Varenie

Prášok do pečiva

bleise - fotkableise, 28. júla 2015

Ahojte všetci :-)
Chcela by som sa opýtať, na niečo s práškom do pečiva. Vo všetkých receptoch, ktoré čítam sa píše, aby ste prášok do pečiva zmiešali s múkou.
Keď pridáte tu múku s tým práškom napríklad do mlieka alebo do vody, nevyšumí keď je v tej múke ? :-) Ďakujem za pomoc. :)

@zareaguj


Diskusia k téme

evusik
práve preto sa nedáva kypriaci prášok do vody alebo mlieka lebo by vyšumel a teda by bol neúčinný... múka sa pridáva až na koniec a tým sa zamedzí vyšumeniu, ale chybou je aj to ak necháš cesto dlho stáť pred pečenm... preto platí pravidlo - kypridlo do múky a pridať až na koniec, zamiešať a šup do rúry...
olinecka
Do múky sa prášok do pečiva zamieša ,aby bolo cesto rovnomerne .
2010
Vidim ze vela ludi suhlasi, ale prasok do peciva nereaguje na tekutinu ale na teplo...originalna zakladna surovina v prasku na pecivo soda bikarbona reaguje hned na tekutinu . Preto vymysleli prasok na pecivo a pridali dalsie ingredencie ako skrob aby nebol taky problem so spracovanim a hned nevysumel ako soda.
smejkad
teda rada zamiesat a hned do rury sa tyka sody, nie prasku do peciva?
nadia56
ak peciem hrncekovy kolac s pouzitim celych vajec /=nerobim bielkovy sneh/ pridavam k vode stavu z citrona alebo s pouzitim mlieka pridavam lyzicu - dve jogurtu, kludne, zarobene cesto, necham odpocivat na linke aj pol hodiny, nemusim ho okamzite piect, zacne trosku bublinkovat a po upeceni chuti ako kysnute, mam to odskusane,
takze ako ti radi @olinecka a s ostatnym sa nemusis moc ponahlat, ak nepecies nadychane piskotove cesto, to treba piect okamzite, pekny den☺
evusik
treba si prečítať čo obsahuje prášok do pečiva - obsahuje aj Hydrogenuhličitan sodný - čo je jedlá sóda ináč aj sóda bicarbona - to sú názvy jednej a tej istej zložky a ako je známe jedlá sóda v styku z tekutinou vyšumí, preto prášok do pečiva obsahuje aj kukuričný škrob, ktorý tento proces čiastočne spomaľuje... preto treba pridať prášok do pečiva do múky a zamiešať až na konci prípravy a hneď do trúby...
jozka2
I,ked soda pri styku s tekutinou vysumi,ona ma svoj ucinok pri peceni.Soda kypri cesto na zaciatku a PDP pocas pecenia pomalsie.Pri pridavani sody do cesta ak tam nie je nic kysle/citr.stava,kysl.smotana,atd/sa ma soda bicarbona pohasit octom,aby ju nebolo citit v kolaci po upeceni a tak pridat do cesta.
jozka2
I,ked soda pri styku s tekutinou vysumi,ona ma svoj ucinok pri peceni.Soda kypri cesto na zaciatku a PDP pocas pecenia pomalsie.Pri pridavani sody do cesta ak tam nie je nic kysle/citr.stava,kysl.smotana,atd/sa ma soda bicarbona pohasit octom,aby ju nebolo citit v kolaci po upeceni a tak pridat do cesta.