Varenie

Pikantné lečo

snezienka11 - fotkasnezienka11, 4. augusta 2014

Dobrý deň. Dnes sme varili lečo z paprík, ktoré sme kúpili na trhu. Na štítku pri nich bolo napísané ,, na lečo '. Pýtali sme sa, že či sú tam aj nejaké štipĺave papriky, lebo my príliš stiplave neľúbime... Predávajúci nás ubezpečil, že sú tam len tie normálne. Žiaľ. Neboli. Keď sme lečo doma uvarili a ochutnali, išli sme sa zblázniť od toho, aké bolo stiplave. Chcela by som vedieť, či sa dá ešte nejako zachrániť. Je toho plný hrniec a vyhodiť to by bola škoda. Ale naozaj... jesť sa to nedá...

@zareaguj


Diskusia k téme

arasid
Snežienka a vyrezali ste vnútorné fázy?
nadia56
@snezienka11 napln do malych zavaracich poharikov, zasterilizuj a po troskach pridavaj k dusenemu/pecenemu/ masu, budes mat zasobu na zimu, ovsem, ak tam uz nemas vajicko, alebo zmraz po malych castiach a ked budes robit nabuduce leco, trosku pridaj z toho stiplaveho, pre smrnc,pekny den ti zelam:-)
gubics
Zachrániť sa asi od štiplavosti nedá .Keď nepríjmeš rady, ktoré Ti dali predchádzajúce diskutérky, tak už len do kompostu ich dať.
lorak40
Na trhu som kupoval papriku,pýtam sa ci je štipľavá.Odpoveď znela,že nie,já na to,že nechcem,zháňam štipľavú.Trhovnička na to ,ale niektorá štípe.Tak som kúpil a dobre som spravil.Štípala.
janealli
Viem, že už teraz je pri uvarenom leče neskoro, ale štipľavosť paprík zmierniš tak, že už očistené polovičky paprík osprchuješ horúcou vodou.
evanaaa
@janealli , horúcou? Ja zasa poriadne prepláchnem studenou, horúca zvýrazňuje štipľavosť. Aj ja som teraz robila lečo, papriky z Kauflandu, muž ešte pripomína - kúp štipľavé, ja na to, že asi nebudú odtiaľ, ľudia kupovali vo veľkom z prepraviek, no a nakoniec - nielen ruky ma celý deň štípali, ale aj tvár, čo som si pot stierala, aj oči ma pálili, tak som si myslela, že ja to asi nezjem, aj keď mám štipľavé rada. No, ale nebolo to až také, aby som nezjedla. A ešte rada - ak zjete štipľavé niečo, nezapíjať tekutinou, ale chlebom, pečivom zajesť, a ak jete len papriku, dobré je po nej zajesť paradajku, tá to štípanie trochu eliminuje.
Takže, @snezienka , ak máte susedov, čo ľúbia pikantné, ponúknite, alebo potom sa riaď radami tu.
evanaaa
A mimochodom - neštipľavé lečo je ako ruža bez tŕňov :-)
snezienka11
Ďakujem veľmi pekne za každú jednu radu. :-))) Vyzerá to tak,že to zrejme zavaríme,a budeme si to postupne pridávať do rôznych pokrmov. :-) Ešte raz vďaka.