prosím, prosím, po lopate vysvetliť prípravu a realizáciu polevy na punčové rezy, nepodarila sa mi
@zareagujDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 87 najnovší komentár dnes 11:39
- Alena45: Poznáte pánsku tekvicu ? 11 najnovší komentár 2. februára 2025
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 6 najnovší komentár 17. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 453 najnovší komentár 1. februára 2025
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 87 najnovší komentár dnes 11:39
- Alena45: Poznáte pánsku tekvicu ? 11 najnovší komentár 2. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 453 najnovší komentár 1. februára 2025
- Uhorka: Uvarené mrazené zemiakové halušky 10 najnovší komentár 30. januára 2025
- Mamka4: Stonkový zeler 10 najnovší komentár 30. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 158 najnovší komentár 1. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 87 najnovší komentár dnes 11:39
- Alena45: Poznáte pánsku tekvicu ? 11 najnovší komentár 2. februára 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Chuťovka takmer bez práce, zato s veľkým efektom. Na Silvestra úspech zaručený! VIDEO
- Poznáte tento menej namáhavý spôsob, ako používať strúhadlo? VIDEO
- Domáci kurací gyros. Pozrite si tú vychytávku, ako ho upiecť v rúre! VIDEO
- To ste ešte nejedli! Upečte si skvelý slaný snack z kyslých uhoriek VIDEO
- Salámový šalát na Silvestra VIDEO
- Paprikové kura s ryžou z jedného pekáča VIDEO
- Slaný brokolicový koláč bez múky, ktorý zasýti a nezaťaží trávenie VIDEO
- 12 receptov: Nechce sa vám vymýšľať, ako pripraviť mäso na obed? Spravte ho na prírodno
- Pre rodinu i pre hostí: 10x orechové rezy, perfektné riešenie, čo upiecť na víkend ku káve
- TOP rebríčky: Jablkové koláče, pagáče, koložvárska aj francúzske zemiaky. Pozrite si najlepšie januárové recepty, je tam všetko, čo máte radi
- Najlepší je domáci: Z čerstvého či sušeného droždia, z kvásku aj bez kysnutia. 12 návodov, ako si upiecť vlastný chlieb
- Zdravšie pečenie: Z hrnčeka, bez mixéra či bez vajec. 11 receptov na šťavnaté mrkvové koláče
- Chutne a lacno: 15 tipov, čo variť týždeň pred výplatou
- Toto je super nápad: 9 receptov na výborné cestoviny z jedného hrnca
600 g praskoveho cukru si preosejem do misky, v strede si urobim jamku a naleje 2PL malinoveho sirupu a 2 PL ruku,,,, pomaly miesam a priberam cukor kym sa mi nezacne tvorit hmota tuhsia a tuhsia,,, a postupne este pridavam sirup, dokial nevpracujem vsetok cukor.
podla toho aku hustu ci riedku chces mat polevu tak pridavas sirup...
ja robim so 600 g cukru, lebo robievam na velky plech. nemusis ju pouzit celu, ale radsej viac ako potom prirabat... zacinala som robievat s 300 gramov cukru, ale vzdy som dorabala. odvtedy robim zo 600g.
ľadať&form_build_id=form-417393e5ee98d37df479e9bdbbf68a8e&form_token=4a84360cce27d42a41d22daa5cd1a9eb&form_id=google_cse_searchbox_form. Kukni tuto
Takže: 1kg kryštálového cukru zaliať studenou vodou, len tak, aby bol utopený. Pomaly variť a miešať a skúšať, či retiazkuje (očko z drôtu ponoríme do rozvaru, do blanky ktorá sa naň uchytí fúkneme a ak sa tvorí retiazka z bubliniek, je rozvar akurát). Pridáme 1PL octu, aby nám poleva spätne nekryštalizovala, premiešame a vylejeme do plechu, vypláchnutého studenou vodou. Vodou pokropíme (veľmi jemne) aj povrch rozvaru. Keď je vychladnutý, začneme miešať plochou varechou. Spočiatku to pôjde ťažko, ale čím ďalej, tým to bude ľahšie. Miešame, kým hmota nezbelie. Môžme ju prifarbiť potravinárskou farbou a hneď použiť, alebo v zaváracích pohárikoch uložiť do chladničky (vydrží aj zo dva mesiace) a mať ho pripravený. Pred použitím ho treba vyložiť, nechať steplieť (prípadne trochu nahriať vo vodnom kúpeli) a znova rozmiešať.