Varenie

Pekáreň Eta Duplica Vital

kaatka - fotkakaatka, 22. januára 2017

Prosím Vás, viete mi poradiť? S manželom sme si minulý víkend priviezli pekáreň Eta Duplica Vital. Okrem namiešanej zmesy chleba z Tesca sa nám v nej žiadny chlieb nepodaril. Už sme zúfalí. Keď aj chlebík tak na polovicu narastie a po rozkrojení sú v nom dierky, je lepkavý a jesť sa nedá. To, že priložená kuchárka je k ničomu sme zistili, keď sme tiež skúšali piecť podľa nej. Má tu niekto z Vás recept, ktorý by poradil presne do tejto pekárne na konkr. program? Ďakujeme za rady

@zareaguj


Diskusia k téme

ancicka
Skús tento,možno sa ti podarí.
2 poháre
voda
5 pohárov múka
1 PL bravčová masť
2 ČL soľ
2 ČL med
1 ČL sušené droždie dr oetker
1 ks varený zemiak menší

Na dno pekárničky dám varený a pretlačený zemiak a masť.Pridám vodu.
Môže múku miešať v pomere 2 poháre celozrná a 3 hladká múka T 650.Pohár má 250 ml.pridám soľ, med a droždie
Pekárničku zapnem na pečenie.Stupeň kôrky na II.
Po upečení nechám chlebík vychladnuť na mriežke.
astra29
V pekárničke je dôležitá hustota cesta, ani mne sa prvý chlebík nevydaril, potom som sa naučila, že cesto musí byť husté, má sa vytvoriť kompaktná "guľa" z cesta, ktorá po nakysnutí zredne. Teda ak sa cesto pri miešaní nespája, prisypem múku a je to... prajem veľa chutných chlebíkov, ja na pekáreň nedám dopustiť a poradila som ju už mnohým :-))
nadia56
pozri tuto stranku - rady a aj recepty,
 domacipekarny.dama.cz/rady.php?d=24...

ja peciem chlieb : 4 dcl voda, 1,15 litra chlebova muka, 2 cl susene kvasnice, 2 cl sol, 1 pl bravcova mast, 1pl jablcny ocot, 2 pl kmin ,
nech sa ti chlebik vydari a ohlas sa, ako sa ci chutil, pekny den ti zelam☺
nadia56
oprava - nech sa ti chlebik vydari a ohlas sa, ako sa ci chutil, - na -
nech sa ti chlebik vydari a ohlas sa, ci chutil, ☺
marika9
Mne sa zo začiatku nedaril, bol podobný tomu Tvojmu. Nadia 56 mi dala dobrý recept, podľa ktorého pečiem do dnes, ale vtedy sa mi chlieb tiež nevydaril. Nakoniec som reklamovala pekáreň a potom už piekla ako mala. Ale aj tak jedna rada: naspodok idú tekuté ingrediencie a až potom sypké a soľ. To je dôležité. Veľa šťastia.
kaatka
Ste úžasné, Ďakujem. Tajne som dúfala, že mi tu niekto napíše. Práce pečieme tento, našla som na internete včera večer
ahojte, ja robim tento chlebik:
300ml vody (ja davam 250ml a popripade este dolievam pri mieseni, aby vznikla ta gula - keby som sa drzala receptu, tak mam prepadnuty chlieb)
2 ČL cukru
2ČL soli
1ČL rasce
500g hladkej muky (alebo 400g hladkej a 100g grahamovej, spaldovej alebo celozrnnej)
1ČL sušeného droždia alebo 1/4 kocky klasickeho droždia
a este kadejake semiacka po zazneni signalu - sezam, lan, tekvicove a slnecnicove

a davam program Klasik, kôrku tmavu, velkost II..
mam pekarnicku Etu siestu

a z tohto receptu robim aj take celozrnne buchticky, to len hodim vsetko do pekarnicky, dam program Cesto a ked uz ho mam hotove, tak vyvalkam na hrubku vyse 1cm, pokrajam na kocky, natriem vrch vyslahanym vajcom, posypem semiackami a dam este na 20 min. podkysnut.. potom dam piect do klasickej rury na 170 stupnov - dokym nechyti krasnu zlatu korku.. odporucam ich, su fantasticke

Vyzerá že sa podaril na oko, uvidíme po rozkrojení a presne ako píšeš @Astra29

Veľmi Vám Ďakujem, dám na Vaše rady a tiež sa prídem pochváliť aký je výsledok. Tiež, ak by sa nedarilo vôbec, dám reklamovať a uvidím potom :)

Krásny večer
kaatka
Chcela som dopísať, že presne ako píšeš. Musí sa vytvoriť kompaktná guľa, to som doteraz nemala. Všetky cestíčka boli primoc riedke :(
viem, že keď niečo robím ručne, ´musí to mať určitu hustotu ale nevedela som bez vaších rád, či to teda robím dobre alebo zle :)
janara
teraz som dlhšie nepiekla v pekárničke, ale už mám 2. pekáreň v poradí..rada som používala zmes na chlieb kupovanú v Lidl, robila som presne podľa návodu...nemala som problémy..a pekárne boli tiež odtiaľ -:)
1x haji
ria52
Aj ja kupujem zmes na chlieb v Lidli a som spokojna,peciem podla rozpisu na obale.