Varenie

Poradiť s receptom

domci4 - fotkadomci4, 23. augusta 2011






Ahojte, chcela by som vyskúšať tento recept... Dáva tam nejaký
sirup? alebo čo tam robí?

@zareaguj


Diskusia k téme

cvikla
Ano, dava tam kukuricny sirup a tekutu vanilku.
lucylee
Takze najprv pouzijes olej v spreji alebo maslo a vymazes pekac. Potom zmiesas cukor, kukuricny sirup a sol v stredne velkej panvici. Potom to zohrievas za staleho miesania na strednom plameni, kym zmes nezacne vriet. Potom si namocis maslovacku do horucej vody a davas prec krystaliky cukru z okrajov panvice, ak sa nejake vytvaraju. Nechas to vriet bez miesania 5 minut alebo si pomozes teplomerom, kym teplota nedosiahne 310 stupnov. Zmes ma mat zlatu farbu. Pridas arasidy, bud na sucho opecene alebo vylupane zo skrupinky, varis 1-2 minuty. Miesas, kym sa neobaia vsetky arasidy. Zmes ma mat teraz farbu zlato-hnedu. Odstavis z plamena, vmiesas zmaknute maslo, vanilku a sodu bikarbonu. Teraz pozor, aby si to moc nepremiesala :-)Akonahle primiesas sodu, tak to zacne penit. Hned to nalejes na plech, ktory si si predtym vymazala a pouzijes varechu napriklad na rozotieranie po celej ploche. Musis to robit rychlo, kym to peni, to dodava tu spravnu strukturu. A rozotieras aj oriesky v co nasuvislejsej vrstve. Nechas to stat 5 minut alebo kym to nestvrdne. Ked to je tvrde a uplne vychladnute, lames dezert na kusky.
Neviem, ako sa spravne prelozi do SK brittle.

marcy
s vlašákami,či mandľami pre mňa chutnejšie :-),arašidy nemusím
babav
Prekvapuje ma ,ze "corn "sirup povazuju za zdravu vyzivu.Je to skodlive sladidlo,pridavane do drinkov,cukrikov,....jedna z pricin cievnych ochoreni,cukrovky, nadvahy...samozrejme , iba ak sa konzumuje prilis casto.... treba citat zlozenie balenych potravin a drinkov ,ktore konzumujeme ...cim krmime deti.Nemienim vam znechutit recept na "peanut brittle" .
huck
@babav suhlasim stebou. Kukuričny sirup je nezdrave sladidlo. Treba sa vyhybat vyrobkom, ktore ho obsahuju! Nebezpečnu pretilost ktora sa širi Spojenymi štatmi ma (okrem ineho) na svedomi corn sirup - ktory je sučastou skoro všetkych desertov. Tažko najst kekse, alelebo kolačik ktory ho neobsahuje . Doležite je sledovat deklaraciu zložiek vyrobku na jeho obale. Ajk obsahuje corn sirup - vraciame na policu a vyberieme niečo včom kukuričiak nie je ! Alebo ...kupujeme v obchodoch zo zdravou stravou, alebo... pečieme doma bez neho :).
perla61
Ale veď toto je celkom obyčajný orechový karamelový "cukrík", ktorý som dostávala od Mikuláša a ako som od mamky-Mikuláša zistila nejde tam žiadny kukuričný sirup. Stačí trošku mlieka a masla.
evanaaa
Ano, stačí mlieko - sl. smotana a maslo, ani tú sódu by som tam nedávala a ak nemám napr. javor. sirup, miesto toho corn sirupu dám med, ak už. Ja to síce robiť nebudem, ale ostatní, ktorí sa chystajú.
3sandra3
@lucylee obdivujem Tvoju znalosť angličtiny....kde si sa naučila po anglicky, v škole alebo si bola v cudzine?.... aj ja sa učím, ale akosi mi to nejde do mojej starej hlavy... :-))