomila lyžicu.....
hubarka35
ja davam pupav od oka čim viac tým lepšie-nerátam ich a na liter vody kilo cukru a citron i so šupkov nakrajany-najprv to močim do rána,potom prevarim,ocedim,pridám cukor-varim do zhustnutia...a pridala som i pár vyhonkov medovky....je to tam citit v tom uvarenom mediku....sesternica zas dala mätu-tá dá tiež tomu moc dobru prichut.a varievam podobne i z bazy aj lipy i podbelu,no tento rok som sa na podbel nedostala.už mám uvarený medik-budem ešte raz kým sú pupavky.
enge149
tak ja čo najďalej mám alergiu,kedysi sme ho tiež varili,kto môže tak super,ja by som musela letieťzasa na injekciu ani tie padáky z púpavy nemôžem,kýcham a pochnem,ale úplne sa im vyhnúť nedá,takže nič moc toto obdobie,lieky..
zanci
ahojky ja robievam každý rok 250kvetov 2 ošúpané citrony 8 dcl vody 1kg cukru. varím na druhý den asi hodinu a nie je až tak hustý ale dobrý
vianocka
Zdravim:-)
Vcera som robila med prvykrat podla vasich receptov a mam iba osladenu vodu :-( neviem co s tym? Asi to uz nezhustne.. .