Marhuľový koláč

dr - fotkaDr, 63 ročná žena, Myjava, 11. júla 2015 15:03
Ďalšie jej recepty »

Marhuľový koláčFoto: dr
60 min
príprava
40 min
na 175 °C

Suroviny

Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Najskôr si rozpustíme maslo, aby trocha vychladlo kým vykysne kvások. Do misy preosejeme múku, urobíme jamku, do nej rozdrobíme droždie, droždie zasypeme 2 lyžičkami kryštálového cukru, zalejeme trochou vlažného mlieka asi 50 ml, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Po vykysnutí kvásku pridáme ostatné suroviny - preosiaty práškový cukor, soľ, žĺtky, rozpustené maslo, olej, mlieka podľa potreby. Vypracujeme cesto, ktoré sa nelepí. Prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť asi 45 - 60 minút.

  2. 2

    Do misky dáme maslo, cukor a múku a vypracujeme prstami ruky posýpku. Hotovú posýpku odložíme do chladničky alebo do mrazničky. Pripravíme si marhule, ktoré umyjeme, osušíme, rozpolíme a vyberieme kôstky.

  3. 3

    Keď je cesto vykysnuté dáme ho na dosku, prepracujeme ešte a necháme znova 20 minút kysnút. Potom cesto vyvaľkáme, prenesieme na vymastený plech a poukladáme naň rozpolené marhule. Posypeme škoricovým cukrom a posýpkou. Posýpkou nešetrite. Kraje potrieme rozpusteným maslom a maslom pokvapkáme aj koláč.

  4. 4

    Zapneme si rúru a necháme vyhriať na 175 stupňov, zatiaľ koláč ešte trocha nakysne. Pečieme približne 40 minút.

    Marhuľový koláč - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist