Rôzne

Pečenie pizze a chleba na šamotovej platni

goe - fotkagoe, 8. júla 2014

Dnes mi doviezli šamotovú platňu, ktorú som si objednala z Tchiba na pečenie pizze a chleba. Viem, že je tam k tomu návod ako treba na nej piecť, ale chcem sa spýtať či máte s tým skúsenosti. Prípadne nejaké rady ako na nej piecť čo najlepšie.

@zareaguj


Diskusia k téme

ampara
Obzerala som ten kameň v Tchibo ponuke,rozmýšľala som,že si ho objednám , @goe daj vedieť, ako to funguje.
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
@ampara včera som hneď robila na tom pizzu a postupovala som podľa návodu. Najprv pred 1. použitím hodinu vypáliť. Potom som to nechala vychladnúť. Večer som vyhriala dosku v trúbe na 240 stupňov 45 min. a potom som lopárom čo je k tomu priložený tam dala pizzu a piekla 8 min. pri 200 stupňoch. Vôbec nebola vysušená ani vlhká, všetkým chutila. Trocha je nevýhodné čistenie tej šamotovej dosky po vychladnutí, lebo som syr dávala neskôr a ostali mi tam na nej fľaky, ktoré sa už nedajú odstrániť. Doska sa nesmie umývať vodou. Nabudúce ju takú nedopečenú vyberiem s lopárom a vonku mimo dosky dám syr a potom dám zasa dopiecť. Ináč som spokojná. Potom skúsim aj piecť chlieb a pečivo na tom.
ampara
@goe ďakujem ti za rýchlu odpoveď, idem si ju hneď objednať!
nadia56
@goe , pizzu na kameni mozes piect s pouzitim papiera na pecenie, pripravene cesto s oblohou polozim na papier na pecenie a tak vlozim pomocou lopara do rury na kamen, ked nieco vytecie, ostane na papieri, kamen je cisty, pri peceni chleba a rohlikov pouzivam ten isty sposob-s papierom, vyskusaj, mozno sa aj tebe tento sposob osvedci, pekny den ti zelam :-)
1x mialui
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
@nadia56 vďaka za radu, lebo v návode k tej doske bolo, že cesto má ísť priamo na šamotovú platňu. Skúsim to podľa teba.
xanadu1955
Ahoj @Goe a @nadia56 vďaka za nápady, kúpila som si aj šamotovú dosku a pečiem pizzu na pečiacom papieri, pizza je neskutočne dobrá, keby so nebola dala príspevok o šamotovej platni tak by som ho ešte nemala, dávnejšie som chcela kúpiť ale boli s tým len problémy a na Tchibo nechodím takže obom vďaka za to že máme báječnú pizzu