Varenie

Puncova kocka

smajliqa - fotkasmajliqa, 16. júla 2011

ahojte... vedel by mi niekto poradit nejaky fajnunky receptik na puncove kocky?? take tie, ktore su cele obtiahnute puncom,,,, najlepsie foto recept..... alebo nejaku stranku,kde by som ho nasla??? dakujem krasne.

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
nájdi si vo vyhľadávači punčové rezy, alebo punčovú tortu - akurát ich pokrájaš na kocky.
smajliqa
ahoj hubata, no to som uz skusala, lenze vacsina puncovych rezov, co som nasla, maju puncovu polevu iba z vrchu, a ja by som ich chcela obalit cele, len neviem ako na to. predsa, nie som taka kucharka ako tu vacsina ludi asi :)
hubata
Jááj, nepochopila som že máš problém aby ti poleva držala na bokoch: urobíš si polevu ako je na punčové rezy vo vysokej úzkej miske aby si mohla kocky lepšie obaliť. Najlepšie asi každú kocku napichnúť na špajdlu alebo ostrú vidličku a pomocou plochého noža alebo lyžice ponatierať aj boky. Rozmýšľam že asi by som najprv natrela 4 boky, nechala zaschnúť a keby sa mi zdalo že cesto ešte presvitá, tak by som to zopakovala. Vrch by som natrela až posledný. Ak už trváš na tom aby aj boky boli obtiahnuté.
smajliqa
hej hej, toto som myslela. okej, vyskusam to, potom dam vediet ako som dopadla :)))
evanaaa
A nešlo by to - dať na mriežku a obliať celé, ako čokopolevou, nechať zascnúť, ak by to bolo husté, maloby to držať, prípadne po zaschnutí znovu obliať druhý krát, ale asi by to bolo pracné, no skúsiť sa to môže.
sovka62
Punčové kocky sa polievajú fondánovou polevou, sú tu na ňu recepty a polievajú sa tak, ako píše @evanaaa , na mriežke. Ja používam malú naberačku, kocku polejem a pomocou vidličky ich trochu pootáčam, aby sa poleva roztiekla všade. Pod mriežkou mám plech, tam tá zvyšná poleva nasteká a ak si dám pozor, aby mi do nej nepadali omrvinky, dá sa znovu použiť.