Rôzne

Pomoc moľe !!!!

takina - bez fotkytakina, 11. septembra 2013

Varecháci, varecháčky pomožte.
Ako uchrániť sušené ovocie pred moľami.Ja mám jablká a slivky v krabiaciach s levandulou, bobkovým listm,škoricou a nepomáha, nerada by som krvopotne nasušené ovocie z celého leta nechala ako krmivo týmto potvorám.

@zareaguj


Diskusia k téme

margaretka28
ja skladujem sušené slivky aj jablká v plátennom vrecúšku, ktoré je vyprané a vyžehlené, zaviažem špágátom a nechám voľne visieť v špajze, ešte nikdy sa mi tam mole nedostali
silvi
ja sa moľam vždy prihováram, ony odídu. treba odovzdať len veľa pozitívnej energie
babidka
Skus este listy z vlasskeho orecha . Raz som to niekde pocula a tak som skusila dat do mojho panelakovehop spajzu kde som ani pri najvacsej cistote a opatrnosti nedokazala uchranit nic co molom chutilo - pocnuc mukou a konciac susenymi hribami :-) tak som najprv vsetko dokladne vycistila , prezrela vsetky potraviny a napadnute vyhodila ...tomu sa nevyhnes :-((( Potom som nakladala na policky listy z orechov , dala som ich aj do vrecusok s potravinami a cakala . Pomohlo . Asi na 4-5 mesiacov . Potom to zacalo znovu / v celom vchode boli spajze "spojene" jednym vetracim systemom a mole si behali k nam od susedov / ale ked som doniesla v jari nove listy , mole zasa zmizli .
pusta
mne sa opakovane stalo, že som mala múčne mole. boli v múke z obchodu, ale aj v ryži, mandliach a inom.. riadne som upratala, napadnuté potraviny zlikvidovala.
okrem toho som kúpila v dito.sk prodstriedok proti molom, veľmi účinný a neškodný pre ľudí - vrelo odporúčam.
 dito.sk/catalog/index.php?cPath=50000_50800...

puntodadino
Pouzi iba nadoby z plechu,alebo zo skla.Husenice kludne prekusu aj plastovy dekel n a Neskafe.A susene veci v tychto dozach dodatocne vystav aspon hodinku teplote 105st C.
astheart
Moli si vždycky cestu najdou, pokud "bydlí" u sousedů. Mně napadli spíž jednou. Všechno jsem probrala, napadené vyhodila a obsah všech sáčků přesypala do uzavíratelných nádob. Když koupím jakoukoliv sypkou balenou potravinu, okamžitě ji přesypu do sklenice. Něco mám i v plastových krabicích, ale nikdy se mi nestalo, že by se moli dostali i tam. A léta už mám od molů pokoj. :)