Minulý rok sme sa presťahovali do nášho prerobeného domčeka a mojou najväčšou radosťou samozrejme okrem mojich detí a manžela je vysnívaná kuchyňa. Dostala som aj nový sporák, teda presnejšie indukčný panel, ktorý je perfektný, ale jediná vec, ktorá sa mi nedarí uvariť, je ryža. Predtým som mala plynový sporák a ryža bola vždy výborná, teraz je navrchu tvrdá a naspodu mazľavá. Má niekto z vás nejakú dobrú radu, ako uvariť chutnú ryžu na indukcii? Ďakujem za každú radu :)
@zareaguj
Po skonceni nechame ryzu este 5 minut vo vypnutej mikrovlnke "dojst" a potom ju vydlickou "nasusorime".Perfektna ako zo specialnej nadoby na varenie ryze.
www.wikihow.com/Cook-Rice-in-a-Microwave...
Na styri porcie ryze potrebujes 0,5 l vody a 250 g ryze. Ryzu umyjes, vodu das varit s trochou soli. Ked voda vrie, vsypes do nej ryzu, stiahnes teplotu na minimum, zamiesas, prikryjes a nechas na slabunkom ohni varit 10 min. Potom odkryjes, zamiesas a ked je voda takmer vsiaknuta odlozis z ohna, mözes pridat par kvapiek oleja alebo za KL masla, este raz premiesas,prikryjes a nechas odstat dalsich 10 min, alebo az kym ju nepodavas na stol.
Len daj pozor aku ryzu varis. Ak ju kupis v bio predajni alebo v DM ako nelupanu, alebo naturalnu ryzu, pozri na obal, kolko by sa mala varit podla dodavatela. Niektora ryza potrebuje varit aj 45 min. Ale tie bezne druhy gulatej ci spicatej ryze potrebuju 10 min. povarit a 10 min. postat . Budem zvedava, ci s nou budes tiez spolojna. Ja som.
Vypnem plyn? Tu bola otazka na indukciu. Na plyne nie je problem...