Objednala som si novú knihu,a veľa receptov je s použitím mladého syra.CHcela by
som sa varecháčov spýtať aký to je vlastne syr a kde ho kúpim.Ďakujem
Diskusie
- Sovka62: Kukurica s makom 1 najnovší komentár dnes 16:16
- Klaudiva: Zmrazenie torty s fondánom pred oslavou 1 najnovší komentár 6. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 172 najnovší komentár dnes 17:50
- Alena45: Poznáte pánsku tekvicu ? 13 najnovší komentár dnes 12:35
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 6 najnovší komentár 17. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 172 najnovší komentár dnes 17:50
- Sovka62: Kukurica s makom 1 najnovší komentár dnes 16:16
- Alena45: Poznáte pánsku tekvicu ? 13 najnovší komentár dnes 12:35
- Klaudiva: Zmrazenie torty s fondánom pred oslavou 1 najnovší komentár 6. februára 2025
- Lakey5: Pomalý hrniec - čo to je? 8 najnovší komentár 6. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 172 najnovší komentár dnes 17:50
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 78 najnovší komentár 6. februára 2025
- Alena45: Poznáte pánsku tekvicu ? 13 najnovší komentár dnes 12:35
- Sovka62: Kukurica s makom 1 najnovší komentár dnes 16:16
- Klaudiva: Zmrazenie torty s fondánom pred oslavou 1 najnovší komentár 6. februára 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Citrónovo-tvarohovo-makový koláčik +fotopostup
-
Šišky (kreple) +fotopostup
-
Koláč z kyslej kapusty +fotopostup
-
Makové makrónky s bielou čokoládou a slivkovým lekvárom +fotopostup
-
Čierny chlieb bez lepku s pošírovaným vajcom, avokádom a údeným lososom
-
Makovo-jablkové rezy s pudingovým krémom +fotopostup
-
Tortilla de arroz
-
Poznáte tento menej namáhavý spôsob, ako používať strúhadlo? VIDEO
-
Domáci kurací gyros. Pozrite si tú vychytávku, ako ho upiecť v rúre! VIDEO
-
To ste ešte nejedli! Upečte si skvelý slaný snack z kyslých uhoriek VIDEO
-
Paprikové kura s ryžou z jedného pekáča VIDEO
-
Nepečené kokosovo-čokoládové kocky VIDEO
-
Slaný brokolicový koláč bez múky, ktorý zasýti a nezaťaží trávenie VIDEO
-
Domáci zázvorový sirup na zahriatie, na podporu trávenia aj proti bacilom VIDEO
-
Víkendové varenie: 10 receptov z kyslej kapusty. Klasické strapačky, ale aj netradičné rizoto či zemiaková roláda
-
Chutne a lacno: 15 tipov, čo variť týždeň pred výplatou
-
Pre rodinu i pre hostí: 10x orechové rezy, perfektné riešenie, čo upiecť na víkend ku káve
-
TOP rebríčky: Jablkové koláče, pagáče, koložvárska aj francúzske zemiaky. Pozrite si najlepšie januárové recepty, je tam všetko, čo máte radi
-
Zdravšie pečenie: Z hrnčeka, bez mixéra či bez vajec. 11 receptov na šťavnaté mrkvové koláče
-
Toto je super nápad: 9 receptov na výborné cestoviny z jedného hrnca
-
Nehodí sa len na kašu: 10 receptov na nenáročné koláče z detskej krupice
Ak myslis cerstvy, ktory sa o.i. pouziva v zakuskoch, kolacoch...tak to je Mon Chou, Philadelphia, Mascarpone, Hutten Kase...Slovenske nepoznam, lebo tam nezijem. Byvaju aj bezznackove syry... Zial, neviem ti poradit, kde ich dostat, ale iste vo vsetkych hypermarketoch.
A ak myslis take, co sa o.i. aj krajaju na platky, struhaju-teda tie tvrdsie druhy... (napisem ti, ako to rozdeluju podla zrelosti tu, v Holandsku, ktore by sa dalo nazvat aj krajinou syrov;-). Mlady syr, ten je asi 4 tyzne stary. Mlady prelezany- takych 8-10 tyzdnov. Prelezany je 16-18 tyzdnov. Extra prelezany je 7-8 mesiacov. Stary syr odpociva 10-12 mesiacov. A este su aj viac ako rocne syry...
Neviem, ci som ti aspon trochu poradila ;-)...
aspoň už viem o ktorých syroch je reč.ĎAKUJEM veľmi pekne