Rôzne

Poďakovanie váženej a ctenej obci Varecha.sk # X+1

sracz - fotkasracz, 11. júla 2012

Rcp_ty pribúdajú závratnou rýchlosťou. Ten môj, na pečené papriky, je už o niekoľko stránok ďaleko a tam málokto nakukne. Preto si dovoľujem využiť diskusiu a ......:

Veľké ĎAKUJEM všetkým za milé komenty a konštruktívne pripomienky! Nezabudnite však, prosím – bez urážky – každa chiška inši šmak! Každý varí a dochucuje podľa chutí a zvykov svojich a svojich blízkych – jasnačka!? @ kucharka100 – pozdrav milerád opätujem; @ vini55 – s vervou do pečania i jedenia, @ izabella929 – prečo nie? Môže byť! @ mijaita – neváhej a vzhůru do chuťového bezvědomí! @ medulienka122 – ta sevas, ta ňe!? O kuščičko ši bizovňe mladšejša, aľe može buc. Bachčevanovci bývali na rohu Barčianskej a Smetanovej; ich domček stál ešte aj v čase, keď som odchádzal z Košíc a posledný raz Ilonkanéni vybozkával pracovité ruky, @ janara – aj tak sa dá i tak sa dá, @ rea1 – máš pravdu a na “oplátku” ja ich vyskúšam a ochutnám podľa Teba! @ tatranka – milá a vzácna – KežmarEk poznám veľmi dobre! Od začiatku 50. rokov som tam chodieval aj pár razy do roka. Vo dvore u Cermana bývali moje tety a ujcovia – Krišakovci a Blaškovci – žije však už iba Teta Margita na Kuzmániho 31 (sestra vysokohorských nosičov bratov Kulangovcov) a jej deti Zlaťka a Lacko, moji sesternica a bratranec. Nuž a ku Tvojej “žĺtkovej” kolike iba toľko (mám to potvrdené aj mojou lepšou a samozrejme krajšou ½ - family practice doktorkou, lekárkou s 37 ročnou praxou), že Tvoj žlčník, v čase Tebou spomínanej koliky, bol už v takom stave, že by ho do “vývrtky” dostala aj prevarená voda. Nič vo zlom! Potvrdzujem, vlastnými skúsenosťami, lebo som “vredár a žlčnikár” už dlhé roky, že hlavného problem papriky – t.j. ťažko stráviteľnej kože – sa zbavíš ešte pred jej vypražením a ak máš strach aj tak, teda neobaľuj a nevyprážaj. Zjedz ju hneď po olúpaní opečenej kože, možno s troškou čerstvého masla. @ medovnicek – a kupuj iba hrubostennú , @ alexdidi – pozrel som sa; robievam ich aj takto; ale to je už variant s plnkou, @ jody – robil som aj z kápií; chutné ale sladšie, @ jozka2 – ďakujem za variant s paradajkami – určite vyskúšam!

@zareaguj


Diskusia k téme

vini55
Paprika už hovorí- ideme na to - vlastná je najlepšia. Dnes som zbieral prvé červené slniečka /rajčinky/ to je o niečom inom ako z obchodu. A k tým čo majú problém so žlčníkom, kožu dolu a je po probléme /ja sa teraz neviem dožrať/ Majte sa všetci lepšie ako ja.
viera1
Kde sa nám podela diskusia č. 2 ? Zmazal si to ?
sracz
... presne tak, @vini55 potvrdzuje moje skúsenosti, ako sa o nich zmieňujem pri @tatranka ; nie, nie ja som ju nezmazal @viera1 , tiež som sa, už včera podivoval, kde sa stratila. Chvíľočku tam bola a potom!? Našťastie ju mám v archíve, tak ju idem ihneď skopírovať!