prosím, prosím, po lopate vysvetliť prípravu a realizáciu polevy na punčové rezy, nepodarila sa mi
@zareagujDiskusie
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kvetinka72: Potrebujem pomoc s grilážkami 4 najnovší komentár 5. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 355 najnovší komentár dnes 15:15
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 355 najnovší komentár dnes 15:15
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 13 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 253 najnovší komentár dnes 15:15
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Nepečené datľovo-čokoládové bonbóny VIDEO
- Chcete si urýchliť pečenie vanilkových rožkov? Super tip, ako ich urobiť raz-dva VIDEO
- Hľadáte perfektné cesto na vykrajované koláčiky? Skúste toto naše len zo 4 surovín! VIDEO
- Čokoládové kolieska s karamelom a so soľou VIDEO
- Jednoduchý trik, ako expresne ozdobiť drobné pečivo VIDEO
- Čokoládové kocky s kardamómom a pomarančom VIDEO
- Skvelá bielková citrónová poleva na všetky vianočné koláčiky VIDEO
- Odolná trinástka: Výborné recepty na trvanlivé vianočné koláče, ktoré vám vydržia až do Silvestra
- Linecké koláčiky: Prezradíme vám najlepší recept aj fintu, ako z jedného cesta urobiť 7 druhov vianočného pečiva
- Toto sú stálice: 10 najlepších klasických koláčov a zákuskov na vianočné sviatky. Sú tu aj tie vaše?
- Rokmi overené: 10 receptov na vianočné plnené oriešky, ktoré piekli už naše babky
- Orechové, karamelové aj čokoládové: Najchutnejšie plnené vianočné košíčky pre každý jazýček
- Pečie celé Slovensko: Zabudnutý dezert spod Tatier. Súťažiaci o ňom ani nepočuli a čo vy, poznáte Lohengrin?
- Máme ju radi: 10 receptov na sviatočné koláče a drobné pečivo s obľúbenou žĺtkovou polevou
600 g praskoveho cukru si preosejem do misky, v strede si urobim jamku a naleje 2PL malinoveho sirupu a 2 PL ruku,,,, pomaly miesam a priberam cukor kym sa mi nezacne tvorit hmota tuhsia a tuhsia,,, a postupne este pridavam sirup, dokial nevpracujem vsetok cukor.
podla toho aku hustu ci riedku chces mat polevu tak pridavas sirup...
ja robim so 600 g cukru, lebo robievam na velky plech. nemusis ju pouzit celu, ale radsej viac ako potom prirabat... zacinala som robievat s 300 gramov cukru, ale vzdy som dorabala. odvtedy robim zo 600g.
ľadať&form_build_id=form-417393e5ee98d37df479e9bdbbf68a8e&form_token=4a84360cce27d42a41d22daa5cd1a9eb&form_id=google_cse_searchbox_form. Kukni tuto
Takže: 1kg kryštálového cukru zaliať studenou vodou, len tak, aby bol utopený. Pomaly variť a miešať a skúšať, či retiazkuje (očko z drôtu ponoríme do rozvaru, do blanky ktorá sa naň uchytí fúkneme a ak sa tvorí retiazka z bubliniek, je rozvar akurát). Pridáme 1PL octu, aby nám poleva spätne nekryštalizovala, premiešame a vylejeme do plechu, vypláchnutého studenou vodou. Vodou pokropíme (veľmi jemne) aj povrch rozvaru. Keď je vychladnutý, začneme miešať plochou varechou. Spočiatku to pôjde ťažko, ale čím ďalej, tým to bude ľahšie. Miešame, kým hmota nezbelie. Môžme ju prifarbiť potravinárskou farbou a hneď použiť, alebo v zaváracích pohárikoch uložiť do chladničky (vydrží aj zo dva mesiace) a mať ho pripravený. Pred použitím ho treba vyložiť, nechať steplieť (prípadne trochu nahriať vo vodnom kúpeli) a znova rozmiešať.