prosím, prosím, po lopate vysvetliť prípravu a realizáciu polevy na punčové rezy, nepodarila sa mi
@zareagujDiskusie
- Kitchenguru: Kedy piecť vianočné slané pečivo? 0 zatiaľ bez komentárov
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár včera 12:49
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 159 najnovší komentár dnes 01:11
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár 1. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 159 najnovší komentár dnes 01:11
- Mamka4: Kuchynské váhy 7 najnovší komentár včera 19:53
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár včera 12:49
- Helca103: lenivá štítna žľaza 43 najnovší komentár 19. novembra 2024
- Elalea: Jazvečia masť 29 najnovší komentár 10. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 113 najnovší komentár dnes 01:11
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár včera 12:49
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Orechový koláč s citronovo-žĺtkovou polevou
- Veľmi chutné záviny +fotopostup
- Vajíčková nátierka so šunkou ideálna na sendviče +video
- Mrkvovo-cviklový šalát +fotopostup
- Cestoviny s pečenou tekvicou +fotopostup
- Makovo-citrónový veniec bez lepku
- Indické Aloo gobi - karfiolovo-zemiakové karí s basmati ryžou
- Obrátené hovädzie rezne so syrom VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Nadýchané pivné cestíčko na vyprážanie rezňov, rýb, zeleniny aj húb VIDEO
- Pistáciová baklava rýchlo a jednoducho VIDEO
- Boli aj budú: 12 nesmrteľných retro zákuskov ako z cukrárne za minulého režimu
- TOP rebríčky: Najlepšie októbrové recepty, to je prehliadka koláčov. A tento vyhral na celej čiare
- Chutné spomienky: Lahôdky z bufetov a stánkov spred Nežnej revolúcie. Na tieto sme chodili pravidelne!
- Pečenie pre každého: 10 koláčov z kyslej smotany. Jednoduché rýchlovky z hrnčeka, aj kráľovské pre hostí
- Pečené aj nepečené: 7x viedenské rezy, výnimočný zákusok na každú príležitosť
- Sacherka 8x inak: Upečte si slávny čokoládový dezert ako bábovku, muffiny, minitortičky alebo rezy
- Zahrajte sa na Pečie celé Slovensko: České koláče, pražské gule, slané torty. Upečte si ich aj vy, máme recepty, s ktorými všetko vyjde
600 g praskoveho cukru si preosejem do misky, v strede si urobim jamku a naleje 2PL malinoveho sirupu a 2 PL ruku,,,, pomaly miesam a priberam cukor kym sa mi nezacne tvorit hmota tuhsia a tuhsia,,, a postupne este pridavam sirup, dokial nevpracujem vsetok cukor.
podla toho aku hustu ci riedku chces mat polevu tak pridavas sirup...
ja robim so 600 g cukru, lebo robievam na velky plech. nemusis ju pouzit celu, ale radsej viac ako potom prirabat... zacinala som robievat s 300 gramov cukru, ale vzdy som dorabala. odvtedy robim zo 600g.
ľadať&form_build_id=form-417393e5ee98d37df479e9bdbbf68a8e&form_token=4a84360cce27d42a41d22daa5cd1a9eb&form_id=google_cse_searchbox_form. Kukni tuto
Takže: 1kg kryštálového cukru zaliať studenou vodou, len tak, aby bol utopený. Pomaly variť a miešať a skúšať, či retiazkuje (očko z drôtu ponoríme do rozvaru, do blanky ktorá sa naň uchytí fúkneme a ak sa tvorí retiazka z bubliniek, je rozvar akurát). Pridáme 1PL octu, aby nám poleva spätne nekryštalizovala, premiešame a vylejeme do plechu, vypláchnutého studenou vodou. Vodou pokropíme (veľmi jemne) aj povrch rozvaru. Keď je vychladnutý, začneme miešať plochou varechou. Spočiatku to pôjde ťažko, ale čím ďalej, tým to bude ľahšie. Miešame, kým hmota nezbelie. Môžme ju prifarbiť potravinárskou farbou a hneď použiť, alebo v zaváracích pohárikoch uložiť do chladničky (vydrží aj zo dva mesiace) a mať ho pripravený. Pred použitím ho treba vyložiť, nechať steplieť (prípadne trochu nahriať vo vodnom kúpeli) a znova rozmiešať.