Rôzne

Pocta posledná .

stefanm - fotkastefanm, 23. augusta 2013

Posledná „pocta“ ktorú tu uvediem patrí ľuďom tu na „vareche“ . Tým čo ju slušným spôsobom navštevujú a obohacujú ale hlavne tým čo nám to umožňujú .

Keď sa ľudoop vzpriamil a prvý krát uchopil do prednej laby drevenú palicu ktorou si pomáhal pri príprave potravy , ani si neuvedomil , že objavil nástroj bez ktorého sa v kuchyni ešte ani dnes nevieme zaobísť.
Palicu zdokonalil , prispôsobil ju skutočným potrebám a pomenoval ju
v a r e c h a .
A odvtedy až po dnes ju využíva pri príprave chutných jedál . Občas ju používal neprimerane často ako výchovný nástroj , ale keď sa pri výchove nových generácií ani po dlhšom čase neprejavovali očakávane výsledky , od tohto použitia upustil a varechu začal opäť používať len na prípravu potravy .
Aj keď technický vývoj sa ju snaží nahradiť pomôckami ktoré veda a nové technológie poskytujú , nikdy sa dobre vystrúhana , drevená varecha z kuchyne nevytratí . Ani keď už nám všetko miešanie , na ktoré ju veky vekov používame úplne nahradí myšlienkou riadený miešací aparát , nestratí sa . Nájde si uplatnenie ak už nie ako vyznamenanie vo forme „Rádu zlatej varešky“ tak určite ako najlepšia www stránka o varení . Milujem varechu !

@zareaguj


Diskusia k téme

rea1
nech nie som za idiota ale keďže sa všetky noviny zaoberajú správou o úmrtí pána Bednárika, nadpis Pocta posledná vo mne vyvolal dojem, že aj tu, na Vareche, sa s ním chceš rozlúčiť, pretože to bol známy gourmet a maškrtník. nuž, článok bol o niečom inom a mierne ma zaskočil i rozosmial ale aj tak: Vareche zdar, vareške a jej všestrannosti taky tak a pánu Bednárikovi hlbokosklon, vyjadrenie úcty a R.I.P.
sovka62
A pocta patrí aj tebe, milý Štefan, za to, že nám tú Varechu spríjemňuješ,že nám zabávaš vtipnými videami s výbornou hudbou, že pridávaš dobré recepty, kto by to všetko vymenoval?
ancicka
Tiež mám rada @varechu ,hoci v poslednej dobe som menej na stránkach varechy.Súhlasím ...
zvoncek
nuž, milý Štefan, táto naša varecha je pre nás všetkých preto takou, že združuje ľudí rovnakej krvnej skupiny a k tomu ešte naviac viacerých TOP, medzi ktorých utčite patríš aj Ty, z to Ti patrí vˇaka
kuchticka
Bez VAREChY I varesky nema den.
Dakujem tiez vsetkym varechacom co pridavaju vela dobrych fotoreceptov, redakcii tohoto nasho denodenneho priatela - Varechu, a tebe mily @Stefan srdecna vdaka za vsetko cim nas obveselujes a sprijemnujes nase vecery po unavnej dennej lopote.
garanco
Aj ja pridávam svoj hlas V A R E C H E !!!
Vďaka za ňu všetkým dobrým ľuďom okolo nej!
kadely
... bez dalších komentářů - máte souhlas a sympatie ...
bozulka
Posledné dva roky som už iba čitateľom Varechy,ale aj tak si neviem už predstaviť aspoň niekoľko krát do týždňa mrknúť čo je tu nové.
Teší ma,že sa táto "naša" stránka tak pekne rozrástla a stále rastie...
určite aj vďaka varecháčom ako si TY...!!!
rela
S pridanými názormi plne súhlasím, tiež mám rada Varechu a príjemných Varecháčov.
marta5
jeriaca - to je nádhera.Aká je to odroda? VARECHA? Je obohatením nás všetkých - ďakujem.
radost
za VARECHU dakujem...rada po nej surfujem...:-)