Varenie

Plnka (tvarohovo-ovocná) so želé

macka1590 - fotkamacka1590, 25. januára 2011

Idem robiť tvarohovo-smotanovú plnku, do ktorej ide želé. Recept znie, že sa má nechať želatína sáčková napučať v 200ml mlieku, a potom naliať do tvarohu. Lenže na návode želatíny (Dr.Oetker-ovocné želé) je napísané, že sa ma vysipať do 500ml vriacej vody, a potom miešať, ale už nevariť. So želatínou som ešte nikdy nerobila, nemám s ňou žiadné skúsenosti a vobec neviem ako na to. Stačilo by keby ju necháp v mlieku napučať cca.10min., a potom ju nalejem do tvarohu? Alebo ju mám aj uvariť, keď napuči? Mám dobrú želatínu na takúto plnku? Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

macka1590
A ako zistím kedy je želatína napučaná? Koľko to približne trvá?
vodnarka
Je rozdiel medzi želatínou a ovocným želé, preto by som robil podľa receptu a želatínu nenahradzovala ovocným želé.... nemám opačnú skúsenosť
vodnarka
Je rozdiel medzi želatínou a ovocným želé, preto by som robil podľa receptu a želatínu nenahradzovala ovocným želé.... nemám opačnú skúsenosť
evusik
sprav tak ako je na návode, daj do 200 ml mlieka, zvyšný objem nahradí tvaroh a smotana, ale samozrejme nemôžeš použiť ovocné želé, to je niečo iné. Musíš mať želatínu práškovú, plátkovú - je viac druhov. Ale Oetker robí aj želatínu Crém Olé, robí sa zastudena, kukni sem je to tam aj na fotke
 varecha.pravda.sk/recepty/sup-sup-buchta-fotorecept/8699-...
evanaaa
Dobre ti radia, tým ovoc. želé sa zalieva napr. ovocie na nízkom korpuse, alebo hocičo. Potom je bezfarebná želatína na aspiky, treba pozrieť v návode väčšinou aj píšu, na aké použitie ktorá je.
julica
ja by som dala aj to zele, ak nemam ine. len ho rozmiesaj vo vriacom mlieku, ale len tych 200 ml. ved to zele je tiez len zelatina, akurat asi zafarbena. zelatina je napucana tak po desiatich minutach, uvidis to na nej, len smelo do toho.
sjuz
v žiadnom prípade nie do vriacej vody ani mlieka - vriaca voda zničí schopnosť zoželatínovať sa :), treba vysypať do vlažnej vody. Najlepšie skúsenosti mám s plátkovou želatínou - zaliať mierne vlažnou vodou, nechať cca 10 min, a potom na veľmi miernom ohni rozpustiť, a vliať do krému či kam potrebujeme a rozmiešať.
sjuz
poznámka: želatína SA NIKDY NEVARÍ.
macka1590
Kúpila som si už želatínu práškovu, určenú do tvarohových, smotanových plniek. Ďakujem za rady !
sjuz
tak má radu do budúcna:)))) držím place, macka - daj vedieť, ako to dopadlo:)