Rôzne

Prosím o radu s mravcami

tedko - bez fotkytedko, 14. apríla 2012

Dnes ráno keď som vstala mali sme plnú obyvačku,teda stenu
posiatu úplne samé tie lietajúce mravce,alebo neviem ako sa to
volá ale normálne biela stena bola čierna od tých mravcov.Viete
mi prosím Vás niekto poradiť čo s tým?Budem veľmi vďačná keď
mi s tým niekto poradí,ĎAKUJEM

@zareaguj


Diskusia k téme

margaretka28
Kúp si kriedu na mravce,dostať aj v drogérii,mne sa to osvedčilo,stačí popísať miesto výskytu mravce si to zavlečú do mraveniska a bude pokoj. Lepšie ako biolit,lebo to nesmrdí.
ainy
ja si pamätám, že u mojej babky sa vyrojili, ale len okolo okien a liezli po parapetách....ona to posypovala gruntom z kávy....ale asi tá krieda na mravce bude praktickejšia, keďže u teba lezú po stenách
sovka62
Len zopakujem z predošlej diskusie" na mravca faraónskeho (to sú tie drobné červenskasté) Lafarex, na mravce rodu Lassius niger (tie čierne) Pulnex, hlavne v domoch zvonku okolo múrov, v bytoch okolo stúpačiek a do kuchyne Ferdo alebo Stop mravec. Môžte použiť aj Biolit proti mravcom, len ten dosť smrdí a nemal by prísť do styku s potravinami, alebo Super Champion, proti mravcom je ten žltý a ten nie je toxický. Všetky by ste mali dostať v záhradkárskych predajniach (aspoň u nás máme všetky a vlastne aj Cyper, ten je tiež určený na komunálnu hygienu).
elisticka
ja som pouzila proti nim kypriaci prasok a posypala kade sa dalo a uz viac neprisli:-))
eevapa
ja som na viečko od kompótu naliala olej a do rána bolo plné mravcov.
hubata
Treba odstrániť príčinu: nie je niekde zapadnutý kúsok údeného za linkou? Ja som raz na Silvestra urobila obloženú misu že si po polnoci dáme..... Nedali sme si, bolo z nej mravenisko.
ela77
Jediné čo je treba urobiť zistiť odkiaľ idú. To sa vyrojili nové mravce, ktoré keby boli vonku, tak sa rozídu a každý z nich si hľadá svoje. Sklopírujem z jednej témy:
Mravčie kolónie sa tiež musia nejako množiť a deje sa to tak, že keď je nejaké mravenisko dospelé a veľké tak produkuje tkzv. krídlaté mravce. Sú to ale v konečnom dôsledku plodné samce a samice. Tie, ak sú podmienky ideálne, vyletia von z hniezda a teda ho opustia – od tohto momentu im je ich pôvodný domov ukradnutý, pretože si idú vytvoriť vlastný domov.
Majú kráľovné krídla?
Kráľovné alebo teda plodné samice , majú krídla iba v čase kedy vylietavajú z hniezda do tohto svadobného letu so samcami. Keď oplodnené zosadnú na zem na nové teritórium, tak by im krídla zbytočne zavadzali. Preto ich nožičkami zhodia a ďalej pokračujú už bezkrídle.Samičky – kráľovné sa pária len raz za život a teda počas tohto svadobného letu. Samci sú teda po tomto lete nepotrební a zvyčajne teda zomierajú do pár hodín či dní po tomto svadobnom lete.
Takže ideálne je zistiť odkiaľ prišli a zablokovať, alebo dať tam návnadu, ktorá by pôsobila tak aby časom mravenisko zaniklo, lebo toto sa ti bude opakovať stále, pokiaľ pôvodné mravenisko nezlikviduješ alebo jeho východ neodkloníš tak aby sa vám nedostali znova dnu.
tedko
Ďakujem všetkým za pomoc,včera som tam nasypala prášok do pečiva
ale ráno keď som vstala a zažala svetlo bolo ich tam ako maku až po
vypínač,skúsim kúpiť biolit a uvidíme.
jozefj
Občas by si mala obyvačku poriadiť... Načo chémia stači čistota.
hera
@tedko...no mne pomohlo rozmiestnenie koliesok citronu po cestickach kade chodia a tiez som mixovala koru z pomarancov s trochou vody a liala som do otvorov odkial vychadzali- stacilo to urobit 3x a asi sa odstahovali....
zdezda
sovka radí veľmi dobre, ja som mravcom na chalupe nastrúhala školskú kriedu a už sa im ku nám nechcelo :-), no myšky majú u nás cez zimu mejdan, lebo vtedy tam nejazdíme a oni si u nás vždy niečo nájdu, trebárs aj alobal :-)
eva128
mohol by mi niekto poradit co s molami ,kupila som vlasske orechy a asi o 2 tyzdne mi zacali lietat mole po byte , tak som vsetko vycistila t.j. v potravinovej skrinke v kuchyni
eva128
ale oni stale lietaju,ako sa ich mam zbavit dala som uz aj bobkovy list, levandulu ale stale sa objavuju
afataga
mam kamarata co ma dreveny dom a s mravcami bezuspesne bojuje uz 10 rokov, hovoril ze vyskusal snad vsetko, ale ked potrebuju putovat cez jeho dom, tak ich nic nezastavi...tak si vyber
micca
Ja mam osvedceny recept proti mravcom mletu skoricu nasypat a uz nepridu treba vyskusat mravcov je viacej druhov
evanaaa
Mne sa raz objavili v komore, tak sme im nasypali na ich cestičku biely prášok zvaný Linden, možno je to ako tá krieda, viac ich nebolo. Horšie, keď mi na balkóne ( menšia terasa), začali loziť a vždy boli pod veľkými kvetináčmi, kde som mala ihličnaté stromčeky, ktoré sme vypiplali z asi 5cm na 80 cm, dávala som všeličo, aj škoricu a neviem čo, a len lozoli. A kde sa množili? Dali sme vykachličkovať velý balkón nanovo a kvetináče sme dali na tú dobu na chodbu, ale susedy sa hnevali, že tam lozia mravce, tak sme ich potom prezreli od koreňa a zistili sme, že si v zemine pri koreňoch spravili hniezda. Jediné, čo nám zostávalo, stromčeky aj so zeminou vysypať do kontajnera. Bolo mi do plaču, že som o ne prišla, ale mravce už nie sú aj vďaka tomu, že sme im zabetónovali škáry odkiaľ vyliezali.
tedko
Ďakujem všetkým za rady,dnes ráno konečne pokoj,dúfam že nadlho
a Jozefj Ďakujem za príspevok ale o čistote to asi nebude lebo máme
komplet prerobenú obývačku a dva týždne po vymaľovaní,a ešte ani
nábytok nie je len nová sedačka,takže všetkým vďaka......
viera1
@ela77 hehe,dobrý systém majú teda tie mravce...a že posvadobný let(?)