Rôzne

Pomôžte-poraďte varecháčky....

maorka - fotkamaorka, 14. apríla 2011

nedávno som jedla guličky z odpaľovaného cesta a plnené boli syrom. Poraďte prosím ako urobiť dobrú syrovú penu . Bolo to veľmi fajn maškrtka k vínku. Bude stačiť vyšľahať bambínko s maslom?

@zareaguj


Diskusia k téme

maorka
no super... díky .... určite sa s tým pohrám , ale stojí to za to...
letisia
alebo môžeš vymiešať bambíno, či Lunex s maslom, troškou pochúťkovej smotany, bylinkami, trošku horčice, cibuľky, alebo na drobno pokrájanými reďkovkami.....no fantázii sa medze nekladú
alexdidi
Ja robím veterníky plnené plnkou z mäkkého odtučneného tvarohu vymiešaného s klasickým maslom a bylinkami podľa chuti(stačí aj pažitka) alebo bryndzou ako bosniačiky od cistinky a na Veľkú noc ich upečiem pospájané ako veniec, potom prerezaný a naplnený.....
maorka
Ďakujem za pomoc a radu a prredsa mám ešte jednu otázku. Moja nevesta miluje cesnačku podávanú v malom chlebíku- tuším že je to bosniak. Môžem urobiť tie chlebíky z receptu na chlebík, alebo je nejaký špecialny... nevesta je v zahraničí a prídu domov za mesiac, rada by som ju prekvapila
sovka62
@maorka , pokojne si vyber niektorý z chlebíkov, ktoré sú na Vareche podľa svojej chuti. Akurát ich budeš piecť v inej veľkosti. Ja do tých chlebíkov zvyčajne dávam soté alebo robím Dančiakovo sedliacke fondue. Z cesta robím guľky o priemere asi 10-12 cm, keď podkysnú pred a pri pečení, je to na plnenie akurát.
maorka
Ďakujem za radu, akurát chcem končiť- po 3 hodinách čítania receptov , preposielavania nevestám a ukladaním do kk som hladnááá... a inak už asi skončil hokej idem dať večeru...
evanaaa
Sovka, ten Dančiakov recept som si niekde zapísala ale neviem kde, nebolo by na škodu, ak by si ho sem dala, zíde sa.