Ahojte, varecháči, rada by som od vás čítala názory a recepty, ako urobiť naj...polotovar na lečo:-) Zaváram ho už desaťročia, no stále mám dilemu, či dať papriku dusiť na oleji, či dať najprv pod ňu cibuľu, alebo iba nasoliť a na druhý deň napchať do pohárov a zatvoriť? Vyskúšala som už všeličo, no vždy som vyrobila aj nejaký ten nepodarok :-) Teraz nemám tejto výbornej zeleninky nazvyš, takže vás prosím o pomoc, nech sa mi to snaženie vydarí. Ď
@zareaguj
lečo robím presne ako @zofos papriku osolím aby zmäkla (lepšie sa dáva do pohára) do pohárov dávam trochu viac papriky a dotlačím rajčinami nakrájanými na štvrťky... nedávam olej... takáto zmes je dobrá na lečo aj do guláša aj pod mäso :-)
Cibulu nedávam a načo?
Lepšie je ak pred prípravou na oleji spením čerstvú cibulu pridam klobásku , bez tejto vône si lečo neviem predstavit.Zalejem mojím polotovarom a pridám vajíčka.
mojack-neviem, prečo najprv paradajky, nie najskôr papriku? no aj Tebe ďakujem, že si mi odpovedala, evusik aj zofos, asi vyskúšam aj váš recept:-)ďakujem
aroooo, dík za odobrenie tohto receptu :-)
Zmes premiešám, veľmi mierne okyslím a veľmi mierne osolím alebo aj bez týchto prísad plním do pohárov 10 mm od okraja. Polotovar pred plnením môžme aj podusiť vo vlastnej šťave, avšak pozor na pripálenie.
Sterilizujeme pri teplote 100 °C poháre do obsahu 720 ml najmenej 45 minút, litrové poháre najmenej 1 hodinu.