Dievcence potrebovala by som urobit plnku do torty ale nie klasicku ako robievam 4dl mlieka ,1 zlaty klas a maslo ...uz som plniek dost vyskusala aj so salkom no moja nevesticka nelubi maslove plnky a ze jedla na svadbe nejaku super plnku v orechovej torte..no ze sa moc podobala len pudingu no neviem ako by som ju urobila ked dam vela pudingu a malo masla ako dopadne...uz som myslela ci to nebude parizska plnka slahana nad parou... dakujem za radu:-)))
@zareaguj
250 ml smotany na slahanie/33%/ + 100g cokolada na varenie / alebo tmava cokolada 70% - s touto cokoladou je krem hustejsi a samozrejme aj kvalitnejsi// cokoladu nalamat do smotany a pomalicky na slabom ohni priviest do varu, cokolada sa rozpusti, spoji so smotanou, a je hotovo, hrniec treba odstavit so sporaka, nechat vychladnut, obcas pomiestat, aby sa nevytvorila supka a na noc ulozit do chladnicky, na druhy den vyslahat slahacom do peny a natriet na tortu/kolac/, ak je korpus vacsi robim z dvojitej davky,
pekny den vsetkym:-)
je výborná, lahodná, zaujímavá....
takze do rnca dame mensi hrniec - vodny alebo parny kupel, nalameme cokoladu, alebo dame cokoladove bodky pre cukrarov a ked sa uz skoro rozpustila pridame sladku smotanu a vymiesame do husta a mame plnku, alebo pridame nieco na dochutenie, alebo viac smotany a mlete orechy, jednoduche a velmi dobre
alebo do slahackovej smotany pridame zrnka vanilky, praskovy cukor, ak chceme mat sladku a majzenu a vymiesame do husta
respektive stavu z ovocia, alebo iba smotanu, cukor, vajicka a majzenu - napr. 150 gr cukru vymiesame do penista s 3 vajickami, pridame smotanu alebo ovocnu stavu (200ml) a velku polievkovu lyzicu majzeny rozpustenej v troske vody a vsetko varime na miernom ohni za staleho miesania, kym to nezhustne a mozme dat i vanilku a mame fajnovu plnku so smotanou, vanilkou a iba zltkami znamu ako "creme anglaise"
skús sa inšpirovať aj tu....
nad parou vyšľahať 4 celé vajcia s 160 g kr.cukru ,keď je to husté ako puding,pridať čokoládu 100 g a 2 PL kakaa, po vychladnutí spojiť s 300 g tuku
Chcem sa opytat, budem robit tortu velkosti plechu (klasicky plech, nie tie nove siroke do rury), upeciem 2 plechy ktore asi prekrojim na polovice pozdlz (dufam ze mi dobre napuchne aby som mala co delit :-) ) a dala by som medzi to vas krem. Myslite, ze mi staci z neho spravit dvojitu davku na taku tortu?