Rôzne

Pozor (na seba) pozor !!

stefanm - fotkastefanm, 22. júna 2012

Približne takto , ako vám prikladám foto mojej celodennej stravy , som sa celý život stravoval .



A nevadilo to ničomu a nikomu . Meriam 180cm a vážim medzi 78 - 80kg . Až do pondelka (18.06.2012) keď podvečer pri "športovaní " (pozeral som "eurošport") ma rozbolelo na hrudi a prestalo až keď ma odviezla RZP na pohotvosť . A po vyšetreniach ma o polnoci prepustili a čo myslíte , čo mi zakázali ? Áno - jesť mastné jedla , piť alkoholické nápoje , fajčiť a pozerať programy pri ktorých sa nervozujem a stresujem . Už piaty deň to dodržiavam a prišiel som na to , že jesť ovsené vločky , zapíjať neperlivou "minerálkou" a pozerať "Pilcherovu" ma rozčuľuje ešte viac . Tak čo mám robiť ?!?!

@zareaguj


Diskusia k téme

pivonka
Si ma rozosmial, ale rozumiem ti, ale veru neporadím.
2010
Na zamyslenie....
Nedávno som sa vybral k novému lekáravi . Po dvoch návštevách a vyčerpávajúcich laboratórnych testoch, mi povedal ze som "celkom OK" na svoj vek. (Prave som sa dozil sedemdesiat).
Trochu znepokojený tou poznámkou, nemohol som odolať a požiadal ho, " Myslíte si, že budem žiť až 100? "

Spýtal sa, "Fajčíte , pijete pivo, víno ​​alebo tvrdý alkohol?" "Ale
nie, "odpovedal som. "Neuzivam ziadne drogy!"
Potom sa opýtal: "Jete krvave steaky a vyrazane ?"
"Povedal som:" Moc nie ... môj bývalý doktor povedal, že všetko červené mäso je veľmi nezdravé! "
"Trávite veľa času na slnku, zahrada, hranie golfu,
pešia turistika, jazda na bicykli ? "
"Nie, nič sa mi nepáči," povedal som.
On sa spýtal: "Hráte v kasine, jazdite na rýchlych autach, alebo musíte mať veľa sexu?"
"Nie," povedal som ....
Pozrel sa na mňa a povedal, ..
"Tak,do prdele čo vas to zaujma ?"
stefanm
@2010 si ma teraz presvedčil ...... sa zúčastním zajtrajšej grilovačky , čo som kôli zdravotnému stavu včera zrušil , dám si na úvod dva tri aperitívy , potom fajne prepečenú nacesnakovanú krkovičku , zapijem pivom , "polaškujem" so susedkou , nechám sa odviesť taxíkom a večer zájdem do krčmičky pozerať futbal .!!! .... :)
margaretka28
@stefanm ,moja mama sa celý život stravuje striedmo,to čo si ty ukázal vôbec neje,lebo by to nestrávila ani za mesiac má totiž slabší žalúdok,celý život si drží váhu 60 kg pri výške 168 cm a napriek tomu má problémy so srdcom,vysoký cholesterol a pod. Najviac sme sa pobavili,ked jej doktor prikázal držať prísnu diétu,lebo vraj ten cholesterol má zo stravy.Tak potom si vyber....:-))))
medulienka122
krásny vzorový jedálny lístok na 1deň ! ten stres z toho, čo zješ, asi viac škodí ako keď iba /trošička/pribrzdíš! A Rózamundu nepozeraj, je to fakt na infakrt. Veľa zdravíčka!
afataga
moj skromny nazor je, aj ked nie som lekar, ze kazdy clovek je iny a kazdy organizmus je individualny, kazdemu je prirodzene mat trochu ine hodnoty cholesterolu, tlaku, atd atd atd..., poznam ludi co papkaju ako ty a maju cez 70 a su zdravi a poznam aj ludi co zobu zrno, maju 40 a su chori, tak teraz si vyber ty :-) opytal si si toho lekara ci on pije a fajci? lebo poznam vela lekarov co chlastaju ako duha a hulia ako Lokomotiva Vrutky, ale zakazat to pacientovi je to najlahsie co vedia, ved je to zadarmo. Ono sa treba pozriet aj na to, aky vzduch dychame a v akej pode sa pestuju potraviny, asi kazdy clovek to znasa inak, niekto je viac odolny a niekto menej, nuz tu je asi kazda rada draha, ale tiez si myslim ze zmenit uplne jedalny listok zo dna na den, aj ostatne svoje navyky, je pre telo taky sok, ze az hroza, tak asi postupne pomaly
stefanm
@medulienka122 keď ja tu Pilcherovú musím pozerať lebo by som sa potom v krčmičke nevedel zapojiť do diskusie s kamarátmi !!! :)
@afataga toto s tým vzduchom a pôdou sa mi páči , to fakt neovplyvníme...
afataga
no tak vidis, aspon sa mas na co vyhovorit a pridaj do svojej zivotospravy aje nejake telenovely, to ti isto pomoze
babidka
@stefanm - vies , ze by ta taka razantna zmena zivotospravy aku ti nariadili v nemocnici mohla polozit hrobarovi na lopatu ? Spamataj sa! Vsetko co si jedol doteraz uz "neodmodlis" ...a naco sa trapit s dietami a zakazmi , ked nas zubata najde tak ci tak ?Ked mi ako 56 rocnej zistili vysoky TK a aj cholesterol , moja lekarka sa rozculila : "tak takych pacientov neznasam - zdravo sa stravujes , mas vela pohybu /mam 3 psov , velku zahradu a velky dom /, dodrzujes pitny rezim , nepijes , nefajcis ,nemas nadvahu /vtedy som naozaj nemala/ , nestresujes sa v praci ...a taketo zle vysledky!? Co ti teraz mam zakazat ?"
julica
No podla toho obrazku to fakt prist muselo, zial. A tolko piva v tomto teple, uu, kde je voda? Stefan, prajem vam vela sil pri prekonavani zavislosti, skoda by vas bolo, no nie?
damisa
držím palce, jedz s mierou a dožiješ sa aj stovky......
sovka62
Štefan, nedaj sa! Aj mastný chlieb, aj šniceľku, aj pivko, pokojne si daj, len nie každý deň a nie po dve porcie, Neviem koľko toho má stravovanie spoločné s cholesterolom, ale keď som mala nadváhu a jedla som čo mi chutilo, mala som cholesterol 4,8. Schudla som dvanásť kíl, kvôli žlčovým kameňom jem veľmi striedmo a po schudnutí som mala cholesterol 7,4 a odvtedy naň beriem lieky!
Môj lekár povedal, že moje telo si cholesterol vyrába samo, vraj sú také prípady. Nuž nemuselo by byť také usilovné.......
janovik
Dedo prišli od dochtora s takú istú diagnózu. Podumali, i tak hutoria:
" Ten dochtor načisto zošaľel, un sebe mišľí, že ja smadní i lační umrem !"
Šak me tak nazloscil, že ....... Babóóó, doňeš šlivovici zos špajza ja idzem po klobási i slaninu do sipanca !
A dochtor naj sebe žere tote svojo pirulki a neopovaž še mu odnisc dajaké vajca bo v nich jakíščka cholerni sterol a to bi un nezjid.
arasidka
Štefane, Štefane, a máš postarááááno....
Začína obdobie, keď nadobudneš úžasné známosti - samé kapacity z oblasti lekárskej...
Čo máš robiť? Kašli na Pilcherovú, aj tie vločky z ovsa...musíš viacej chodiť na Varechu.. :)) NO a čo sa týka tej krčmy - tu ti dávam za pravdu, môj dzedko mi vždy fundanovane odpovedal, keď som nebola zrovna dvakrát rada, že prišiel zadymený jak cigánska búda po vyhorení: Bapko, ty any nevíš, že krčma je najbespečnejšé místo -je štatystycky dokázané , že v nej umíra najmenej ludzí ... menej jako v roboce...
hubata
No @stefanm - škoda by ťa bolo! Dáš sa ešte na všeličo použiť ........
Začína leto zájdi na kúpalisko, poplávaj, zajedz si mrkvy a zapi vodou (sa mi to radí, keď mám najradšej www.varecha.sk)
michsamant
Ty si urcite doma polavil a prestal zehlit a vysavat. Teraz mas malo pohybu a to je z toho :) Tak pozor na seba, snicle jedz pomaly a skus to s delenou dietou.... najprv zjedz sniclu, potom salat. A inak vazne, pozor na seba...
stefanm
...vaše komentáre a rady si "beriem k srdcu"! .... verím , že pomôžu . zajtra , ak počasie dovolí , sa idem prejsť do lesa . keby som sa do troch dní neohlásil - zablúdil som !!!
kuchticka
@stefanm , nariadujem ako lekar: Rano velky pohar vody, chodzu aspon 3. km. co najrychlejsie mozes, potom dobre ranajky s litrom kvalitnej kavy (opravdickej zrnkovej), na obed cokolvek mas rad, varene s olive oil, odpoludnie ovocie, zelenina na olovranr, zeleninovy salat, vecera co hrdlo raci ale nie rezen a pod. a aspon za dva pohare cerveneho vinecka, alebo vyber (vodka, konak), ale nie dva phare, iba dve stamperlicky. Uvids ako to bude potom asi za 2- 3 mesiace. Daj vediet.
stefanm
....tak som sa rozhodol !!!...Budem sa riadiť radou od @kuchticka . S drobnou úpravou : úplne vynechám "raňajky" a "olovrant" a záver večere si dám dvojitú dávku . O dva-tri mesiace sa vám ozvem z Prednej Hory !!! :)
arasidka
:))))))))))))))))))) že sa ty na tú Prednú tešíš ?!?!?!
medulienka122
jéééj, my dve arasidka, sme si v tom istom momente spomenuli na PH, len ja tam pôjdem asi z inej závislosti. Ale aby stefanm nepovedal, že je tam bez varecháčov, asi sa tam stretneme viacerí:-)))
kuchticka
@stefanm , ale ja som to myslela celkom vazne, len som zabudla dodat, ze behom dna by si mal vypit aspon 1.5 l cistej vody. Viem aky si vtipkar, ale co je PH mi tak dost dobre nedochadza. @arasidka a @medulienka vedia vsetko :-))
Dostatok pohybu, pitny rezim (teda nie PIVNY), zdravsie varenie bez nezdravych tukov a uvidis vysledok. Bude to zo zaciatku krute, ale da sa. Drzim palce.
nesi
neverím že cukor a cholesterol sa zvyšuje až tak stravovaním vždy som mala cukor v norme pokiaľ nebol môj syn pracovne v Lybii vtedy mi namerali 11,5, po roku sa syn vrátil a cukor mám od 4 do 5,5 tak zase si lekárka všimla že mám vysoký cholesterol okolo 6 až potom si všimla že mám vyoperovaný žlčník a nemá mi čo spaľovať cholesterol a tak buď človek múdry teraz pijem mlieko z Tibeckou hubou a cholesterol mi klesol dúfam že vďaka nej
nesi
ešte som chcela napísať že najväčším dôvodom stúpania týchto hodnôt sú stresy tejto doby
sirmephisto
Stres ti neprospeje ale za cholesterolom hladaj stravu :) Slovenska kuchyna je velmi zla v tom ze vsade sa tlaci olej, maslo, muka, kila cukru (a nie ani hnedy ci nwm aky nieje lepsi)... Ak si upravis jedalnicek bude ti lepsie.