Rôzne

Poraďte mi aké fajnoty piecť na 1. sv. prijímanie.

brmbolka - bez fotkybrmbolka, 30. apríla 2012

20. mája má moja dcérka prvé sv. prijímanie. Rozmýšľala som čo piecť. Nápady mám ale dobre viem, že varecháči sú moji radcovia a preto Vás prosím poraďte mi niečo fajnové.
Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

orchidea
Ja keď pečiem na väčšie rodinné oslavy, snažím sa aby to bolo čo napečiem pestré, niečo kusové napr. parížske rožky, kokosky...potom nejakú dobrú roládu, krémové rezy a aj niečo suchšie - drobné pečivo a aj slané. Tu na "vareche" určite nájdeš veľa inšpirácií že si nebudeš vedieť ani vybrať...Ja napríklad často pekávam medovú krémešku venčeky, dobošové rezy, kakaovú roládu, linecké kolieska... to majú najradšej nielen moji najbližší ale aj rodina. Ešte máš dosť času rozhodnúť sa...nech sa ti hlavne všetko čo upečieš vydarí a všetkým chutí a nech celá udalosť sv. prijímania dobre dopadne.
frauakbari
Nielenže sú Cupcakes chutné,ale sú momentálne aj IN. Dajú sa aj veľmi pekne zdekorovať ako ozdoba sviatočného stola a pekne ozdobené potešia veľkých aj malých.Podľa mňa by si nimi zabodovala. Na vareche sú tušim nejaké recepty a tu nájdeš pár inšpirácií na ozdobu:  www.google.com/search?q=cupcakes&hl=sk&prmd=im...
mariaklara
Tu ak si niekto nenájde inšpiráciu, tak potom nikde:-))) Určite uznáš, že to vlastne nieje o preplnených žalúdkoch. Stačí pripraviť o jeden chod viac ako v nedeľu, jeden zákusok na celý plech, možno jeden - dva druhy nejaké drobné pečivo a keď, tak na poobedie ku káve krásnu a dobrú tortu. Na olovrant možno nejakú obloženú misu alebo aspik- ten je taký ľahší. Určite nemáte dva alebo tri žalúdky. Ja už mám deti veľké, viem ako to chodí, tak ti len radím, viem aj tak, že si urobíš po svojom. Toho 20. mája je tuším prijímanie všade . Aj u nás i v blízkom okolí. Želám nech všetko dobre dopadne.
ubka
ja zvyknem pri takýchto príležitostiach upiecť tortu, tú podávam ako dezert každému, kto má chuť na tanierik a potom také na plechu, napríklad strúhaný tvarohový, alebo liaty tvarohový s ovocím, poprípade svieži jablkový, neviem pridať linky, ani recepty som ešte nepridávala.
Jednoducho také, čo si môžem pripraviť aj dva dni vopred a podlieha menej pokazeniu.
Po oslave balím zbytok hosťom:-))
Zo slaného sú najvďačnejšie pagáčiky, syrové, či oškvarkové, aspoń u nás.
brmbolka
Ďakujem, Vám všetkým za radu. Naj ma oslovujú parížske rožky ale mám zlý recept, keď som ich robila dopadlo to katastrofálne. Prilepili sa mi na plech a lámali sa. Nemáte zlatíčka receptík, taký overený aj pre začiatočnú parížanku :) ?