Ahojte skúsené varecháčky, potrebujem poradiť ako robíte drobenku, posýpku na koláč (hrncekovy), tak aby mi po upečení zostala ta drobenka na vrchu koláča taka hrudkova a chrumkava. Mne sa to vždy rozpusti, akoby vpije do toho koláča, čize na vrchu potom neni nič, ak mi rozumiete ako to myslím...ďakujem!
@zareaguj
Niekedy robievam aj s pridanim ovsenych vlociek, je potom este chrumkavejsia.
Ja dávam maslo z chladničky, múku a cukor, všetko naraz do misky a rukou - prstami spracovávam dohromady suroviny, ak je to veľa mastné, čiže veľa masla pridám ešte po troške múky, aby z toho bola mrvenička a nie kaša. Potom to spracované šupnem na pol hodinku do mrazničky a také polozmrznuté dávam na koláč. Robím to tak vždy, čiže overené, vyskúšané.
Doma su marhule, ribezle, tak bude co vypekat a skuusat...☺
Nezalezi na to. Vzdy robim z roztopeneho, naucila ma tak starka a nikdy naozaj nikdy, sa mi posypka nerozliala.
Dobrý nápad i fajn kombinace surovin, jsi šikulka a hlava otevřená! Díky za typ!