Rôzne

Poraďte: Prepasírovať ríbezľový džem, či nie?

mimka946 - fotkamimka946, 22. júla 2013

Prosim, súrne poraďte, musim prepasirovat ríbezľovy dzem? alebo nie? mam ich
ocistene...

@zareaguj


Diskusia k téme

verus49
áno, určite prepasírovať,lebo tie zrniečka aspoň nám vadia v džeme.
aretta
zbytočne si čistila. moja starká varievala stále so stonkami a aj ja tak robím. uvarím, prepasírujem, pridám cukor a zas povarím. netreba žiadne chemické gelfixi a pod a je krásne hustý a vydržiiii (u nás nie, ja ho používam aj do varenia tak je ako prvý fuč) :-)
1x anna70
radost
aj ja zvarím umyté ríbezle aj so stonkami-pridám z deci-dva-vody..prepasírujem a varím s cukrom..krásne hustne..je to vlastne čistý rôsol..zrniečka tam nechcem..
nadia56
ja si najskor ribezle odstavim na slimakovom odstavovaci a zo stavy dalej varim dzem, nech sa ti vydari,
ale uz som robila aj zo zrnieckami, nam nevadia,
vela stastia a pohody pri praci:-)
cuketa
ja varím umyté aj so stonkami, po rozvarení pretriem cez sito a na liter šťavy dávam kilo cukru, krátko nahorúco prevarím a nalievam - tento spôsob sa mi vidí úplne najlepší
1x helus
sovka62
Na ríbezle som si vymyslela zlepšovák. Umyjem ich a šupnem aj so stopkami do plastovej rajničky a potom do mikrovlnky na plný výkon, tak 3-4 minúty. Pustia šťavu a potom ich precedím cez sito. Stopky, šupky, zrnká, všetko je na site a pod nimi čistá šťava. Je to bleskovka.
mimka946
jej to je zlate presne ako moj buddy ked sa vratim z hocikade domov :)