Varenie

Prosím o recept

marianna76 - fotkamarianna76, 22. decembra 2013

Ahojte, prosím... chcela by som urobiť dačo čo sa dáva do formičiek.. stuhne to a vyklopí... sú tam hrozienka, čoko..., cukor.. a ďalej o tom nič neviem... Prosím prosím poradíte mi... prosím... ďakuejem.

@zareaguj


Diskusia k téme

kimlo
Ziadne mäso?... Divny recept... ;-)
marianna76
hm... super... mne to ani nechýba @kimlo ... to len syn si dal požiadavku... inak som medzi poslednými... s pečením ....
eviana
@marianna76 , sprav parížsku šľahačku a na druhý deň ju vyšľahaj so stužovačom želatiny, naukladaj ovocie, zalej časťou, pridaj ďalšie ovocie, hrozienka, oriešky, čokoládu a opäť zalej šľahačkovou masou, stuhne, vyklop. Ak čakáš na návštevu @kimlo , zrob aj zopár misiek s huspeninou :)
Čo sa týka pečenia, isto nie si medzi poslednými sama, u nás teraz samé jubileá v rodine, pečiem najprv torty ako na bežiacom páse... a vianočné pečivo tiež ešte dorábam :) Aj tak sa najviac z pečiva teším na kapustnicu :))) , toho roku z vlastnej - v pohároch podľa @remcula - naloženej kapusty :) a samozrejme - aby to aj moji chlapi jedli - s domácou klobásou, údeným mäsom, hubami... :)
evanaaa
@marianna76 , mne ten popis pripomína šohajdy, ale asi tie nemáš na mysli, lebo sa robia v papierových košíčkoch a tam zostávajú do zjedenia. Je tam čokoláda a aj tie hrozienka alebo v strede dobrý džem, ak by to boli ony, daj si do vyhľadávača - viac verzií.
manya
moja kamarátka z podobných surovín čo spomínaš robí pre dcéru že "študentská pečať" vo forme na srnčí chrbát a potom to krája, možno by to šlo aj do malých formičiek a po stuhnutí vyklopiť, alebo nedávno bol na FB recept na " študentskú pečať " do papierových košíčkov, čokoládu spustíš s tukom, pridáš nasekané oriešky, hrozienka,nasekané sušené alebo kandizované ovocie, vo formičkách to isto stuhne, ale ako to pôjde von netuším. Moja kolegyňa, kým sa dala zohnať "pozlátka" farebná hliníková fólia , robila na stromček čokoládové ozdoby do formičiek tak, že tou pozlátkou vystlala formičku a naliala čokoládovú zmes, po stuhnutí zabalila. Do tej študentske pečate šli aj nasekané želé cukríky, radšej by som dala ovocie.
marianna76
nie nie... šuhajdy nie... ani pannacotu.... ano také ako študentská pečať vo vnútri... podobné dajaké
manya
@marianna76 , ten recept na študentskú pečať nájdeš na dobruchut.azet/ študentska pečať v košíčkoch, pozrela som to, myslím, že by to malo ísť z formičiek, je tam dosť čokolády.
marianna76
Ďakujem veľmi pekne... ani ma skôr nenapadlo, že to môže byť taká zmes študentská... ešte , že ste to tu spomenuli...Ďakujem Vám !!!