Rôzne

Prosim potrebujem radu.nepestujete niekto chili bhut jolokia

pitbul - bez fotkypitbul, 3. mája 2013

prosim Vás varecháči nepestujete niekto chili bhut jolokia.asi pred 2 mesiacmi som si ju zasadila a tak isto aj bolívijskú dúhu.bolívia už má mini paričky a jolokia ani len nevyrašila.A nedokážšm sa nikde dopátrat ku info či to mam vzdat alebo počkat,kolko jej to vlastne trva kým vylezie.dakujem za radu

@zareaguj


Diskusia k téme

kimlo
Ja ju pestujem, akurát dnes som vysádzal asi 20cm sadenice do skleníka. Ale ak do 2 mesiacov nevyklíčila, už nevzíde. A na nové zasiatie je vzhľadom na dkhú vegetačnú dobu už neskoro...iba ak by si ju na jeseň prezimovala v kvetináči.
turistka
@pitbul , tiež mám taký istý neúspech, zasadila som semiačka Trinidad Moruga Scorpion, nevzišli! Predvčerom som znova dala nabopnať na mokrú vatu, tak som zvedavá či sa prebudia v nich korienky.
margaretka28
Mne sa osvedčilo vysievať akúkoľvek papriku do vlhkého perlitu, stačí udržiavať vlahu a za pár dní je vonku. Kem ná asi 2-3 lístky, presadím do kelímka od jogurtu, alebo po dva korene do zrezanej krabice od mlieka, ked vysádzam von, už kvitne. Ale konkrétne s tým čo spomínaš nemám skúsenosti, tak som Ti asi moc nepomohla.
2010
Ja jej mam kila a ani v Thajskej restike ju nechcu ze by zabili zakaznikov.
Vazne neviem naco ju pouzit ?
pitbul
uf to ma mrzi ze uz nebude z nej nic.@2010 ani ja netusim lebo do huby to nikdy nedam.ale muz ju chcel z recesie a ma asi azbestovu hubu.chcu si urobit s kamosmi taku sutaz ze kto vzdrzi viac.nevies nam poslat sadenicky?zaplatim ti za ne pls.@margaretka28 dakujem za radu,len si neviem rady s touto jolokiou.bolivia je krasna.@kimlo myslis ze ak objednam nove semiacka a vyklicia tak potom prezimovat?@turistka woow ty si extrem.ak vyklici ochutnas?ak hej daj vediet lebo to musi byt samovrazda.som smutna ze sa nepodarilo.ale bohuzial byvam v panelaku,na balkon slnko nesvieti,takze v okne z opecnej strany a nemam miesta nazvys takze musim vymenit za daku bylinu.inak musim sa pochvalit,vsetko zp semiacok,veeela bazalky,pazitka,mata.bolivia,rozmarin.a chcem este nejaku bylinku ak teda jolokia R.I.P, adakujem za rady.cenim si to
2010
@pitbul ja zijem v tropoch z toho by nic nebolo , @kimlo je odbornik pestuje ich na Slovensku ma vela skusenosti.
pitbul
vrrrrrrr skoda.rda by so sa smiala na mojom muzovi a nasich chlapoch ako to preziju,skodoradost.
2010
@pitbul , len tak mimochdom madarska fefronka nie je na zozname ...Jolokvia je asi tak 100x stiplavejsia :-)



pitbul
@ja viem a preto ju chceme.cez milion tych neviem teraz ako sa to povie,nejden googlit.chcem nech chlapci nasi ked su frajeri placu a trpia hihiviem ze naj je trinidad scorpio ci ako sa vola.tu ide o recesiu.nech trpia blazni
turistka
@pitbul , tieto nepoužívam do varenia, ani nápad, robím z nich výzdobu v kuchyni. Prešívam ihlou s niťou, zavesím, uschnú a osviežia mi kuchyňu pri koreničkách :-)
kimlo
Takych blaznov ze kto zje viac nagy alebo habanera je plny youtube, nechapem tych ludi...raz som kamratovi dal plod habanera red savina a na nejakej jeho oslave narodenin sa tam nasiel jeden pripity blazon ktory chcel spravit frajera ze to zje...takmer mu volali zachranku. Ja pouzvam nagu len ako susenu mletu koreninu. Za cerstva je nepozivatelna a ma horku chut. Chutovo lepsie su habanera alebo fataliii. Tie su dobre aj zavarane.
pitbul
uz som to vzdala,nic by s toho nebolo.a myslim ze by som to ani nepouzila.bolivia je krasna,uz idu aj papricky tak snad bude dobra.