Prosim o radu

atina47atina47 20. septembra 2014 o 14:46

Kdysi jsme dostali maso z divocaka samce a vyskvarene sadlo - mast, bylo to hrozne citit, vyhodili jsme to, proto bych chtela poprosit jak se da takove maso a mast osetrit, aby nebylo citit. Dekuji vsem za dobrou radu a preji hezky den.

@zareaguj


14 odpovedí:
  • rulik - fotkarulik 20. septembra 2014 o 18:02

    takmer každú divinu treba pred prípravou naložiť do pácu(marináda-moridlo) často s použitím borievky, neľké kusy loja-tuku sa tiež odstraňujú pred marinovaním aby sa nepreniesol výrazný pach diviny,žiaľ s masťou z diviaka skúsenosť nemám, ale mama pochádza z horárskej rodiny tak sa spýtam(to ale musel byť kus,zvyčajne veľa tuku nemávajú-sú to športovci)

    @zareaguj
     1x atina47
  • používateľ nemá avataratina47 20. septembra 2014 o 18:30

    Dekuji za tu radu. atina
    @zareaguj
  • marienka54 - fotkamarienka54 20. septembra 2014 o 23:54

    Divinu vždy dávam do pácu na niekoľko dní,masť a blanaté kusy obkrájam.
    @zareaguj
     1x atina47
  • marika9 - fotkamarika9 22. septembra 2014 o 14:45

    Divinu vždy pripravujem s kopou cibule, 1:1. Samozrejme všetok tuk najprv zrežem. Na diviaka mám recept: plátky mäsa natrieť horčicou, okoreniť, osoliť. Do pekáča (alebo jenskej misy) na spodok 1 PL oleja, vrstva cibule, plátky mäsa a znovu vrstvíme, kým máme čo. Posledná je cibuľa a na vrch 1 PL oleja. Zakryjeme a dusíme v trúbe 2-3 hodiny, podľa veku diviaka. Milujeme to, len nám vyhasol zdroj diviny.
    @zareaguj
     1x atina47
  • eraserhead - fotkaeraserhead 22. septembra 2014 o 19:37

    ja som si myslel že tie ktoré suroviny-potraviny si vyberáme a pripravujeme z nich jedlo práve pre ich nezameniteľnú chuť.
    Predsa ak mi "nevonia" kozí syr tak ho predsa nebudem kupovať a potláčať v ňom tú "capinu" nejakou podivnou alchýmiou a ak mi smrdí divina alebo ryba tak ju tiež nebudem mučiť v nejakej zvetranej koreniacej zmeske



    ja mám napríklad veľmi rád pľúca varené (tieto tu sú teľacie)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avataratina47 22. septembra 2014 o 22:14

    Asi jsme si nerozumeli, nekoupili ale dostali jsme kus divocaka a vyskvarene sadlo - mast, necekala jsem tu razanci rekneme vune, nikdy jsem se s necim takovym nesetkala. Vim, ze zverina ma svoji typickou vuni, nevadi mi, kupuji a zarazuji ji do naseho jidelnicku, dokonce kupuji vyrobky z kozi farmy a rybare mam doma, tak o ryby v nasi rodine neni nouze. Jen tolik na vysvetlenou a plice, dnes uz Vam v restauraci nenabidnou, ale doma je pripravuji na zpusob svickove na smetane, tak nasim chlapum nejvice chutnaji. Dekuji Vam za Vas nazor.
    @zareaguj
  • babidka - fotkababidka 24. septembra 2014 o 11:07

    Divina ma sice svoju charakteristicku chut aj vonu ktora je vsak zvacsa celkom znesitelna :-) No ,ale moze sa stat , ze diviak sa krmil niecim "menej vonavym" napr. zdochlinou /aj to veru diviak skonzumuje/ alebo ked bol streleny tak bol akurat v ruji ....vtedy sa to maso ani mast naozaj neda zjest . Mohol sa krmit aj niecim inym , niektore rastliny , korienky aj chrobaciky ktore diviakom mimoriadne chutia byvaju tiez menej vonave . No a ako vieme, tuk je nositelom chuti ale nielen to -ale aj v tukovych bunkach sa ukladaju niektore "odpady" ktore telo nedokaze celkom zlikvidovat alebo vylucit . No a tak sa moze stat , ze je take maso az prilis "naturalne" .Ja take maso obycajne povarim nasim psom.No ...a niekedy aj ony ohrnuju nos....
    @zareaguj
     1x atina47
  • používateľ nemá avataratina47 24. septembra 2014 o 21:23

    Babidko, dekuji Ti za vysvetleni, asi je nejpravdivejsi. Tveho nazoru si velmi vazim, znam Tvoje drivejsi rady na Varecha.sk, delali jsme podle Tvoji rady maslo, ale chybela na zrucnost a tak to nakonec vyresil mixer. Preji Ti pohodovy vecer.atina
    @zareaguj
  • patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs 25. septembra 2014 o 02:14

    Keď je stará divina musí do pácu. Borievka, nové korenie čierne cele korenie, klinčeky( veľké po 10 guliek, malé po 20 guliek) 5 ks bobkový list tieto koreniny uvaríme vo vode( asi 1/2 l podľa množstva mäsa ) aj 1PL octu necháme vychladnúť. Mäso prekladáme veľa cibule a cesnaku a zalejeme pripravenou vodou s korením a červeným vínom asi 2 dcl tak nech je mäso ponorené. Nádobu uzavrieme a necháme v chlade postať aspoň týždeň keď je staré.Divina musí odležať vtedy zmäkne to je zásada pri nej.Tak na budúce dobrú chuť želám.
    @zareaguj
  • patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs 25. septembra 2014 o 02:20

    Mám aj recept z diviny to mi stálo v marináde 9 dní až potom som ho robil. výsledok stál za to čakanie.
    @zareaguj
     1x atina47
  • používateľ nemá avataratina47 25. septembra 2014 o 15:51

    Dekuji za pekny prispevek, preji hezky den.atina
    @zareaguj
  • používateľ nemá avataratina47 25. septembra 2014 o 20:58

    Marienka 54 a Marika 9 dekuji za rady, az zacne sezona budu se ridit i Vasi radou, momentalne jsou u nas v kurzu kaceny a morske ryby mrazene primo na mori a nesmim zapomenout na houby, kterymi se zdarne zasobujeme. Preji Vam obema hezky vecer.atina
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarwerdula 29. septembra 2014 o 16:21

    Dobrý den,
    prosím o radu, pdcera si přála plněnou tortilu, tak jsem ji připravila dle receptu zde ze stránky, ale bohužel tortila nejde srolovat, láme se je suchá, chuťově sice dobrá, ale to je všechno. Můžete mi prosím poradit jak správně připravit tortilu, aby šla naplnit a stočit.
    Děkuji
    @zareaguj
  • používateľ nemá avataratina47 2. októbra 2014 o 21:07

    Zadejte si www. recepty online.cz jak ohrejeme tortily, tam najdete rady, ja s nimi nemam osobni zkusenost, mexicka kuchyne je specialitou meho syna. Hezky vecer
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




TOPlist