Nápoje

Pijeme šungitovú vodu..

janazjarku - fotkajanazjarku, 22. novembra 2010

Možno mnohí z Vás vôbec netušia čo to vlastne Šungit je, lebo aj ja sa sním "kamarátim" nejaký rok, šungit mi podaroval môj dobrý kolega a priateľ , keď som tú šungitovú vodu včera pripravovala napadlo ma, že vlastne má svoje miesto aj tu na Vareche. Samozrejme som šungit odfotila a prostredníctvom milej Sandry ho aj uvidíte. Šungit je vlastne vzácny minerál, ktorý priaznivo mení vlastnosti vody a o tom načo je všetko dobrý si môžete prečítať na nete. Šungit sa dá kúpiť v ezoterických predajniach, alebo cez internetový obchod. Pred prvým použitím a pri používaní každé dva týždne sa nechá postáť v obyčajnej slanej vode. Potom sa môže nechať "nabiť" na slniečku /teda ak svieti/ umyjeme ho a vložíme do sklenej nádoby a zalejeme 2 litrami vody /ja zalievam odstátou urýchly sa proces/ potom necháme pôsobiť 48 hodín a môžeme popíjať.
Viac info tu  www.sungit.cz








@zareaguj


Diskusia k téme

frezia68
No toto? Zasa budem o niečo múdrejšia,idem to prečítať.Kúpila som kanvicu Brita a myslím,že pijeme zdravo,ale idem sa poučiť :-)))
janazjarku
No veru toto :-D však aj piješ, ale toto tu robí niečo naviac. Niekde som čítala, že vojaci v prvej svetovej vojne dostávali šungit do "butilky" a potom tam mohli vliať aj vodu z mláky a mohli ju piť bez obáv a tiež vraj niekde v čechách je detská liečebňa , ktorá má obložené steny šungitom no však dnes by tá stena stála miliony..a nálezisko je len jedno-jediné na svete !
kucharronald
Ako vidím, nie len ja mám doma liečivé kamene (mám ich okolo 10) :) šungit nepoznám, ale určite skúsim :) Dík za nápad :)
wevewe
sungit nepoznam, ale chcela by som zareagovat na @frezia68 a jej Britu. niekde som citala, ze tie kanvice na filtrovanie az take zdrave nie su, pretoze odfiltruju aj dolezite mineraly zvody. vie niekto nieco o tom?
zitar
Zaujímavé, ešte som o tom nepočula. budem sa musieť po ňom poobzerať.
halina
Hej, aj moji nemeckí priatelia to tak robia a voda mi chutí. Hlavne treba vo všetko veriť...
marianne69
@kucharronald mame asi spolocnu zalubu.Naskor som si kupila taku velku bichlu o kamenoch,kde som sa vsetko docitala o nich a potom som ich zacala zbierat.O pocte som uz stratila prehlad,ale najradsej mam tie,surove neopracovane.Ale o Sungite pocujem 1x,ma to aj iny nazov?
frezia68
@wevewe :no veď aj brat-chemik mi vravel,že zbytočne vyhodené peniaze......a minerály ? Neviem a rada privítam komentár skúsených.
kucharronald
marianne69 tie sú krásne :) A hlavne kryštál :) Mna na to doviedla moja krstná :) Ona mi darovala prvý kameň- ruženín :) A odvtedy mám kamene :)
julica
jeej, aj ja zbieram kamene :) najnovsie mam cerveny koral, ale v prsteni, vyzera ako velky bonpar. srandovne je, ze som si ho vybrala len tak akosi intuitivne a vraj plati, ze nie my si vybarema kamen, ale kamen si vybera nas... mozno to naozaj plati, lebo liecebne ucinky cerveneho koralu su pre mna dost vhodne. Tesim sa, ze aj vy ste taki kamenaci, akurat dnes som cistila hematit... po tomto šungite sa poobzeram, ked uz nic ine, aspon je krasny
kucharronald
Mne sa páčia: howlit, tygrie oko a kryštál :) Tieto si čistím a plním vždy energiou :) Sú také krásne :)
julica
roland, ten howlit vyzera (az teraz som si ho pozrela na obrazku) krasne. a pisu o nom: "Howlit je mimoriadne upokojujúci kameň. Učí nás trpezlivosti a pomáha nám prekonať prehnanú sebakritiku. Posilňuje pozitívne povahové rysy a vzbudzuje túžbu po poznaní." To tigrie oko sa mi paci menej, ale zas je ako sity na mna... Ech, chcelo by to zase novy kamen... :)
julica
Ronald prepac, zle som napisala tvoje meno, to preto, ze osobne poznam len rolanda. prepac
sovka62
Tak som si to poštudovala, zaujímavé. Asi to vyskúšam. A predstavte si, našla som aj štrk do akvária, aby voda zostávala čistá. Kto aspoň raz čistil akvárium, asi hneď začne objednávať.
janazjarku
Aj ja som kameňová :-) mám rada nerasty a o mojej záľube vie moja rodina a aj priatelia takže kto niekde cestuje tak prichádza s kamienkom , ktorý má svoje čaro. Mám tak kamene z rôznych končín najvzácnejšie z Austrálie, kus Uralu ten vyzerá ako punčový koláčik, dokonca z Mysu dobrej nádeje z juhoafrickej republiky, Ománu, Arabských emirátov a mám aj koral a skamenelinu z EGYPTA !! No a to sa nesmie, lebo v Egypte sa zato dávajú mastné pokuty, ale môj syn /dobrý psychológ/ držal moje kamene na colnici v dlani, keď prišiel ku kontrole vytrčil ich colníkovi s milým úsmevom a opýtal sa : "Môžem tieto kamene zobrať mojej mame? " colníka zjavne zaskočil a tak ten súhlasne prikývol :-D Kamene sú energia, ale pozor niektoré sú nebezpečné!! Ja osobne nemôžem zabudnúť na pocit, keď som sa dotýkala v Delfách skaly na , ktorej veštila nadrogovaná Sibyla tam teda priam energia tiekla a ja som odolala a kus som si neodtrhla však keby si každý tak tam za chvíľku nie je :-) aj tak som mala šťastie, že som sa mohla dotknúť vďaka tomu, že ujo strážca bol na obede :-)
foska
@frezia68 ak doplnas mineraly vhodnou stravou (mnozstvo ovocia a zeleniny, idealne v surovom stave), tak sa nedostatku mineralov rozhodne bat nemusis. Sama som domov zvolila este mocnejsiu carodejku, nez je Brita - reverznu osmozu - a som spokojna. Nemyslim, ze pitie kohutikovej alebo balenej vody prospieva nasmu zdraviu. Toto je vsak debata presahujuca ramec tejto stranky. Poznam ludi, co maju doma vlastny destilator a ROKY piju destilovanu vodu a su absolutne fit. O nedostatku mineralov nemoze byt rec. Oni sa vsak stravuju podstatne zdravsie, nez je 99% receptov na Vareche ;)
Netusim, ci Brita odstrani vsetko, co by som ja vo vode nechcela mat. Mne islo najma o zvysky lieciv, hormonov a podobnych latok, co sa zial v kolobehu vody vyskytuju a vodohospodarske spolocnosti ich neodstranuju. Myslim, ze si spravila spravne. Zelam pevne zdravie ;)
hannah22
@janazjarku ani nevieš akú radosť si mi spravila, ja som tiež kameňák od mala malučička zbieram a nosím vo vreckách kamene, kamienky a majú pre mňa čaro ktoré ma opantalo, šungit som objavila nedávno mám pyramidu , drť ktorú dávam do Brity a dokonca som objavila u ukrajiniek ktoré predávajú na trhu masť na chrbticu s šungitom, v mojom veku ma už nevyliečia ale používam kamene ako barličku, kamene tu boli pred nami a zostanú tu aj po nás, som rada že nie som sama, díky za info na stránku... :))
hannah22
ešte som chcela dodať milujem ruženín a malachit a prvý ktorý som si kúpila bol achát ale aj ostatné sú krásne .... :))
sylvanas
Ahojte. Mohla by mi prosím Vás dáka dobrá duša poslať stránku kde by sa dal Šungit kúpiť? Lebo v obchodoch ho nedostať.
Ďakujééém :)))
janor
www.sungit.sk neuctuju si balne a postovne je len 2,2€
timotej
Tak my mame doma sungit uz niekolko rokov. Sluzi prave na zbavenie necistot a hlavne hormonov z vody. Je to snad jedina technologia na Zemi a opat len z prirody :) Sungit nie je obycajny uhlikovy filter, ale obsahuje molekulu Fulleren, ktorej objav bol oceneny Nobelovou cenou prave vdaka schopnosti absorvovat necistoty. Nie je sungit ako sungit, to sa da docitat hlavne na anglickych strankach. Vacsinou tie lacnejsie verzie maju maly obsah uhlika a aj ked som uz zabudol ten dovod, ten sungit je takmer neucinny. Ja zijem v Bratislave a u nas v lekarni na Hallovej, v budove Alberta predavaju Sungit time. Da sa to tam aj ochutnat, pretoze je tam dzban so sungitovou vodou, takze kazdi kto ma pochybnosti a moznost chodte skusit. Ahojte :)
agie
Teraz neviem, ja mám šungit a neviem, či je to teda ten kvalitnejší šungit. Kúpila som ho tiež v lekárni v Tescu v Podunajských Biskupiciach. Je to v takej kartónovej krabičke a prelepené modrou páskou. Videla som to aj na bilboardoch, tak som to kúpila. Voda chutí úplne ináč, naozaj je dobrá, tak dúfam, že mám dobrý. Ak môžete napíšte mi. Ďakujem
smejkad
no pockat, tak to mam kupit drt a potom v nejakom cajitku to vhadzovat do dzbanu, ci ako?
logista
Ja milujem sungitovu vodu. Chut ma uzasnu, dokonca palime slivovicu a kazdi vie, ze ked sa tam dolieva voda musi byt bez bakterii - cista, destilovana. Ja som nalial sungitovu a palenka bola cira ako sklo. Ak necham odstat aj destilovanu vodu, tak neni tak cira, zmliecnie. Ja kupujem sungit v lekarni. Videl som ho uz aj na zamockej, alebo v Kava.bar podniku v Bratislave. Moja zena si ho objednala zo stranky www.sungittime.sk