Rôzne

Plnka do torty

elisticka - fotkaelisticka, 31. mája 2011

Dievcence potrebovala by som urobit plnku do torty ale nie klasicku ako robievam 4dl mlieka ,1 zlaty klas a maslo ...uz som plniek dost vyskusala aj so salkom no moja nevesticka nelubi maslove plnky a ze jedla na svadbe nejaku super plnku v orechovej torte..no ze sa moc podobala len pudingu no neviem ako by som ju urobila ked dam vela pudingu a malo masla ako dopadne...uz som myslela ci to nebude parizska plnka slahana nad parou... dakujem za radu:-)))

@zareaguj


Diskusia k téme

michsamant
Ja som raz robila parizsku plnku a nemohla som ju vyslahat aby zhustla...tak som uvarila cokoladovy puding taky hustejsi a po troskach som ho zamiesala do tej plnky, aby zhustla....bola dobra.
nadia56
takyto krem pozivam do torty/kolacika/, je jednoduchy na pripravu a vzdy sa mi vydari,:
250 ml smotany na slahanie/33%/ + 100g cokolada na varenie / alebo tmava cokolada 70% - s touto cokoladou je krem hustejsi a samozrejme aj kvalitnejsi// cokoladu nalamat do smotany a pomalicky na slabom ohni priviest do varu, cokolada sa rozpusti, spoji so smotanou, a je hotovo, hrniec treba odstavit so sporaka, nechat vychladnut, obcas pomiestat, aby sa nevytvorila supka a na noc ulozit do chladnicky, na druhy den vyslahat slahacom do peny a natriet na tortu/kolac/, ak je korpus vacsi robim z dvojitej davky,
pekny den vsetkym:-)
budim
skus cokoladove - aj z bielej cokolady sa da a primiesat mozes kadeco a i trosku alkoholu alebo kavy (zrnka alebo silne espresso) pre chut

takze do rnca dame mensi hrniec - vodny alebo parny kupel, nalameme cokoladu, alebo dame cokoladove bodky pre cukrarov a ked sa uz skoro rozpustila pridame sladku smotanu a vymiesame do husta a mame plnku, alebo pridame nieco na dochutenie, alebo viac smotany a mlete orechy, jednoduche a velmi dobre

alebo do slahackovej smotany pridame zrnka vanilky, praskovy cukor, ak chceme mat sladku a majzenu a vymiesame do husta

respektive stavu z ovocia, alebo iba smotanu, cukor, vajicka a majzenu - napr. 150 gr cukru vymiesame do penista s 3 vajickami, pridame smotanu alebo ovocnu stavu (200ml) a velku polievkovu lyzicu majzeny rozpustenej v troske vody a vsetko varime na miernom ohni za staleho miesania, kym to nezhustne a mozme dat i vanilku a mame fajnovu plnku so smotanou, vanilkou a iba zltkami znamu ako "creme anglaise"
elisticka
dakujem dievcence za rady vyskusam podla vas a uvidim ci bude nevesticke chutit:-)))
hubata
Ak má rada tvoja nevesta tvaroh, tak ho môžeš primiešať do pudingu a nahradí ti maslo - ale nie je to mastná maslová chuť. Treba však použiť jemný tvaroh nie hrudkový, lebo potom ho v tej plnke vidno. Dá sa samozrejme urobiť plnka aj kakaová, vanilková prípadne ovocná.
marikafil
Ja som skúšala v plnke nahradiť maslo a našla som taký recept, že hustý vanilkový puding po vychladnutí rozmixovať s dvoma nátierkovými maslami (samozrejme neochutenými). Posypať strúhanou čokoládou - nám to náramne chutilo.
pachola
ako bolo už vyššie spomenuté ,dobre je nahradiť tuk jemným tvarohom,keď nie všetok,aspoň polovicu ,krém je jemný ...ja mám svoj obľúbený ,dlho vydrží ,
nad parou vyšľahať 4 celé vajcia s 160 g kr.cukru ,keď je to husté ako puding,pridať čokoládu 100 g a 2 PL kakaa, po vychladnutí spojiť s 300 g tuku
jojkap
Ja som prvýkrát robila tortu, tak som si zháňala čo najjednoduchší a chutný recept na plnku. Bolo to: V 500 ml mlieka uvariť dva čokoládové pudingy s 200 g cukru, do toho roztopiť 200 g tmavej čokolády. Po vychladnutí vmiešať 250-300 g masla. Síce som tortu neochutnala lebo som celiatička, ostatní si ju však veľmi chválili :-))
tinkamt
,,baby,vy ste ma prave zachranili,,)))),,nasla som tu plnku,kde nejde maslo,,))))),,zasa sa mi s maslom sekla plnka,,
babinka
ak sa zrazi maslova plnka - aj robena nad parou - jednoducho mne sa to uz stava vzdy, tak som skusala zjednotit teplotu - dat do chladnicky a skusit znova naslahat. Nepomohlo. Ale dat nad paru (velmi slabu, skor by som povedala, len trosku ohriat - mne vcera stacilo byt v teplej chodbe na slniecku) a miesat bez prestania, lebo maslo sa zacne topit a tak ho treba rovnomerne topit. Plnka sa z hrudkovitej kase zacala menit na krem, aj hustla aj naberala na objeme, robila som to uz vsak rucne (s tzv. lizatkom)
lucka22771
nadia56 - tvoja čokoládová plnka do torty je úžastná...už robím iba túto :)
zuzkaes
@Nadia56 (31.5.2011 18:51)
Chcem sa opytat, budem robit tortu velkosti plechu (klasicky plech, nie tie nove siroke do rury), upeciem 2 plechy ktore asi prekrojim na polovice pozdlz (dufam ze mi dobre napuchne aby som mala co delit :-) ) a dala by som medzi to vas krem. Myslite, ze mi staci z neho spravit dvojitu davku na taku tortu?
nadia56
Nie som si ista, skor si myslim, ze tri davky by boli lepsie, veď treba potriet vrch a aj boky torty, ak trosku kremu zostane ten sa da pouzit napr. na piskoty, nech sa torta vydari,drzim palce a prajem pekny den :-)