prosím, prosím, po lopate vysvetliť prípravu a realizáciu polevy na punčové rezy, nepodarila sa mi
@zareagujDiskusie
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 167 najnovší komentár včera 23:46
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 167 najnovší komentár včera 23:46
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Nyja: Dubčekove rožky 34 najnovší komentár 5. mája 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 354 najnovší komentár 1. mája 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 42 najnovší komentár 29. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 167 najnovší komentár včera 23:46
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 42 najnovší komentár 1. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Pečená krkovička - nebíčko v papuľke +fotopostup
-
Jablková palacinka pečená v rúre +fotopostup
-
Mäkučká krkovička v lahodnej omáčke +video
-
Krémové rezy s jablkovo-smotanovo-pudingovou plnkou +fotopostup
-
Jemný krupicový jablčník bez tuku
-
Pečený bôčik s dusenou kyslou kapustou a so zemiakovou knedľou
-
Pečené kuracie stehná na zelenine +fotopostup
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Rýchly likér bez vajec? Skúste tento s vanilkovým jogurtom VIDEO
-
Chrumkavé čokoládové veľkonočné hniezda VIDEO
-
Víkendové pečenie: 11 receptov na vynikajúce koláče s kyslou smotanou
-
Od pondelka do nedele: Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
13x špagety: Od úplne jednoduchých až po nadupané kombinácie skvelých chutí
-
Najobľúbenejšie recepty: Španielsky vtáčik, obrátené rezne aj sviečková na smotane. 10x nedeľná klasika z hovädzieho mäsa
-
TOP rebríčky: Pečenie na sviatky, sezónne bylinky aj vajíčka. Pozrite si tie najlepšie recepty uplynulého mesiaca
-
Jemné mäsko: 12x bravčová panenka. Vyskúšajte ju aj podľa receptu moderátorky Karin Majtánovej a rovno s dvoma plnkami
-
Malý trik s veľkým efektom: Chcete, aby bol váš koláč nadýchaný? Stačí urobiť túto jednoduchú vec
600 g praskoveho cukru si preosejem do misky, v strede si urobim jamku a naleje 2PL malinoveho sirupu a 2 PL ruku,,,, pomaly miesam a priberam cukor kym sa mi nezacne tvorit hmota tuhsia a tuhsia,,, a postupne este pridavam sirup, dokial nevpracujem vsetok cukor.
podla toho aku hustu ci riedku chces mat polevu tak pridavas sirup...
ja robim so 600 g cukru, lebo robievam na velky plech. nemusis ju pouzit celu, ale radsej viac ako potom prirabat... zacinala som robievat s 300 gramov cukru, ale vzdy som dorabala. odvtedy robim zo 600g.
ľadať&form_build_id=form-417393e5ee98d37df479e9bdbbf68a8e&form_token=4a84360cce27d42a41d22daa5cd1a9eb&form_id=google_cse_searchbox_form. Kukni tuto
Takže: 1kg kryštálového cukru zaliať studenou vodou, len tak, aby bol utopený. Pomaly variť a miešať a skúšať, či retiazkuje (očko z drôtu ponoríme do rozvaru, do blanky ktorá sa naň uchytí fúkneme a ak sa tvorí retiazka z bubliniek, je rozvar akurát). Pridáme 1PL octu, aby nám poleva spätne nekryštalizovala, premiešame a vylejeme do plechu, vypláchnutého studenou vodou. Vodou pokropíme (veľmi jemne) aj povrch rozvaru. Keď je vychladnutý, začneme miešať plochou varechou. Spočiatku to pôjde ťažko, ale čím ďalej, tým to bude ľahšie. Miešame, kým hmota nezbelie. Môžme ju prifarbiť potravinárskou farbou a hneď použiť, alebo v zaváracích pohárikoch uložiť do chladničky (vydrží aj zo dva mesiace) a mať ho pripravený. Pred použitím ho treba vyložiť, nechať steplieť (prípadne trochu nahriať vo vodnom kúpeli) a znova rozmiešať.