Rôzne

Mravce.

babav - fotkababav, 18. marca 2011

Prosim o radu !Podarilo sa niekomu z vas zbavit sa kuchynskych mravcov,ktore oblubuju sladke,bez chemickych prostriedkov?Skusala som pomletu skoricu,pomohlo iba pokial
vyprchala vona .Na trhu je dost" mravcolapiek",ale v kuchyni by som sa im radsej
vyvarovala. D a k u j e m !

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
Urob im obloženú misu s údeným, ako ja na Silvestra v roku 2000 !
vcelka
Myslím, že dostať aj spray proti mravcom, čo môže byť použitý aj medzi potravinami. Ja mám Biolit špeciálne proti mravcom, ale ten sa vraj pri potravinách nedá. Robíme to tak, že keď niekam ideme na trochu dlhšie, tak je všetko skryté a my to teda vystriekame. Nič iné okrem spraya nikdy nezabralo. S týmto problémom sa boríme už 30 rokov - teda ešte v rodičovskom byte, ja teraz sporadicky, keď majú ruju apríl-jún. Keď sa inak nedá, použijem aj ten Biolit, naozaj mi nikdy žiadna iná mravcolapka nepomohla. Ak má niekto iné skúsenosti, rada sa nechám tiež poučiť a usmerniť.
marianne69
V prasku do peciva vsypat skoricu a klinceky(podrvene)....potom nasypat do skar odkial vyliezaju mravce:-)odskusane to nemam,ale suseda takto bojovala s nimi,ze vraj to vygooglila a pomohlo....ked nic ine, za vyskusanie to stoji....
honestka
@babav : zamiesaj si par lyziciek BORAX a krystal cukor a rozsyp to na miesta, kade chodia mravce... tieto nerozoznaju ktoru gulicku krystalu si zoberu a ked ich prinesu az do hniezda, po zjedeni - zomrie aj kralovna a mas koniec s mravcami nadobro. Takto lahko tiez vyhubis mraveniska v zahrade.
baculata
Ja používam na mravce prostriedok na riad JAR, moja svokra nám vzdy hovorila že na mravenisko platí jarová voda.Neviem aké su kuchynské mravce, nám sa stane že ich objavíme na podlahe v byte málokedy, vačšinou na dvore a tam ich polejeme jarovou vodou. V interieri pokvapkám cistou jarou.Ludová skusenost.
baculata
Na dvore ničíme len v prípade, že nám to vadí v blízkosti, aby si niekto nemyslel, že likvidujem pracovité mravčeky zbytočne.
samanka
ja som už vyskúšala všetko možné na mravce, nepomohlo nič (inak, my máme asi dom postavený na jednom veľkom mravenisku a suseda hovorí, že sa raz zobudí a bude o pár kilometrov ďalej) Keď sa zjari objavia v kuchyni, dávam si pozor, aby nič nepadlo na zem, žiadna omrvinka ani kvapka čaju, čohokoľvek, čo by prilákalo mravcov. Takže posledné roky ich sem-tam vidím zo päť, keď nemajú čo jesť, idú asi k susedom. @honestka čo je to Borax? Nepoznám.
vcelka
To je taký prípravok v škatuľke? Ak áno, tak s tým som začínala, žiaľ, neúspešne. Však človek by si myslel, že mravce sa boja vody. A v rodičovskom byte sa stále sústreďovali v nádobke na prášok, čo je v práčke - tak toto nech mi niekto vysvetlí. Alebo vôbec okolo vody, či už v kuchyni alebo kúpeľni. Žiadna ľudská logika v prípade mravcov neplatí. Otec bol zásadne proti sprayovaniu v kuchyni. Raz som mamu podporila, naštvala sa, kúpila spray a keď odchádzali na víkend, tak to riadne pokropila. No a na čas bol fakt pokoj.
emili23
Ten prášok do pečiva nasypaný na mravčiu cestičku zaberá. K nám na 4.poschodie v panelaku chodili mravce cez škaru pod parapetom,tak som s nimi bojovala týmto sposobom,kým som nedala vymeniť okna za nové.
honestka
nam sa toto podarilo takto jednoducho, dokonca aj na farme sa odstranilo mnozstvo mravencisk.
Borax (boritan sodny) nachadza v jazerach.Pomaha dobre v domacnosti ako cistic skvrn a zmakcovac vody, ale neobsahuje skodlive fosfaty ani chlor. Osvedci sa pouzivat tam, Kto ma velmi tvrdu vodu- posobi podobne ako zmakcovac sody.
samanka
ďakujem za vysvetlenie, obrátim sa na syna-chemika, my máme tých mravenísk na pozemku viac než dosť.
evanaaa
Treba vyskúšať všeličo, napríklad aj rozmrvenú kriedu, možno pomôže. My sme ešte na starom byte mali mravce jeden čas a muž nosil z roboty biely prášok, len si na názov nespomeniem a ten nám pomohol.
marula
Ja som vyhubila mravce v byte prípravkom LAFAREX K.
Prípravok posobí tak, že zabraní vývoju lariev a za niekoľko
týždňov už sa neobjavia. Už 2-3 roky mám od nich pokoj.
2010
babav mozeme si vymenit, len u nas musis pridat na zoznam pavukov a jasterice.Uz sme sa vzdali lebo by nas slak trafil.( mame dve 500 l ladnicky a prazdnu spajzu ale aj tak sa im vsetkym u nas paci ).To je cena za to ze byvas v tropoch a nemas zimu.
viera1
Môj otec sypal maizenu (zemiakový škrob ?),tvrdil,že mravce dýchajú nôžkami a toto ich udusí.A ten škrob je najjemnejší prášok,ktorý sa nachádza v domácnosti.Možno preto aj spomínaná strúhaná krieda.
babav
Dakujem vam vsetkym za rady!@honestka , borax viem kupit v supermarketoch.Prasok do peciva ,skoricu a hrebicky mam,tak idem bojovat .Len co sa oteplilo zacinaju vyliezat a aj ked nie su protivne ako pavuky a jasterice ,s ktorymi musi bojovat @2010 , predsa len narobia neplechu ,v okamihu mi nalezu do cukru, ovocia,....Nie nadarmo bol "Ferdo Mravec "taky mudry ;-)
janaja
Poradím tak ako marula, Lafarex. V našom 7-poschodovom dome sme ich mali všade - a pomohol len Lafarex. Už 3 roky nemáme žiadneho, chválabohu.To bol des, nevedeli sme sa ich ničím zbaviť. Doporučujem.
2010
babav tie vyditelne potvory kaslat na ne ,ale najhorsi su neviditelny mravci ktory sa boja svetla ,ktorych nevidiet a vsetko znicia , termity. .
honestka
tak na termity iba specialne postreky, pocuvame ody na to, ako si priatelia v califormnii musia pravidelne objednavat tento servis, pretoze ich dom by uz vraj bol zjedeny. Nezavidim, aspon teda nejake vyhody v tejto premrznutej Canade.
@Babav : tie orchidky ti prekrasne zakvitli aj mne sa prebudza jar aspon dnu - zakvila aj moja orchidea a fialky po strajku/prestala som ich polievat- tak sa zlakli, ze hynu tak sa prebrali a zapucali ako ceresnicka...ten stres pracuje ako hodinky u rastliniek, ktore inac nechcu vyhanat kvietok/ . napis, cim finally odplasis tie mravce.
julica
mne sa osvedčilo vystopovať ich cestičku - najmä škáročku, ktorou prenikajú do bytu, a tú zasypať práškom do pečiva. Mne to vždy pomohlo, mravcov sa vraj nedá zbaviť, len ich poslať k susedom :)
azucena
osvedčila sa mi na chalupe mletá škorica nielen proti mravcom , ale aj proti lietajúcim mravcom.Mám to veľakrát vyskúšané.Okrem toho zostane všade škoricová vôňa
abdul
" Zubná pasta s chlorofylom, vzbudí nehu v každom milom. "
Na cesty mravcov v kuchyni som používal zubnú pastu a zabralo.
tetuska
mne sa podarilo vyhubiť mravce práškom do pečiva, zatiaľ to pomohlo vždy - vnútri a dokonca aj vonku pod balkónom, preventívne to robievam vonku každý rok, veď prášok nie je drahý a zatiaľ mi to vychádza...
marcy
na chate sa nám ku koncu leta objavili mravce,čo objavili-invázia na 4 miestach!!! Z drogérie také malé UFA plastové doniesol muž,rozdelili sme ich a o dva týždne ani chýru :-) občas sa mi objavia v byte, cez okno,alebo z dola od podlahy....kriedou ( dostať v drogérii ) som urobila !__! zhruba takúto zábranu,ani jeden mravec túto líniu neprekročil,čiže šli späť :-)))
mojack
Toľko odborníkov na mravce...:-))) , tak preto moj manžel nemá žiadnu zakazku :-(((
LAFAREX K
vladkaku
spray "Super Champion", majú ho v kvetinárstvach alebo v predajniach, kde predávajú potravu pre zvietatá, môžete ho aj olízať, nič sa nestane, len nezotierať, zlikvidovali sme tým faraóny v byte
straka1
Ja som si nasypala za kuch.linku Č I E R N Y MLETÝ PEPER.Aj to pomôže.
dorisa
Presne ako píše @mojack , ak su to faraonske mravce, tak ich vyničite velmi tažko,lebo doma ich možete nejako omráčiť,ale ked mate susedov,kde s nim nebojuju, tak sa zas vratia. Ja som bývala v 11 poschodovom dome na samom vrchu, každy mal mravce- faraonske- ale každy čušal. Až,ked nam po pečive behali, tak sme zavolali službu a tá to zničila, tym Lafarex-om.Takže nie su mravce,ako mravce. A treba aj susedom povedat,nech sa staraju o to, aby ich vyničili. Nezávidím, viem, čo je to:(((
dorisa
ZBUDLA SOM POVEDAT, KED SME JEDLI, TAK SME SI ROŽKY MUSELI ODKLEPAVAT,AKO CIGARETY, HAHAHAHAHA
sovka62
Lafarex K je fajn, ale zaberá len proti Monomorium pharaonis, mravcovi faraónskemu. To sú také malé hnedé potvorky, pomýlili by ste si ich so strúhankou odrolenou z vypraženého rezňa. A pravda je, že v bytových domoch treba, aby sa používal v každom byte, inak márna snaha.
Čierne mravce, rod Lasisus Niger Lafarex K nezahubí, asi by ho ani nežrali, je tam pre nich nezaujímavý atraktant. Borax v zmesi s cukrom, alebo s múkou zaberie, ale nemusíte ho zháňať. Je súčasťou predávaných prípravkov, napríklad Ferdo, ale Stop Mravec.
Aj ja som s mravcami bojovala tri roky. Vyskúšala som všetky dostupné prípravky, ale keď som ich zničila v jednej časti bytu, objavili sa v druhej. ž kým som nezistila, že sa do bytu tlačia z terasy. Celý obvod terasy som posypala prípravkom Pulnex (o mravce, ktoré už boli v byte som sa nestarala) a bol pokoj!!!! Teraz už každý rok len kontrolujem, či sa neobjavia vonku, raz-dva razy použijem Pulnex a v byte už tri roky nebol ani jediný mravec. Takže moja rada je, aby ste v rodinných domoch posypali miesta okolo múrov a v bytoch okolie stúpačiek, to je miesto, kde sa do bytu dostanú najľahšie.
ubka
Vyskúšajte posypať mravce detským púdrom aj miesta, kde vyliezajú. Tiež sa mi osvedčili "domčeky" na mravce dostať kúpiť v drogérii a majú účinnosť pol roka.
sissi
Ahoj my máme mravce faraonske a vyhubili sme ich vnútri Borexom a vonku sme dali po obvode domu Pulnex taktiež mojej sestre pomohli klinčeky a zázvor som šťastna mali sme ich v byte 4 roki bolo to trápenie :-) ODPORUCAM : Pulnex ,klinčeky a zázvor ,Lafarex (tuším alebo Laparex ? ) no nič tak Dik za radu ! :)