Prosim Vás milujem jarne zavitky a tak ak môžem tak Vas prosim o recept alebo ako robievate dip v čom si mačate tieto zavitky dakujem Vam obom ak odpišete svoj recept na omačku
@zareagujProsim Vás milujem jarne zavitky a tak ak môžem tak Vas prosim o recept alebo ako robievate dip v čom si mačate tieto zavitky dakujem Vam obom ak odpišete svoj recept na omačku
@zareaguj
neviem preco mi ich doma nerobime daako sme presli viac na jiaozi alebo gioza.V restauracii si ich dam a vacsinou sa serviruju s dvoma rozlicnymi omackami.
Jedna je tmava na baze hoisin omacky a drvenych burskych orieskov ryzoveho octu a drvenych chilli.
Ja mam osobne radsej a pytam si vietnamsku palivu omacku:
Jeden problem je ze obsahuje rybaciu omacku a ta je na zaciatok prisilna pre europanov :
4 lyzice rybacej omacky
3 lyzice ryzoveho octu
3 lyzice stavy z limetky
3 lyzice cukru
1chilli na drobno nakrajana
2struciky cesnaku na drobno nakrajane
dakedy pridaju este na velmi jemne jullien mrkvy
cca 1 lyzicu
1hrncek kokosoveho juice ( nie mlieko) alebo vody
Do maleho hrnca dame kokosovy juice alebo vodu pridame ryzovy ocot a cukor, prevarime a nechame ochladnut.
zmiesame s dalsimi pripravemymi prisadami a hned servirujeme ( da sa odlozit do ladnicky).
Inac podavaju barz co od sojovej omacky ale aj thajsku sladku chilli omacku, zalezi aky su lenivy alebo ako dodrziavaju tradiciu.
Prave u nas je dostat len sladku čili k jarnim zavitkam a ta mi moc nechuti hlavne ta sladost ešte raz dik
aspon budeš vediet ak napišeš receptik či su tu nato veci dik
rezance dakujem si zlatičko cmuk