Varenie

Pizza cesto, typ "Pizza HUT" - kto poradí?

tetadena - bez fotkytetadena, 11. júna 2012

Ahojte všetci,
vyskúšala som už množstvo receptov na pizzu a chcem sa
poďakovať všetkým od ktorých som čerpala, ALE teraz nám
zachutila pizza na hrubom, nadýchanom ceste a neviem sa k takej
dopracovať.
Ak máte niekto skúsenosť, prosím vložte taký recept.

Vyskúšala som už viacej receptov na nadýchané cesto aj v piecke
na chlieb som miesila, aj ručne som zarábala, ale stále to bola taká
typická "babkovská" ponáška na pizzu, nie to chrumkavé a
nadýchané cesto, ktoré som jedla v pizzérií HUT. Ak niekto vlastníte
takýto recept, prosím podeľte sa. Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

kimlo
Možno to je pecou, v klasickej kuchynskej rúre nedosiahneš takú teplotu ak v originál peci na pizzu.. Ja robím cesto na pizzu v 2 druhov múky, vyskúšaj.. a piecť krátko na čo najvyššej teplote.
sjuz
tiež mi napadlo pri čítaní nadpisu prípsevku presne to isté ako @kimlo-vi , ze to bude tou pecou...
navyše - oni - ak ste si všimli, majú to cesto zospodu také mastné, a preto je chrumkavejšie - akoby ho mali na mastnom podklade, neviem...
1x ubka
jozka2
pizza hot cesto velmi jednoduche=muka hladka,drozde,tepla voda,sol cukor na kvasok,zamiesit cesto a ku koncu miesenia pridat polievkovu lyzicu oleja a dobre zapracovat cesto ma byt kustejsej kozistevie/asi ako na knedlik/nechat vykysnur a nevalkat na tenko ,cely kumst mam to od jedneho ved.pizzerie taliana
jozka2
este pizza hot masti plech olejom a potom aj na pizzu potriet olejom a potom az nanasat paradajkovi sauce,ale pre zvyraznenie chuti pridavaju do sauce trochu octu,potom naniest huby /cokolvek/a syr.Velmi dobra pizza hot je so sunkou,alebo kuracim masom a kuskami ananasu.Viem to lebo moja dcera bola manazerka v pizzi hot.
tetadena
presne, máte pravdu, ono je také chrumkavé zospodu a celé nadýchané. Pecou to nebude, pretože mám originál pec na pizzu. Tá tenučká, talianskeho typu sa mi darí perfektne a táto je pre mňa výzvou. Vyskúšam všetky pripomienky a uvidím.
babav@ super, vďaka
Jozka2 - dík, skúsim, asi naozaj olej pomôže
1x ubka
jeka
ja robím cesto na pizzu(4 porcie) z hladkej múky asi 750 g,1 droždie,1 čl soli,1 čl cukru,asi 3 PL oleja,asi 1 hrnček vlážnej vody(podľa potreby),vymiesím to ručným šľahačom,spracujem do bochníka,a nechám asi 15 minút odležať.medziťým si podusím kuracie mäsko na cibulke,pridám šampiňony,hrašok kukuricu(proste zeleninu) ,odstaté cesto roztlačím na plech,potriem domacím ajvarom,pridám podusené a ochutené mäso so zeleninou a dám piecť na 200 stupň/asi 20 min,vypnem rúru a posypem syrom a nechám ho roztiecť.Zaťiaľ chutí všetkým,je hrubá ,chrumkavá.
morkapredatorka
no ja mam zahradnu pec na pizzu, tak to vyskusam ja s tymi receptami co tu uvadzate a uvidime, ci je chyba v ceste alebo v rure.. ale určite je to v rure.. nikdy neurobite dobru pizzu v rure
joevinohrad
pizza ;
musi cesto lezat min. 24 hodin v ladnicke
2/ tenke bude chrumkave
3/ viac oleja chrumkavejsie
4/truba musi bit 200C alebo viac