Varenie

Pirohy ;-) dnesny obed?

maminka1 - fotkamaminka1, 17. mája 2012

pekny den,
neviete mi poradit aka muka sa pridava v recepte:
ZBOJNICKE PIROHY S KYSLOU KAPUSTOU?
Mozno to tu uz niekto niekedy rozoberal, ale neni to v recepte doplnene.
Dakujem vsetkym za Vas cas ;-)

@zareaguj


Diskusia k téme

maminka1
sak aj ja, ale ci to ma byt polohruba to vie len autor receptu :-D
rea1
pirohy robim najcastejsie z pohankovej muky ale tiez si myslim, ze polohruba vsetko istí. :-)
maminka1
no tak to cesto mam rozrobene, dala som polohrubu muku ale cesto sa mi stale lepi...tak neviem ci to mnozstvo nebolo myslene na muku hrubu...:-/ tak dosypujem polohrubu....och jo...
pachola
ja dávam na pirohy iba polohrubú,záleží však od zemiakov,ako sa s múkou spoja,potom ak je redšie treba múky pridať
babidka
@maminka , vydarili sa ? ja do tychto pirohov davam hladku muku - su jemnejsie . No a zemuiaky musia byt studene , najlepsie uvarene den vopred aby cesto rychlo nezredlo .Ale nic si nepokazila , ked si dala polohrubu....
maminka1
babidka, tak nakoniec som muky davala a davala az som nakoniec dodala este hrubej muky, este sa lepilo ale tak dalo sa s nim celkom robit, nechcela som davat hrubu ale musela som, nechcelo sa mi spojit :-( ale podla receptu tam malo ist len 200 g muky...nechapem...ale vysledok bol jedly :-D a syty...
evanaaa
Rada od @babidka je dobrá, najlepšie deň dopredu uvarené, ak to nejde, nechať dobre vychladnúť, dať hladkú múku, len nie veľa, trochu, aby cesto nebolo ťažké, hutné, ale ľahšie. A treba rýchlejšie spracovať, lebo potom sa lepí, alebo aj zredne.
kuchticka
Ja tiez varim zemiaky na knedliky (podla vas i pirohy) den dopredu, ba niekedy i 3 dni dopredu a vzdy sa mi cesto podari. Davam iba hladku muku. Mam tiez odskusane, ze cim dlhsie zarobene cesto stoji tym viac riedne a lepi sa. Pridavam asi za cajovu lyzicku octu do cesta. Niekedy tiez zalezi ake mam zemiaky. Uz sa mi stalo, ze mi cesto stale riedlo ako tebe @maminka , ale vtedy to bolo zemiakmi, ktore som mala inaksie ako bezne pouzivam.
maminka1
Takze uz som prisla na chyby ktore som urobila...cesto nebolo uplne vychladene, ale zas neboli teple, take akurat...a cesto som este dala do chladnicky lebo som musela okolo syna behat, a taku riadnu polhodinu v chlade bola...takze, pred tym ako ich budem robit zasa si Vas precitam aby som na nieco nezabudla ;-)
Dakujem za rady ;-)
tatranocka
Zemiakové cesto státím redne,treba s ním rýchlo pracovať,lebo pridávaním väčšieho množstva múky bude tvrdé.