Rôzne

Prešovská špecialita

rein - fotkarein, 3. decembra 2011

Kedysi som bol v Prešove a na námesti v nemenovanej reštáuracii,lebo už ozaj neviem,ako sa volala,som jedol Prešovskú špecialitu.Bolo to mäso nakrájané na rezance a na štave.Podávalo sa to s chlebom a strašne mi to chutilo.Neviete náhodou niekto recept?Bolo to asi 20 rokov dozadu.Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

jamalinka
no tak to je naozaj ťažká otázka, čo ešte asi bolo v tom mäse? neaké lečo, šampiony, ster. uhorky, smotana, tvrdý syr, kečup, atd..... mohol to byť aj guláš, taký dobre mäsový s málinkom šťavy, alebo soté, azu..........je neskutočne veľa možností, ale dúfajte, že niekto to odhalí, čo to mohlo byť.
evanaaa
Veru, treba viac spresniť, lebo rezančeky sú aj na "čínu", aj to spomínané Azu, Stroganov, alebo len také ich výrobné tajomstvo kuchára.
A možno bude aj Sovka vedieť, ak si to tu prečíta.
marcy
myslím,že sosík bol z dĺho,dĺho pečených kostí v rúre....robia to starí majstri,je to pracné,ale skvelé dochucovadlo,ktoré sa nedá nahradiť ničím
hubata
áno to je ten správny základ. Ale aspoň povedz aké mäsko to bolo: napr. bravčové, a čo v tom sosíku bolo, prípadne napíš aj prílohu......
rein
Bolo to bravčové mäso,možno v šťave bol aj pikantný kečup a podávalo sa to s chlebom
evanaaa
@Marcy , ak vieš postup pečenia tých kostí, hoď nám ho do receptov. Už som o tom počula, skúsila by som.
marcy
je to vyredukovaná šťava z pečených kostí i odrezkov mäska ( rôznych ) a polievkovej zeleniny,dlho sa to robí pri teplote okolo 130 st.....v Áno šéfe je určite presnejší popis...ide o to ,že pri minútkach sa nedá vyrobiť sosík,ktorý by dochutil mäsko,kvalitnou šťavou....krochmaľové sajrajty robievajú kvázi kuchári,čo je na škodu kuchyne tej ktorej reštaurácie....má miesto aj v modernej vekuchyni,sama robím v rúre mäsko so zeleninou,pridám rebierka,či kosť z krkovičky a je to chutné,zbavené vody,len hustý silný výpek
marcy
demi glass je názov tejto špeciálnej vyredukovanej omáčky :)) ( bez servítky z Tatier :-)