Varenie

Prosim o radu! Palacinkove cesto

bebetko - fotkabebetko, 1. apríla 2016

Dobry den... mam malu dilemu..vcera som si pripravila palacinkove cesto alw dala som ho do chladnicky a uz som sa k nemu nedostala. Tak rozmyslam ci teraz pi asi 18 hodinach je este vhodne na spracovanie je mi luto vyhodit ked nesetrim vajickami davam maslo a podobne. Dakujem za radu!

@zareaguj


Diskusia k téme

tekvica
Ahoj, neboj sa cesto pouzit, len ho poriadne rozhabarkuj. Pri teplote, na akej sa pecu palacinky v nom nic zive neostane. Ale v chladnicke sa aj tak nestihlo velmi kontaminovat za taku kratku dobu.
maska10
Aj mne sa to uz stalo, ze zostalo cesto.Trochu stmavlo,ale ked sa zamiesalo a vyprazilo nic im nechybalo ,len prazdny zaludok
haji
Se vloudím s poznámkou - bude dobré těsto případně trochu rozředit, bo lepek určitě zafungoval, také nedělat ledové, nechat chvíli "oteplat", ale to se v průběhu dělání palačinek stejně stane. Je dost dobře možné, že na pečenie bude třeba více tuku, to poznáš.
klukodvody
Určitě není čeho se bát. Není pravděpodobné že by zkyslo, ale raději jen tak na prst vyzkoušej. Ale píšeš že tam máš v těstě máslo?
eldina
urob ich, ved nemáš čo stratiť :) mňa naučila švagrina super palacinky : len minerálka (sóda), mlieko, múka a štipka soli+ cukru = sú super :)
bebetko
@Klukodvody (1.4.2016 23:03)

Ahojky..ano ano maslo davam do cesta ..mamina ma naucika staru dobru klasiku ale ja som kuchybsky rebel a vzdy hladam sposob alebo moznost vylepsenia a tu na vareche som nasla recept na iste francuzske palacinky skusila som a boki velmi velmi dobre samozrejme opet som ai ja ten recept uoravila a tiwz tam davam aj kusok mineralky ta to odlahsi najlepsie :) treba obcas experimentovat :D a dakujem za odpovede
babucka
Tiez robim palacinky s mineralkou trochou oleja a cukru,mukou a nechat odstat v chladnicke.To vase cesto len treba dobre premiesat a upeciete palacikny ako keby ste na ne nezabuli,