Zdravá výživa

Physalis

blackwidow68 - fotkablackwidow68, 18. mája 2011

Mám veľmi rada toto ovocie a dnes som sa na internete dočítala ze nezrelé plody sú jedovaté..to su tie ktoré majú ten vrchny kvet zelený ? neviete niekto poradiť?

@zareaguj


Diskusia k téme

bozulka
Physalis mám tiež rada a keď je tak kupujem veľa,ale jedovatý? Viem len to,že by sa nemalo zjesť veľa/čo sa u mňa stáva/.Jedovatý by mal byť ten s oranžovým lampášikom.Hoci aj ten som jedla asi tri roky po sebe a zatiaľ n i č...Je to už viac ako desať rokov.
sebo
Physalis peruánska je ovocie, ktoré sa dnes bežne predáva v obchodoch. Netreba riskovať s degustáciou iných okrasných druhov physalis. Okrem toho vždy konzumujte len úplne dozreté plody. Aj nedozreté bobole machovky (či physalis) peruánskej sú pre ľudské telo jemne jedovaté. Obsahujú totiž alkaloidy, ktoré môžu spôsobiť zažívacie problémy (napr. zvracanie). Niečo podobné ako pri zemiakoch či paradajkách. Ak chcete vedieť ako si môžete doma jednoducho vypestovať ovocie physalis, prečítajte si zaujímavý článok o tejto výnimočnej rastline  www.i-potraviny.sk/physalis-machovka-pestovanie-a-ako-ju-s...