Varenie

PORAĎTE AKO NATO? ALEBO ROBÍM TO ZLE?

vlasatka - fotkavlasatka, 31. marca 2012

Prosím Vás,vie mi niekto poradiť? Ako mám postupovať, keď si napr. cez chladničku vyhľadám podľa suroviny nejaké recepty. Tie sú napr. na 30 stránkach. Recepty pozerám, a keď otvorím konkrétne niektorý recept- teda postup a vrátim sa z neho na predošlú stránku akože na zoznam receptov, vždy ma hodí na prvú stránku. Napr. už som na 10 strane v zozname receptov, na tej desiatej si nejaký otvorím a keď sa chcem vrátiť späť, opäť ma hodí na prvú stranu a musím zasa pozerať od začiatku. Ako sa mám vrátiť tak, aby som ostala na poslednej, na ktorej som si recept otvorila? Skúšala som to rôzne, ale nedarí sa mi. Ďakujem za rady.

@zareaguj


Diskusia k téme

domci4
klikni na recept ktorý chceš otvoriť pravým tlačidlom a daj otvoriť na naovej karte :) a ostane Ti to tak...
tomas
Najlepšie riešenie je ako píše @domci4 - kliknúť pravým tlačidlom a otvoriť v novej karte, takto si môžete na pozadí otvárať aj stránky na iných weboch (nie len na vareche) a potom postupne ich čítať... (a pritom zatvárať prečítané taby/karty)
vlasatka
Ďakujem, vyskúšam. Aj keď neviem, prečo to je tak nastavené, nikdy som sa nestretla s ničím podobným.
sovka62
Tak som sa opäť dozvedela niečo nové. Tak si tu ticho rozmýšľam, či som sa na Vareche naučila viac o varení, alebo o obsluhe počítača.Ale oboje je skvelé a oboje ma rovnako teší, takže ďakujeeeeeem.....
sovka62
Hneď som vyskúšala a funguje to! No veď aj musí, som učenlivá ako malý pes!
vlasatka
Super, funguje. Len keď zabudnem otvoriť recept na novej karte, a som v prezeraní na nejakej 150, tak ma ide rozhodiť, keď ma to dá opäť na prvú. A hurá, ideme od začiatku. Lebo nikde nevyužívam takúto funkciu- teda otvoriť stránku na novej karte. Zatiaľ ma to vrátilo vždy na poslednú pozeranú. Nedá sa to nejak nastaviť?
evusik
@vlasatka o tomto probléme sa tu diskutovalo už mnoho krát, tiež nechápem, že prečo sa to nedá keď inde to funguje bez problémov.... tiež mi vadí, že ukazuje napr. 1....3,4.....12 čiže prvú stranu, poslednú a tú na ktorej práve si a susednú. Ak by som v tejto chvíli chcela ísť na str.8 musím sa tam po jednej preklikať. Niekto povie, že toto nevyužíva, ale keď chcem opraviť, alebo pridať foto do vlastného receptu musím sa k nemu preklikať v Mojich receptoch lebo len tam mi povolí úpravy. Inak Varecha je úplne super, len toto sa akosi nedarí vylepšiť :-)
2010
@evusik , presne mas pravdu , mne to tiez lezie na nervy , preco sa neda napisat 6 , ale musis ako debil zabijat cas ? Preto radsej pridam fotky do diskusie aby som nemusel preklikavat ako hotentot ,zda ze redakcii to este nedoslo.
zirafninka1
@evusik alebo staci prepisat cislo v tom riadku (ja nikdy neviem ako sa tie riadky volaju), kde je napr.  varecha.pravda.sk/recepty/21.....
tak to posledne cislo lubovolne prepisat.. a hodi to na tu stranku. teda tu nas to hodi o jednu dalej, ale to je jedno.. len tym chcem napisat, ze sa to da urychlit aj takto.
evusik
@zirafninka1 rozumiem, ale toto sú veci ktoré väčšina užívateľov neovláda, tak isto ako použitie pravého tlačítka a otvorenie nového okno... osobne si myslím, že ovládateľnosť by mala byť na takej úrovni, aby ju zvládol aj začiatočník.... ja napr. robím na počítači už nejakých 25 rokov a stále preferujem jednoduchosť v ovládaní, aj keď dokážem veľa vecí obísť ale pýtam sa prečo? štandard by mal byť zachovaný :-)
vlasatka
Nepozerala som iné diskusie, ale kuknem. Je aj tá možnosť, ako píše @evusik , len smola,keď si nepamätám stránku, na ktorej práve som. Pre mňa je najjednoduchšie dať stránku späť a vrátim sa na pôvodnú stránku. Ale prečo to tuná nejde, keď to ide na iných stránkach? Možno nejaký odborník cez PC, programátor? by na to prišiel???
helca103
na iných stránkach sa to dá, možno aj tu sa časom k tomu dopracujeme že nebudeme musieť pracne prelikávať spústu strán aby sme sa vrátili na 50-tu či na 98-mu,ale iba do okienka napíšeme číslo 50 a sme tam :-)
klaura
tiež ma otravuje listovanie po 1 strane ... uvítala by som okienko ... ako navrhuje @helca103
evanaaa
Veru, pre takých začiatočníkov, ako som aj ja, by som privítala, aby bolo všetko jednoduchšie a také, aby som tomu porozumela. (Mám PC len dva roky a stihla som len základ, pár vecí som sa naučila tu, za čo som vďačná aj Varecháčkam).
havino
ja si pravým tlačítkom na myši naraz otvorím aj 20 receptov a postupne ukladam,alebo zatváram
vlasatka
zaujímavé je, keď sa otvoria iné podstránky- okrem tej nešťastnej chladničky, tak cesta späť na predchádzajúcu stránku funguje, dokonca aj na miesto posledného pozerania. hmm... čím to je, čím to je?