Varenie

Pokazená plnka do zákuskov

stevca - fotkastevca, 8. mája 2013

nedávno som robila plnku do zákuskov, no akosi sa mi zrazila aj
napriek tomu že všetky suroviny mali rovnakú teplotu, ale kedže
bola kokosová, tak som to zamaskovala, ale ako sa dá plnka opraviť,
alebo čo s nou, aby som ju nemusela vyhodiť, ale použiť ju?
ĎAKUJEM

@zareaguj


Diskusia k téme

aszabka
zvyknem v tom prípade trochu krému odobrať a nechať štipku roztopiť nad parou, či bez a potom ho pridať do toho zrazeného, následne opäť celý vymiešať..zatiaľ sa mi to vždy osvedčilo..
garanco
Ja používam dva spôsoby- 1. ak treba trochu viac krému: s trochou cukru vyšľahám asi 50g masla , potom postupne po malých častiach pridávam "odseknutý" krém, šľahám dôkladne každú časť - ale je to dosť zdĺhavé,
2. celý "pokazený" krém trochu nahrejem na pare, nechám chvíľu ochladiť a opäť poriadne vyšľahám - toto funguje pomerne rýchlo.
Inak ma táto neplecha vie veľmi nazlostiť a stane sa to najmä vtedy, keď mi na kvalite zvlášť záleží :-)))
aretta
Ja som niekde čítala (fakt netuším kde), že stačí pomalinky zašlahať trochu oleja. Vyskúšala som, funguje to. Napravilo zrazený krém a ked je redší, zhustne.
manya
aj keď máš správnu teplotu záleží aj od druhu masla, koľko obsahuje mliečneho tuku.
stevca
dakujem za rady, fakt je to tak že ak človek najviac potrebuje tip-top krémik, vtedy sa pokazí :((( nabudúce vyskúšam vaše rady :)
emili70
Tiez sa mi stalo ze sa mi zrazil maslovy krem. Nadobu s kremom som ponorila do teplej vody a pomaly sa pekne vyhladil.