Nie som zástanca polotovarov, nekupujem žiadne mrazené pizze, ovocné gule, polievky,prsty a.p./okrem mraz.zeleniny/, ale tento vám vrele doporučujem. Sú to rožky-mini croissant mrazené - pečivo lístkové, kysnuté-pľundrové! Majú taký bielo-modrý sáček a výrobca je CUKPOL, Krížna Ves a bývajú aj osie hniezda, ale na tie som ešte netrafila. Dostala som sa k nim tak, že jedna kolegyňa ich upiekla na meniny a pýtala som si recept a vtedy sa zasmiala, že alla Kaufland alebo Tesco. Poviem vám, že ani skúsaná cukrárka lepšie cesto neurobí!!
Musia sa 2,5-3 hod rozmrazovať na plechu,kde si dáme papier na pečenie a podkysnúť. Ja nechávam až tri hodiny, čím dlhšie tým lepšie. Robím ich na slano, potriem rozšľahaným vajíčkom /hneď po vybratí z mrazničky, aby neobschli/, posypem soľou a potom rascou, sézamom,makom a.p. Šup do rúry na 18O st.C,pečieme 20 minút. POZOR! treba ich od seba dať na vzdialenosť cca 10 cm, lebo obrovsky zväčšia objem. Môžeme ich robiť aj na sladko /ale bez soli/,len vajíčkom potrieť a po upečení posypať napr. škoricovým cukrom.
Viem, že Varecha je viac o výmene receptov, ale niekedy, keď sme v časovej tiesni pomôže aj tento rýchly polotovar. Tak ma veľmi neodsudzujte.
Ja som ho nazvala rezerva pre strýčka "Príhodu". Je tam 2O-21 ks a tento balík stojí niečo cez 1 euro. Ja ich mám vždy v rezerve.
Domáce croassanty sú pracné a neoplatí sa ich robiť len pár ani z časových, ani z finančných dôvodov...Je to pečivko, ktoré je najlepšie čerstvo upečené, takže si upečiete len toľko, koľko skonzumujete.
minule som nasla od nejakeho sefkuchara na nete tipy, ako urobim take "echt" croissanty, tak mozno mi to neda a skusim, ale len z polovicnej davky, pre istotu a to uz fakt posledny krat, lebo skusala som robit z plundovreho cesta, z listkoveho, a este doma (SK) som skusala robit podla receptu na croissanty, co bol ako recept v domacej pekarnicke, ale stale to nebolo ono....proste dnu neboli tie uzasne nadychane vrstvy, chutovo boli vynikajuce, len sa po nich zaprasilo, ale nebolo to "tip-top"....
dakujem za rady, doma na dovolenke kupim a potesim rodinu :-D chcem sa opytat, mozem ich nechat rozmrazovat napriklad cez noc? a rano ich len šupnem do rury?
inak mate obe pravdu, (tinca aj cistinka) je to babracka
Dost vysoka cena zan je aj u nas.
Co cistinka doporucuje, vykusajte do toho pridat tmavy dobre rozvareny karamelovy syrup - tak sa tu predava ten lacny a daju donho len prichut.
Javorový sirup dostať kúpiť, hlavne v obchodoch so zdravou výživou, aj niekoľko druhov. Aj na nete.
honestka - my kupujeme len kanadský javorový, a ja si ho šetrím, lebo je to pochúťka. Občas do čaju, ale najradšej na lievance či vafle:)
Veľmi dobre poznám jej účinky, preto ju mám doma. A obdivujem ťa, keď si melasou sladíš kakao :-), ja to nedokážem.
Ale keby bolo zle ako píšeš, chytím nos, zatvorím oči a idem do toho :-)
Ty si kávičkár dlho-dlho? Veď v profile máš uvedené, že máš 20 rokov...
No a čo sa týka melasy, zdá sa že sme sa nakoniec zhodli, že fakt zapácha :-))))
Ja sa odhodlám raz ju ochutnať aj na lyžičke, ale nebude to jednoduché... Ale keď to dokážeš ty, musím aj ja :-)))
K tej melase, vyššie som spomínala "otvoríš viečko na pohári", takže kupujem melasu v pohári :-)))
Nechala som ich podkysnúť a potom šup do rúry..... Už je po nich...
Ráno som si spomenula, otvorila chladničku a paráda! Boli nádherne nakysnuté. Len som ich potrela vajíčkom a dala piecť. Už o pár minút boli hotové, nádherne rozvoniavali :-)
Perfektné raňajky, s masielkom a maminým marhuľovým domácim džemom....
Včera som bola v Bratislavskom Kauflande a už mám v mrazničke dva balíky "kebyneco" :-))).
Dnes som prišla domov a dcérka už jeden balík mala na plechu a rozmrazovala o dušu :-)
poviem vam,že škoricove alebo kokosove hniezda su chutovo vyborne odporučam vam ohutnat .