Varenie

Prosím, kto dá domácky recept proti urieknutiu

bambulka51 - bez fotkybambulka51, 10. januára 2011

Dcérka si nevie dať rady s tri a pol -mesačným synkom.Chorý nie je ,váži 8 kg.Okúpká ho da mu papať a potom plačká hodinu.Už sú to tri dni.

@zareaguj


Diskusia k téme

sandratamer
a plačká vždy keď mu dá večer papať? Tri dni.. šla by som po iných príčinách. Je kojený? (Tá váha je v poriadku? 3,5 mesiaca a to už má 8 kg?)
michsamant
asi ma detsku koliku alebo reflux...vtedy obycajne deti placu a reflux sa vyskytuje hlavne u chlapcov. poradit sa s detskym lekarom podla mna.
bambulka51
ona ma uz druhe dietatko,dnes ide na poradnu,koliku nema.Ona mi pisala,ze sa jej nejaka cudzia zena skaredo pozrela na maleho,pri zavorach,ked musela caka kym prejde vlak.Kojeny neni,papa nutrilon a ze ma väcsiu vahu-ocko je vysoky a silny.
michsamant
Nech sa spyta na poradni na ten reflux. Podobne priznaky mal sestrin malinky a tiez tym trpel. Z toho dietatko vyraste, len mame to da zabrat, tie place.
bambulka51
Sandra,dakujem a tiez aj Miska,dakujem .Napisem jej./dcere o tom refluxe/ teraz mi prisla sprava ,ze sa dala tiez na varechu!hura!Takze uvidime vecer co bude,teraz sa poriadne vykakal,vsak uvidime.Ale bola by som strasne rada keby sa to vyriesilo este dnes.Zatial vam veeelmi pekne dakujem.
sandratamer
ja som sa na tú váhu pýtala len pre istotu, či sedí vek a váha. Ten nutrilon aký majú? pred pár dňami sem na varechu niekto písal, že vymenili nutrilon za iný nutrilon, lebo ho bábätko zle znášalo, idem to pohľadať.
sandratamer
tu to je:
@ninapr , 8. januára 2011 o 16:01
Ahoj Tonka, neviem či je Vám už lepšie pri zápchach, ale ja mám 7 mesačné dvojičky a tiež sme není kojený a sme na nutrilone, zapekal nás, tak nám doktorka predpísala nutrilon comfort a možem povedať papame už viacej druhov zeleninky a vobec nás nebolí bruško pravidelne kakáme a od vtedy nemáme zatial žiaden problém. Ale pomáha aj odvar z ovsenných vločiek a môžu ho aj mesačné bábätka.
bambulka51
dcera je teraz na poradni,opytam sa jej aky to ten nutrilon ma.On uz mal problemy ,ked ho prestala kojit.Mozno ho bude môct aj prikrmovat.
sandratamer
prikrmovať je ešte skoro, až od piateho mesiaca keď nie je kojený a začína sa šťavami po lyžičkách. Ale to lekárka určite dcérke povie, čo a kedy.
bambulka51
Diky,Sandri.Ja som ten clanok nemohla najst este raz diky.Asi to bude v tom nutrilone.
janazjarku
"Urieknutie" ľudovo tiež povedané "prišlo mu z očí.." Aj keď to ozaj znie bosorácky tak naše starké a mamky tomu verili a podľa toho radili nám prvorodičkám kde hľadať príčiny plaču ak je dieťa najedené, suché, má mäkké bruško tak skonštatovali je urieknuté. A keď môj starší syn nariekal tak mu tie moje starké "naordinovali" na rúčku červené gorálky a večer pretrieť čelo ocikanou plienkou :-) a neviem či toto pomohlo no syn býval pokojnejší , lebo som to samozrejme vyskúšala, keď bol "nesvoj" . Odporúčanie doktorky bolo po prehliadnutí, že mu mám dať pol Diazepamu a túto možnosť som ja okamžite zavrhla a aplikovala liečbu dnes zvanú urinoterapia :-) Jedna z rád starkej bola, že do pol roka mám dávať pozor , aby ho "neočumovali" baby z čiernymi uhrančivými očami !!
katamama
Čistec je už od nepamäti ľudový liek na zočinu či urieknutie. Inak mám od detstva v pamäti liek ktorý na mne skúšala moja mamka a veruže až dodnes viem že pomáha. A síce a tu prosím o prepáčenie ale bolo to tak, utrela ma obrúskom namočeným v mojom čerstvom moči. Dodnes viem, že účinok bol takmer okamžitý! Ale aký to bol liek,to mi pod mojim nátlakom povedala až posledné roky svojho života.
bambulka51
@janazjarku tak toto som potrebovala citat/pocut/ to je to prave orechove.Ale ozaj,vyskytla sa tam taka ,,baba".Amyslim,to bude ta pricina.Lebo inak je malý v poriadku.@katamama cistec zat donesie z roboty,ale mi baby to riesime klasicky radsej:)))diky vam všetkým !
katamama
bambulka51, jedná sa o Čistec rovný,len pre úplnosť, existujú totiž dva druhy . Mala som to aj vysadené na záhradke. Semienka som zakúpila od sestričiek mníšok,len už neviem odkiaľ, pomohol by internet. V knižkách sa na potvoru uvádza čistec len zriedka.Je to celkom nenápadná bylinka.Prajem vám všetkým zúčastneným aby sa dieťatko upokojilo.
julica
Len tak pre zaujimavost (dieta sice nemam a na urieknutia a podobne bosoractva neverim), ale kamaratka ma malu, co stale plakavala, fakt stale, pritom bola zdrava ako buk. Riesenie vysvitlo samo - ked ju ako dvojmesacna pri dojceni uhryzla, mala zubana. Lekarka jej povedala, ze take deti sa obcas rodia. majte sa
katamama
julica,ak týmto záležitostiam neveríš, nevadí ide tu však v tomto prípade o to aby sa pomohlo malému dieťaťu. No a vtedy je každá rada dobrá.Je dobré ak ten kto radu potrebuje ju aj dostane a dokonca a dokonca viacerí v snahe pomôcť prispejú svojou troškou do mlyna.
tinca
ja som teda deti nemala, ale raz po omši v kostole som bola urieknutá babou s úhrančívými očami. Moja starká to hneď vyriešila ako píše @katamana čistec hneď zhustol, tak to bola pravda. Mamina ma vtedy umyla a bolo po problémoch. A to mi bolo tak zle, že som mala skončiť v nemocnici!
julica
@katamama , prave preto som zareagovala a napisala to o tych zubkoch, tiez boli poriadne vystraseni, co sa ich malej deje, no komu by napadlo, ze dvojmesacnemu uzliku rastu zubky
katarina1983
tak a tu je moj bambulicek,samozrejme ten mensi ,o radu prosila moja mamina,ale uz som tu aj ja :)
urcite dam vediet ,ako to vsetko dopadlo.Takemu malinkemu sa da lahko ublizit,ked na neho pozeraju ludia ,skumaju a mozem davat akykolvek pozor....
enge149
ten čistec mám aj ja vyskúšaný umyť a aj napiť,pomáha to,niektorí ľudia majú veľmi silnú energiu a tým môžu/aj nechtiac/ublížiť tým,ktorí sú zasa slabší a menej odolnejší/veria tomu liečitelia aj niektorí lekári/veď keď je zle človek vyskúša už všetko..toto nemá vedľajšie účinky,mne bolo takto zle pred vianocami od kaderníčky a nič nepomohlo iba čistec..tak všetko dobré a je to individuálne..
dogagador
neviem, mam z toho celeho zmiesane pocity, uroeknutie mi pripada ako povera a ja na to akosi nie som. som skor za logicke riesenia. je to chlapcek a ti mavaju problemy s vetrami a zapchou, mozno to chce niekedy trocha pocvicit nozickami a pomasirovat zlahka brusko, ci nechat ho polezat na brusku, aby sa dobre vygrgal...a mnozno zmenit mliecko...
janazjarku
@dogagador nuž aj ja som mala spočiatku zmiešané pocity a smiala som sa starým mamám :-) a potom som si povedala nič nemôžem predsa pokaziť. Tiež som však mala švagrinú kaderníčku, ktorá trpela "urieknutím" pravidelne /tvrdila, že jej vadilo, keď sa na ňu čakajúce zákazníčky uprene pozerali ..poznáme voľakedy sme v šóre čakali na účes/ keď letela na vecko pretrieť sa vlastným močom tak som si o tom myslela svoje. Ja som nevedela čo je to byť urieknutá, lebo asi ma nikto tak intenzívne neočumoval. Neskôr som sa dozvedela ako sa to "urieknutie" prejavuje..takže zrazu z ničoho nič človek začne intenzívne zívať /nie pred spaním/ a objaví sa ťažoba od žalúdka pričom nič výrazne nebolí len je človeku veľmi , veľmi zle no a toto som už zažila aj ja :-) pritom som bola vyspatá a neprežratá :-)
cistinka
moja babka mala tiež na urieknutie len jeden recept: pretrieť oči očuranou plienkou - pomohlo to!
katarina1983
...no zeny tak som to skusila a kto veri nech mi veri a kto nie tak jeho vec :)
...vcera som mu pretrela tvaricku ocurkanou plienkou ,verte ci nie plakal len chvilocku ,co predtym bolo aj hodinu v kuse a zaspal o 19,30 zobudil sa az kde manzel isiel do prace o 5,00 hodine.Predtym sa za noc prebudil dvakrat na papanie.Uvidime co bude dnes...:),ale dufam,ze zabralo.Ked niekto napise ,ze neveri,mozno az ked sa mu to stane uveri.Neprajem to samozrejme nikomu,ale mam druhe dieta,takze viem,ako vyzeraju vetriky,unava a nemoct zaspat...potom mamina urobi pre svoje dietatko vsetko ,aby mu pomohla.Dakujem vsetkym za rady!!!
katamama
Katka, chcem povedať že sa z toho teším. Všetko dobré vám a vašim krásnym detičkám prajem do života. Nech sa vám darí!
torticka
@bambulka , čistec dostať aj v lekárni. Aj ja mám s tým problémy. Vtedy sa umyjem v čistci, ten zhustne a mne je dobre.
enge149
aj ja súhlasím@janazjarku to opísala najlepšie,kto to nezažil je šťastný človek,mne bolo takto zle a vracala som všetko aj vodu,keď som bola hladná!viem,že tam bol jeden pán,ktorý mal trocha "pod čapicou"prišiel,čumel,ponadával si a odišiel,ale mne bolo aj keď s pekným účesom na hlave,tak zle,že som nevládala ani letieť na"vecko"niekomu stačí iba umyť sa stud.vodou,alebo do tej vody zapáliť 3 zápalky/je to aj sranda,ale naozaj nám čo sme to prežili a "lepí sa na nás negatívna energia/to spôsobuje ťažkosti a nám vtedy nie je do smiechu,ale do plaču..veľa zdravia a energie,ale pozitívnej..
evanaaa
Poznám to - červené mašličky, gorálky na rúčku vídavam ešte aj dnes, keď nakuknem nenápadne do kočiarika. Urieknutie nie je povera - vysvetľujem si to podobne ako napr. hypnózu, je to veľa energie v niekom, ktorá ale robí zle, nie je to tá dobrá. V dnešnej dobe počítačov to mladí ľudia sotva uveria, ale naše mamy , ak by žili, by o tom ešte veľa vedeli rozprávať. A kto čítal Babičku - veď aj Viktorka bola urieknutá, ale už jej nik nepomohol, asi nevedeli ako, a ona na to doplatila. A čo také woodoo, nik nevie čo je ako sa hovorí " medzi zemou a nebom " alebo " zlá energia ", rôzne pôsobenia magnetického plľa a neviem, čo ešte. Koľko javov, ktoré mali reálne vysvetlenie aj keď to tak navypadalo. Príroda veľa dokáže. Mojej známej dcérka mala veľa bradavíc a tak jej poradili zasadiť tuším jačmeň, len neviem, ako to fungovalo, či sa mal potom vytrhávať alebo čo, nepamätám si, možno niekto bude vedieť, ale zakaždým jej jedna bradavica odpadla, až nakoniec nemala nič. A je ešte veľa vecí, ktorým mladá generácia sotva uverí, čo aj chápem.Možno, keby boli v núdzi a niekto by im poreadil takto, skúsili by a - divili by sa ako to funguje.
julica
@evanaa , "dnesne deti od pocitacov" a lekari takisto uz zrejme vedia viac ako ludia kedysi, preto nemusia vsetky diagnozy zhrnat pod spojenie "uriekli ma". Myslim si, ze viktorka z babicky bola psychicky chora, podobne ako mnohi ini "urieknuti" ludia, ludia s crevnou chripkou ci so salmonelozou... dosad cokolvek, po com clovek vracia a je mu zle. To je moj nazor, len mi este stale vrta v hlave, ze kto tym urieknutiam vlastne veri: ateisti sotva, ti nadpozemske veci neuznavaju, veriaci zas nemaju verit poveram... Nuz ale aj madonna nosi kabalisticku cervenu snurku okolo ruky, to asi preto je taka popularna...
julica
A ze urieknutie sposobuju ludia s ciernymi uhrancivymi ocami?, ako pisal niekto vyssie... To moze byt pekne dobove namierenie proti zidom a ciganom, napriklad. v dnesnom svete na to verit, ja to jednoducho nechapem, nikoho neodsudzujem, ale nechapem, ako to je mozne este aj dnes
hubata
Neverím na urieknutie, skôr bude na vine nutrilon: vodu bábätko vyciká a v brušku zostane suché: nutrilon. Nemá tvrdú žltú stolicu? Prečo také maličké už nekojí ? Ak má na to vážne zdravotné dôvody je to iné, možno si o nich písala a prehliadla som ich, ale za každých okolností je materské mlieko lepšie ako umeliny. A keď kojí musí tiež veľa piť čo babky odporúčajú: žiadne studené coca-coly, kávu, ale veľa teplého mlieka, polievky a omáčky. Žiaľ priberá sa z toho, ale aby bábätko nemalo "bobo" sa to predsa oplatí !!!
vladkaku
Bylinka sa dá nájsť v prírode, nie je však v každej lokalite, dlho som ju hľadala - úspešne, tinktúru som zohnala za 2 € v BB na Habakukoch (v časti kde predávajú bylinky - vľavo hneď pri vchode, záleží, kto tam práve má predaj, lebo sa striedajú) - pomohlo, neverím v takéto veci, rodina áno, rešpektujem
xtina1611
Mne pomáhajú náramky kabbalah proti urieknutiu . Dajú sa zakúpiť na: www.facebook.com/kabbalah.naramky
mon2828
Ja mám taký problém že sa bojím víjsť medzi ľudí aby ma neuriekli..pripadám si ako malé bábätko čo každý okukuje..kde kolvek idem či do práce či na nákupy..len keď idem do obchodu hneď viem že som skapaná z očí..zostane mi nevolno na zvracanie bolesť hlavy a hlavne v zadu hlavy..to mám pocit že mi to exploduje..proste ako keby ma niekto vycical..žiadna energia nič..len horšie je to že mne už ani nič nepomáha..nosím červený náramok keď idem do práce dám si aj ponožky naopak..alebo tielko..nosila som rôzne amulety..ale pomohlo to len na čas..snažím sa ani na nikoho nepozerať..a keď už aj príde ku kontaktu tak sa snažím prekrýžiť ruky alebo nohy..vraj sa tak ochraňuje aura..neviem či mám ísť k niekomu kto mi s tým pomôže..ale kto??? a keď ma už urieknu čistec prichystany..alebo keď som v práci tak pod točku a poumývať si oči a čelo čistou vodou..mne to pomáha..ale furt sa to robiť nedá..kamkolvek kde prídem..má to aj moja mamina a aj sestra..neviem či sme niečim alebo niekym prekliate..podla mňa nie som zlý človek..a snažím sa byť na každého milá..a ústretová..ale mám pocit že si to všetko pripúšťam k telu..a aj preto sa to deje..som až moc citlivý človek..a aj chápem ludí čo nato neveria..lebo pokial nezažijú neuveria..priatel sa mi smial..až pokým som sa nestierala lyžičkami vody a mala som navyše jednu a pol lyžičky...
zoci31
mon2828 viem presne o com hovoris poznam to presne mam to uz niekolko rokov a bujujem proti tomu ako sa len da chcela by som ta poprosit ake amutety si pouzivala pises ze ti nejake pomohli aspon na nejaku dobu. Ze vraj si treba precistit zakladnu cakru od negativnej energie ta cakra je cervenej farby...to si najdes na nete...co sa robi tak ze casto treba doma palit cervene sviecky nosit cervene oblecenie a aj konzumovat cervenu stravu...si slaba preto ti ludia odoberaju energiu...
mon2828
zoci31 aspoň vidím že nie som sama..tie amulety som zakúpila v predajni s takýmito vecami..ako sú aj čaje a celkovo rôzne kamene na všeličo..vôbec neviem názov takej predajne..musíš pohľadať hlavne tam kde predávajú kamene či už na peniaze na zlú energiu atď.. tak tam by si to mala nájsť..ja som zašla do takého obchodu a nechala som si poradiť od predavačky..mala tam toho viacej na výber či už náramok proti tomu alebo náhrdelník..a páči sa mi to že bol aj pekný..mala som ich viacej lebo vždy som ho zlomila, alebo sa mi niečo s ním stalo, ale predavačka mi vravela že keď ten náhrdelník je slabý že sa mi pokazí aj tak sa stalo..lebo vždy keď som ho nosila a skapala som z očí už som vedela že je slabý tak som ho musela umyť a dať na 1hod. nabiť na slnko..ale vážne odporúčam len treba nájsť takýto obchod s magickými vecami, alebo ako by som to nazvala..inak nedávno som sa rozprávala s jednou ženou(ona tiež mala ten problém ako my) a vravela mi že je to aj v hlave že nedovoliť človeku aby nás uriekol..lebo že čím viacej sa na to myslí, alebo sa snaží vyhnúť tým to ešte viacej priťahujeme..skúšala som to nedovoliť aby som neskapala.. za tedy to funguje..možno to je len sugerácia..ale hlavné je to že mi to pomáha..a ďakujem za rady..vyskúšam..
zoci31
mon2828 som si vedoma toho ze je to urcite hlavne v mojej hlave aj ja som sa snazila to takto realizovat tiez som citala ze netreba si to pripustat vsetko treba si samu seba predstavovat v bubline a nepustit nic ku sebe tak dufam ze sa to bude darit aj mne prajem vela stastia a keby sa vam podarilo nejako zistit nazov toho amuletu alebo obchodiku u nas asi take nieco nebude ale pohladala by som si to na nete a objednala. Ste mila Dakujem pekne.
nika01
Dobrý večer, chcela by som sa poradiť stala sa taká vec že zrazu mi začali deti chorľavieť jedno horšie ako druhé.. nejde mi to niako do hlavy lebo predtým žiadne takéto problémy neboli .. bola som s mladšou dcérou u doktora a po rôznych vyšetreniach a nikde jej nevedia zistiť čo jej vlastne je. Všeobecne ma zdravotné problémy ako napríklad so zubami, dokonca sa jej ničo vyhodilo v ústach ďalej bolesti sánky ktoré nikto s doktorov nevie vysvetliť.Má obrovské bolesti na všetko jej dávajú len antibiotiká a samé rontgeny, analgetiká. Bolesti neutíchajú. Máme pocit že nás celú rodinu niekto uriekol. Taktiež aj oboch malých synov trápia problémy ktoré predtým nemali žiadne príznaky.Nespavosť u jedného so synov, predtým spával normálne. Stále do okola sa niečo objavuje nové a horšie choroby ktoré sme nikdy predtým nemali, nedarí sa nám celej rodine. Staršia dcéra ma na zápästí kde sa meria pulz hrudku čo som čítala že je to s urieknutia. Tak sa na Vás obraciam o pomoc čo máme robiť. Ďakujem
bambulka51
nika01 je mi ľúto toho čo opisuješ ale rady máš už vyššie napísané tak vyskúšaj,bol by v tom čert keby to nepomohlo!A ver ono to pomáha !
memi
Mám malého pravnúčika, ktorý má práve 1 mesiac.Dnes s ním bola vnučka na prechádzke, keď sa vrátila chlapček bol nekľudný napapal sa, zaspal na 5 - 10 minút, potom začal plakať, dali sme mu čaj, opäť zaspal na krátky čas a tak sa to opakovalo celé popoludnie. Pamätám si, že som ako decko bola veľakrát urieknutá. Vždy som sa z toho dostala pomocou mojej matky aj keď som na urieknutie neverila. Nemala som záujem vedieť ako som to nazývala "bosoráctva". Dnes by som to veľmi potrebovala vedieť. Myslíte, že by pomohla aj pomočená "pamperska?". Ďakujem
zoci31
nika01
myslim si ze by ste mala vyhladat nejakeho odbornika na taketo veci su ludia ktory vedia odstranit ked vam niekto porobil dost casto su to aj ciganky alebo stare babicky nejake jasnovidky ale treba davat pozor su take ktore len beru peniaze neviem odkial ste ale vedela by som vam dat kontakt na niekoho napiste mi vas email.
sjusiquatro
no zajtra idem vyskusať...lebo malý je už pár dni dáky nesvoj poobede ked sa zobudí plače aj potom niekedy zacne byt zly aj oči si stále šucha a nikdy to takto nebolo ....hned ma napadlo urieknutie tak skusime hadam pomoze...
nana421
Mon2828 Som na tejto stránke po prvý krát. Zaujalo ma to čo si použila proti urieknutiu: stieranie lyžičkami. Dcéra bola u veštkyni a tá jej toto urobila. Mala navyše 6 lyžíc vody. Chcela by som vedieť postup - teda či Ťa o to môžem poprosiť. Alebo nejakú inú čitateľku, či vie ako sa to robí. Tá veštkyňa používala zápalky, čo do vody hádzala a že má si želať priania. Ďakujem za odpoveď alebo email: hanicka421@gmail.com
feldmarsalekduda
Ludia, toto tak nemozeme nechat, urieknutie je vazna vec. Krok jedna, vykupat v krvi telata narodeneho v poslednej sekunde zimneho slnovratu (pomerne vzacne). Krok dva - na chrbat vytetovat ochranne enochianske znamenie (priamy kontakt s nebesami). Dalej by bolo vhodne vyhladat a znicit uriekavacku zo zeleznicneho priecestia (hlavna podozriva). Pomerne osvedcenou metodou je aj obliect dieta do smokingu, usiteho z listockov povytahovanych z muru narekov (idealne v hebrejcine). Keby vsetko zlyhalo, tak uz treba len vyhladat cloveka, ktory ma v zivotopise inkvizitor/ exorcista / paladin/ lodny tesar/ inseminator/ filatelista. Hlavne nebrat lieky a neockovat (fuj, fuj, farmaceuticky priemysel). Ak sa vsetko podari, dietatko je ako nove. Zapijeme chladenou dvanastkou a ideme citat konspiracne weby a hladat dokazy proti illuminatom. Uff, snad som pomohol.