Rôzne

Pečený čaj

viera2201 - bez fotkyviera2201, 7. januára 2012

Reagujem na recept pečený čaj. V práci kolegyňa nám ponúkla pečený čaj na ochutnanie. Najprv sme si robili srandu, že čo to je za výmysel, ale po ochutnaní čaju sme nešetrili schválou. Neodolala som a kedže po sviatkoch mi ostalo dosť ovocia, tak som sa ho rozhodla rozumne zužitkovať. Samozrejme, že ho ochutnali aj moji synovia. Ich mlsné jazýčky neodolali chuti čaju. Keďže som do neho dala aj moju podkerepuškovicu čaj je tým určený dospelým. Odporúčam všetkým.

@zareaguj


Diskusia k téme

3sandra3
ja som ho teda ešte nikdy nepila, ale vidím aj tu na vareche pár receptov na pečený čaj... a môže to byť fakt dobré.
letisia
Dnes som ho robila. Má rôzne použitie. Buď pár lyžičiek pečeného čaju zaliať vriacou vodou v pohári a vznikne chutný nápoj, alebo do uvareného hocijakého čaju pridať pár lyžičiek na dochutenie. Možno ho použiť aj do dezertov. Na možnosti ďalšieho využitia prídem postupne :-)
evanaaa
Ja som ho tiež párkrát robila ale používam ako lekvár, posledný bol len zo sliviek, ostatné miešané z niekoľkých druhov ovocia.
marcy
je skvelý aj do ovocných,šľahačkových pohárov....či iných smotanových,alebo bábovkových múčnikov,k palacinkám.....univerzál :))
marianna76
Ja som tiež robila, dala som aj dva citróny ošúpané, bez kôstok, ale asi to na tie 2 kg, bolo dosť, lebo je trochu horký, alebo neviem od čoho to môže byť...
marianna76
Už som si spravila slabší, nechala odstáť aj 15 min a je parádnejší, takže som mala dosť silný, preto sa mi zdal horký.... mňam, tiež odporúčam
bonpari
Moju maminu minulý rok pochytila mánia a urobila asi 100 pohárikov pečeného čaju. Mali sme niekoľko rôznych druhov a všetkým to strašne chutilo. No po čase sme sa toho obpili? :) a tak to teraz trčí v komore, lebo všetci sa vrátili k starému dobrému pigi čaju a spol. Ale ako som to tu teraz zbadala, tuším som na neho dostala chuť a veru si od nej pár pohárikov vezmem. Inak najlepší čo som pila bol doteraz jablkovo-broskyňovo-škoricový..