Varenie

Prvá pomoc prosím

smejkad - fotkasmejkad, 12. októbra 2015

Dobrý deň gazdinky,
potrebujem vašu pomoc :-(
Robila som dnes tortu a ako to uz býva, keď na niečom veľmi záleží, just sa to nepodarí :-(((
Korpus nadstavovaná piškóta, plnka trasená ale jahodová - nestuhlo a nestuhlo, po troch vanilkových som nakoniec dala čokoládový olé, ale ten sa mi už zošmykuje po tom pôvodnom - no sodoma gomora , chuťovo možno aj, ale miesto torty na mňa z chladničky čumákuje rozpľasnuté ufo a ja teraz neviem, čo s tým :-(
Máte niekto dobrý nápad?
Veľmi pekne ďakujem :-/

@zareaguj


Diskusia k téme

boba777
Nemam vela skusenosti s pecenim,ale snad skus do tej nestuhnutej plnky dat dr.oetker zelatinovy stuzovac na plnky a kremy.
evanaaa
Neviem, aká je nadstavovaná piškóta, ale s korpusom si asi problém nemala, len s tým krémom, zdá sa. Neviem, ako si tú plnku robila, čo a koľko si toho použila, mne sa vždy podarila. Alebo, žeby si málo triasla?
evanaaa
Alebo - skús vyhľadať tu, daj si - Trasená plnka.....inak, základ je: Dva pudingy bez varenia ( Ollé), dve šľahačky a dva kompóty, dáš do nádoby, trochu premiešaš, dobre uzavrieš a trasieš kým nezacítiš, že už to nehrká a je to pevné.
kukulienka71
Daj dolu plnku, kým sa úplne nezvezie po korpuse. To už takto lepšie nebude. Ak máš ten umelohmotný nadstavovač výšky na torty, korpus vráť do formy, obopni nadstavovačom napevno, do plnky rozmiešaj te želatínový stužovač za studena ako píše boba777 a vylej ho tam, až keď trocha spevnie. Do rána by to malo držať a stuhnúť, nič iné ma nenapadá, ak chceš túto tortu zachrániť.
smejkad
Ja som trasenu robila veľa krát, prvý raz sa nepodarilo, neviem prečo, ale teraz mi ide o to, ako zužitkovať to nešťastné ufo z chladnice :-(
claudie
Urob navsteve obycajny BB puding a krasne ho vyzdob :-) a pouzi aj tu plnku :-)
marika9
Želírovač za studena zrejme pri tejto konzistencii nepomôže. Keď sa mi toto stalo zarobila som normálnu želatínu s 1/2 vody a vychladnutú som vmiešala do plnky. Len ju nesmieš hneď dať na korpus, vydrž, kým začne tuhnúť. Inak by to znovu stekalo.
smejkad
chcela som ten srnci, ako som vyssie pridala link, ale nestuhlo to, cim dalej viac som presvedcena, ze som tam namiesto slahacky drcla smotanu alebo jogurt :-)))
tak som upiekla piskotovy plat na velky plech ( nadstavovanu piskotu najdete tu na vareche ako overenu nepiskotu ), rozotrela som to na to cca v tej hrubke ako cesto a teraz idem dat na vrch cokoladu
cast piskoty som pouzila na muffiny a dala som po lyzicke tortovej masy aj do nich, uvidime, ako to dopadne
ak dobre, bude aj foto :-)))
smejkad
dopadlo to tak dobre, ze ani foto sa nestihlo :-))))