Rôzne
Prečo je na Slovensku všeobecne taká nízka gastronomická kultúra?
Fakt by ma to zaujímalo. Okrem pár predražených top podnikov je pokus najesť sa v reštaurácii takmer istá katastrofa. Na cestách je bageta z pumpy väčšinou lepšia voľba ako smažený syr či bačovský rezeň v motoreste. Pri rodinných návštevách sa musím premáhať, aby som zo slušnosti niečo zjedol. Stačí prejsť pár kilometrov za hranice, a je to iný svet. V Maďarsku varia a jedia o 50% lepšie, v Rakúsku o 100%, v Taliansku o 200%. Môže mi to niekto vysvetliť?
@zareaguj
Vela sefov podnikov sa tvari ze sa rozumeju, ovladaju a hravo zastupia ...ale opak je pravdou.
Potom sa necudujme ze ti ktori na to maju, rozumeju sa tomu a vedia to robit idu radsej do zahranicia a zamestnaju sa tam, a ked maju stastie tak si aj otvoria svoj podnik, dostanu za to nielen financne ohodnotenie, ale aj pochvalu od zakaznika, spokojneho zakaznika.
Ale ak sa bavime o Slovakoch vseobecne, tak nesuhlasim. Mozno ze len mam stastie na znamych co vedia varit. :o) Ale ja sa veru na navstevach musim skor premahat, aby som si nevypytala zo vsetkeho duplu. :o) Poznam vela ludi, ktori varia radi a dobre a ktori radi objavuju nove chute, skusaju nove kombinacie a pokojne by strcili do vrecka vela "sefkucharov" zo slovenskych restauracii.