Varenie

Prosím o radu

aroooo - fotkaaroooo, 29. marca 2013

Je tu obdobie, kedy varíme údenú šunku,plece,krkovičku..., ktoré sú
zabalené v tej sieťke. Ako ju dávate z toho mäsa dole? Skúšala som
ešte teplé, aj studené - výsledok rovnaký, mäso ozobané ako keby
ho nejaké zvieratá chutnali, alebo tú sieťku dať dole pred varením-
nerozpadne sa potom?

@zareaguj


Diskusia k téme

ericka
@aroooo , akurát som našla recept,ako variť údené stehno so sieťkou.Sieťku treba vareškou uvoľniť od mäsa ,vložiť do vriacej vody,počkať,kým voda začne opäť vrieť a variť prudko 2-3minúty.Mäso sa má zatiahnúťa šťava má ostať vo vnútri.
Po obvarení treba teplotu stiahnúť a udržiavať na 80-85 stupňov celzia až do konca varenia.Koľko mäso váži,toľko hodín sa varí.Ja mávam tiež pravidelne problém so sieťkou,tak teraz som radšej stavila na krkovičku,lebo len teraz som prišla k tomuto receptu.Ale možno ti trochu tento recept pomôže...
viera1
Ja som ju odbalila ešte pred varením a nerozpadla sa.Teraz už nekupujem žiadne údené,nikto to u nás neje a do fazuľovice a kapustnice dávam šunkovú klobásu a údené kuracie stehná.
aroooo
@viera1 , ďakujem, veď aj ja som tento rok kúpila len najmenší kúsok aby bolo do kapustnice, už to nemá žiadnu chuť a ani mäso to už asi nie je, ale problém som mala s tou gumenou sieťkou už viac rokov...
dorisa
....aj ja bojujem s tou sieťkou každoročne..tento rok nie,lebo som nekúpila žiadne údené....treba sa trocha obmedzovať
hubata
Ponorím do vriacej vody kým sa mäso nezatiahne, potom vyberiem, nechám troška vychladnúť a odstránim sieťku. Potom previažem mojim špagátikom a dovarím na miernom vare.
aroooo
Ja som to aj vlani robila nad parou ako @sovka62 s koreninami, tie v mäse aj cítiť
zufalka
Ja sa pamatam a casy kedy sa to pekne varilo so sietkou, po vychladnuti isla pekne dole a maso zostavalo krasne, no ale to vtedy ta rolka bola este z maska.... udene kupujem radsej uz tepelne upravene, lebo tieto novoty uz ani chut nemaju ..
mijaita
A ja kupuju uzena zebra a to je nejlepsi uzene jake znam. Jeste zadni kolinko je dobre moc :-)
ericka
@aroooo ,toto je recept od kuchára,tak možno stojí za vyskúšanie...
Už akokoľvek urobíš,tak nech sa tebe,aj ostatným varecháčom s podobným problémom, podarí hravo zbaviť tej nepodarenej sieťky...
radost
neviem poradiť...ked chceme v pohode žiť-len údené koleno-to mám od muža "zvoleno"..tento rok ani to nie-kúpili sme jahňacinu...snád všetci naši bez tej šunky nezahynú...:-)stačí-že pôjdu oblievať-v každej rodine jej budú dostatok mať...:-)
zdenka1009
Dobre že, som si otvorila túto diskusiu. Aj ja som potrebovala sa poučiť ako sa sťahuje táto sieťka. Mala som problémy ako vy.Teraz to vyskúšam ako radia mäsiari..
trdlinka
Ani to nekupuj a ak si to už kúpila tak daj sieťku dole pred varením nič sa nerozpadne.
evanaaa
Ešte som mäso v sieťke nekupovala, veď je široký výber iných, aj po domácky údených, a myslela som že v sieťke je len rolované plece, ak je tak, potom ho nekupujte. A bude po probléme.