Viete mi poradit, ako mam spravne prekladat cesto, aby sa mi listkovali pagace?
Robil som zemiakove presne podla postupu
Prekladal som
1. zhora do polovice cesta, spodnu cast cez to prelozene
2. zlava do stredu, sprava cez to prelozene
3. 30 min kysnutie, potom rozvalkat
4. a prekladal som rovnako ako prvykrat
5. opakoval som to 3x
-----------
Nic som neotacal, nemenil som poradie prekladania
Po upeceni z nich mam UFO. :-)
Dakujem za rady.
S pagáčmi som to ešte neskúšala, ale maslové lístkové cesto vkladám medzi prekladaním do chladničky. Možno by zafungovalo aj u pagáčov.
Kukulienka myslím to mala
Veď hej. Chuť je taká istá, či sa lístkujú, alebo nie. Teraz už pečiem zriedka a keď som mala doma všetkých pažravcov (3 synovia + manžel), bolo dôležité množstvo, nie vzhľad.
* ano, mohlo to byt aj tym teplom a dobou 30 min. medzi kysnutim.
Pred pecenim na plechu som ich nechal este kysnut 20-30 min. Boli este celkom vysoke
aj v rure, ale asi po 10 minutach sa pri peceni sa roztiekli.
* mozno to bolo aj tym mastnym cestom /olej v ceste a potrete po rozvalkani maslom +
zemiaky/
* skusim najst postup rolovania od -kukulienka-