Varenie

Prosim 2010 alebo hkbarbir

turanec - fotkaturanec, 2. mája 2010

Prosim Vás milujem jarne zavitky a tak ak môžem tak Vas prosim o recept alebo ako robievate dip v čom si mačate tieto zavitky dakujem Vam obom ak odpišete svoj recept na omačku

@zareaguj


Diskusia k téme

2010
turanec,
neviem preco mi ich doma nerobime daako sme presli viac na jiaozi alebo gioza.V restauracii si ich dam a vacsinou sa serviruju s dvoma rozlicnymi omackami.
Jedna je tmava na baze hoisin omacky a drvenych burskych orieskov ryzoveho octu a drvenych chilli.
Ja mam osobne radsej a pytam si vietnamsku palivu omacku:
Jeden problem je ze obsahuje rybaciu omacku a ta je na zaciatok prisilna pre europanov :
4 lyzice rybacej omacky
3 lyzice ryzoveho octu
3 lyzice stavy z limetky
3 lyzice cukru
1chilli na drobno nakrajana
2struciky cesnaku na drobno nakrajane
dakedy pridaju este na velmi jemne jullien mrkvy
cca 1 lyzicu
1hrncek kokosoveho juice ( nie mlieko) alebo vody
Do maleho hrnca dame kokosovy juice alebo vodu pridame ryzovy ocot a cukor, prevarime a nechame ochladnut.
zmiesame s dalsimi pripravemymi prisadami a hned servirujeme ( da sa odlozit do ladnicky).
Inac podavaju barz co od sojovej omacky ale aj thajsku sladku chilli omacku, zalezi aky su lenivy alebo ako dodrziavaju tradiciu.

turanec
Dakujem si zlata a dakujem Ešte čakam čo napiše 2010
Prave u nas je dostat len sladku čili k jarnim zavitkam a ta mi moc nechuti hlavne ta sladost ešte raz dik
hkbarbie
Ahojko, diky za opytanie :-) cenim si to! ja robim vietnamske jarne rolky, vyprazane a aj cerstve, ale tu som ich este nedavala, lebo neviem, ci sa daju na SK zohnat "rice paper wrappers" alebo ryzove placky na zavitky. Su ine ako z psenicnej muky, aj ked sa to da robit z tych, ale to uz nie je ono. Ale tu je omacka na tie vyprazane: Omacka sa vola "nuoc cham": 2 PL rybacej omacky fish sauce, 1-2 cerstve cervene cilli papricky bez semienok a nasekane na drobno; 1 PL najemno nakrajaneho strucika cesnaku; 1 PL limetkovej alebo citronovej stavy; 4 PL vody, 1 PL cukru. Vsetko rozmixujeme v mixeri a nechame 10 minut postat.
michsamant
hkbarbie ten recept by aj mna zaujimal a u nas ryzovy papier je dostat, tak recept pridaj prosim ta..vdaka :)
hkbarbie
Omacka k vietnamskym cerstvym jarnym rolkam, ktore sa nevyprazaju sa robi z arasidov: 2 PL rybacej omacky fish sauce; 1-2 cerstve cervene cilli papricky bez semienok a nakrajane na jemno; 1 PL strucika cesnaku nakrajaneho najemno; 2 PL limetkovej alebo citronovej stavy; 5 PL vody; 1 PL cukru; 3 PL oprazenych nesolenych arasidov rozdrvenych v maziariku. Vsetko okrem arasidov rozmixujeme v mixeri a nechame odstat 10 minut. Arasidy pridame tesne pred podavanim rolkov.
hkbarbie
Miska, tak budem robit tento tyzden na tvoje zelanie :-) Uz si zapisujem do jedalneho listka, budu v utorok, ak mi do toho nieco nepride :-)
marlen
@hkbarbie , a keď už recepty na želanie, čo tak aj tie ryžové rezance s uhorkami? - to mi kedysi chutilo v tých lepších čínsskych reštauráciách, alebo tu už také nemáme - len lacnejšie čínske bystrá. už som na ne dávno nenaďabil, bolo to skvelé osviežujúce letné jedlo. myslím, že to uvádzali dokonca ako polievku........
turanec
hkbarbie dakujem a posielam pusu na čeličko a tešim sa na dalšie recep. Tvoja a 2010 rada je na nezaplatenie.Tak hodne štastia a hlavne pište receptikSkoda že vas nemam za susedov ach jaj.
hkbarbie
@turanec tak to som rada, tak to tu hodim :-) @marlen ake su tie ryzove rezance s uhorkami? studene, alebo teple? s arasidovou omackou? prepac, ale neviem ake mas na mysli, ked mi povies co v nich bolo, tak by som mala vediet. Ak mam pravdu povedat, tak u nas sa rezance velmi nevaria, manzel ani syn nemusia a dcera ma radsej v polievke :-) ale robim singapurske s kari korenim, tak tie by mali chutit. Recepty preferujem s vlastnou fotkou, tak preto ich tu odo mna nie je tak vela a azijske alebo cinske varim len tak 2x do tyzdna. Ale uz tu hodim aj rezance :-) Uz meskam, ja viem :-)
hkbarbie
@turanec diky za pusinku :-) skoda, ze vas nemam vsetkych na vareche za susedov ja! :-) vyvarali by sme od rana do vecera, ja svoje cinske, honestka by vypekala kysnute, cistinka salatiky, 2010 thajske a ine azijske, miska indicke atd. atd. ved my by sme si mohli dole pod blokom otvorit mixi-mix fast food kitchen a zarobili by sme si na seba :-)
turanec
Inak už v Bratislave je dobra predajna aj cez internet sa da objednat Aspon sa pozri ake veci tu je dostat www.orientfood.sk
aspon budeš vediet ak napišeš receptik či su tu nato veci dik
hkbarbie
jeej, tak som si pozrela tu stranku a na SK sa da varit uz vsetko :-) akurat ten olej na wok nikomu netreba, staci obycajny olej, jedine, ze by uz niekto fakt chcel, tak arasidovy olej na rychlu pripravu cinskych jedal :-) a vidim, ze je tam Chinkiang cinsky ocot, to je presne ten co davam na namacanie jiaozi, to je ten PRAVY!
marlen
@hkbarbi , rezance boli studené, sladkokyslé, ale niečo v nich ešte bolo. už sa teším na ďalšie recepty, už len tých rezancov, čo si spomenula - ochutnal by som zo všetkých.... veľmi sa mi páči tvoja fotka, akoby som videl moju mamu a seba spred asi..x..rokov:)veľmi sa na ňu podobáš...........
hkbarbie
@marlen dakujem za kompliment :-) tak uz asi viem, ktore rezance myslis :-) ak su to tie co si myslim ja, tak su moje najoblubenejsie!!! su to shanghajske studene rezance so sezamovou pastou (tahini), uhorkami a kuracim masom. Su trosku pikantne, lebo sa tam dava cilli sezamovy olej, ale o to su chutnejsie. A ide do toho sladko-kysly nalev. Ak to nie su tie co chces, tak nevadi, budem hladat dalej. Ale studene s uhorkami poznam len tieto :-)
marlen
@hkbarbie , tie rezančeky sa zdajú sľubné, ano, boli pikantné, preto mi tak chutili. tak možno ich pridáš, lebo domyslieť postup si môžem, ale asi by to nebolo ono. a dúfam, že z dieťatka vyrastie taký úžasný človek, ako som ja, keď sa tak podobáme - zvedavý a niekedy aj veselý maškrtník....:)))))
turanec
hkbarbieaj aj ja chcem receptik mam aj tahini pastu na shanghajske
rezance dakujem si zlatičko cmuk
hkbarbie
@turanec , @miska a ostatni zdatni azijski fanusikovia, tak som prave dopisala recept na vietnamske jarne rolky- zavitky. Foto nemam, lebo na ziadost manzela som dnes robila SVIECKOVU :-) takze rolky budem robit neskor, ale slubila som, tak nechcem to natahovat "jak gacu" (ako gate) :-) dufam, ze recept pochopite aj bez fotiek. Ale akonahle to budem zase robit, tak urcite nafotim!
hkbarbie
@marlen :-) ked mas este aj take mudre reci ako ma moj syn, tak bude uzasny po tebe :-))) hlasim, ze som kupila novu flasku sezamovej pasty a vsetko na tie sanghajske rezance, takze budu tento tyzden :-)
marlen
@hkbarbie , múdrych rečí ako koza bobkov, čo si si nevšmla?:))) teším sa na rezančekyyyyyyyy