Objednala som si novú knihu,a veľa receptov je s použitím mladého syra.CHcela by
som sa varecháčov spýtať aký to je vlastne syr a kde ho kúpim.Ďakujem
Diskusie
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 6 najnovší komentár 25. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kvetinka72: Potrebujem pomoc s grilážkami 4 najnovší komentár 5. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 408 najnovší komentár dnes 00:07
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 408 najnovší komentár dnes 00:07
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 6 najnovší komentár 25. decembra 2024
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 13 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 242 najnovší komentár dnes 00:07
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 4 najnovší komentár 25. decembra 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Nepečené datľovo-čokoládové bonbóny VIDEO
- Chcete si urýchliť pečenie vanilkových rožkov? Super tip, ako ich urobiť raz-dva VIDEO
- Čokoládové kocky s kardamómom a pomarančom VIDEO
- Hľadáte perfektné cesto na vykrajované koláčiky? Skúste toto naše len zo 4 surovín! VIDEO
- Čokoládové kolieska s karamelom a so soľou VIDEO
- Jednoduchý trik, ako expresne ozdobiť drobné pečivo VIDEO
- Skvelá bielková citrónová poleva na všetky vianočné koláčiky VIDEO
- Toto sú stálice: 10 najlepších klasických koláčov a zákuskov na vianočné sviatky. Sú tu aj tie vaše?
- Linecké koláčiky: Prezradíme vám najlepší recept aj fintu, ako z jedného cesta urobiť 7 druhov vianočného pečiva
- Rokmi overené: 10 receptov na vianočné plnené oriešky, ktoré piekli už naše babky
- Budú vítané: Syrové, tvarohové, bryndzové aj lacné. 11x slané drobné pečivo na vianočné sviatky
- Cukrárske tajomstvo: Ako zvyknete rozpúšťať čokoládu? Na tento dôležitý fakt určite nezabudnite!
- Šuhajdy, grilážky, guľky: 10 tradičných nepečených vianočných cukroviniek. Toto sú hity každých sviatkov
- 8x plnené kokosky: Stavte sa, že tieto koláčiky sa cez Vianoce minú ako prvé
Ak myslis cerstvy, ktory sa o.i. pouziva v zakuskoch, kolacoch...tak to je Mon Chou, Philadelphia, Mascarpone, Hutten Kase...Slovenske nepoznam, lebo tam nezijem. Byvaju aj bezznackove syry... Zial, neviem ti poradit, kde ich dostat, ale iste vo vsetkych hypermarketoch.
A ak myslis take, co sa o.i. aj krajaju na platky, struhaju-teda tie tvrdsie druhy... (napisem ti, ako to rozdeluju podla zrelosti tu, v Holandsku, ktore by sa dalo nazvat aj krajinou syrov;-). Mlady syr, ten je asi 4 tyzne stary. Mlady prelezany- takych 8-10 tyzdnov. Prelezany je 16-18 tyzdnov. Extra prelezany je 7-8 mesiacov. Stary syr odpociva 10-12 mesiacov. A este su aj viac ako rocne syry...
Neviem, ci som ti aspon trochu poradila ;-)...
aspoň už viem o ktorých syroch je reč.ĎAKUJEM veľmi pekne