Varenie

Pečenie jaterníc

kvakac - fotkakvakac, 2. decembra 2019

Ako pečiete jaternice, aby nepraskli a boli dobré prepečené do chrumkava?

@zareaguj


Diskusia k téme

24 komentáre k článku
Recept na pečenie jaterníc uviedol v minulosti Daewootn v receptoch. Mám ho v KK a podľa neho pečiem. Teda ak je čo. Tiež som bola nešťastná, že mi praskli.
Ja som skúšala už všelijako, raz mi praskli, inokedy nie, minulý týždeň som ich piekla na panvici a podľa rady som ich popichala, ale aj tak popraskali. Asi záleží aj od čriev, alebo ako sú nadievané.
Ještě jsem nezkoušela, ale kolegyně peče jitrnice nebo jelita položené na bramborách. My milujeme zabíjačku s dobrým chlebem. Nechám venku, aby byla pokojové teploty, dávám do velmi vlažné trouby, vymaštěného pekáčku a peču mírně, až později přidám stupně. A vždycky doufám, že něco praskne, protože přípečky jsou nejlepší.
@kvakac (3.12.2019 13:09)

Ja som dostala radu od gazdu, ten jatenicky pred položenom na pekáč pováľa v hladkej múke,otrasie prebytok a neprasknu:-) vyskúšala som,zadarilo sa opakovane,povrch bol chrumkavý,teplota 160st.C .
@moravanka (3.12.2019 13:53)
A mne to je uplne jedno nech prasknu, pridam este klobasu pod to dam predvarene zemiaky cibulu cesnak, poukladam na to kusky slaniny a je super eintopf, vsetko naraz hotove.



Nikdy jaternice nepečiem v rúre a ani sa do nich nepichá..vyberiem z mrazničky, mávam iba domáce..položím na suchú panvicu, zakryjem pokrievkou a na celkom slabom plameni sa pomaly pečú..ešte nikdy mi nepraskli...niekedy ich dávam na panvicu úplne zmrznuté a zapnem na slabý plameň...keď vidím, že je z jedenej strany upečená, otočím a opečiem aj z druhej..sú krásne a škoda by bolo ich piecť v rúre..
Jaterničky mi už nepraskajú. Na plech si dám pečiaci papier/ aby som nemusela drhnúť plech / poukladám jaternice dám do rúry zapnem na 150 - 160 st. a pečiem asi 40 min. raz otočím. Ale určite záleží aj od výrobcu i čriev.
Trochu vody na spodok pekáča a piecť ich treba pri nižšej teplote,myslím tým cca 160 C°.Nie je na škodu ich popichať trochu,aby ich para neroztrhla,ale pri nízkej teplote by sa to trhať nemali.Samozrejme záleží aj od kvality čriev do ktorých sa jaternicová kaša nadieva.V mäsovýrobe sme ich nadievali do hovädzích čriev.Je to vlastne už hotový produkt a dlho sa piecť nemusia no a chrumkavosť môžeme dosiahnuť tak,že si pri konci pečenia zapneme buť to gril,alebo vrchnú špirálu. ;-)
@mesiar50 (29.12.2019 13:38)

... srdečne buď pozdravený Lacko @Mesiar50 , kamarát milý a vždy mladý. Rád, konečne po dlhých mesiacoch, čítam niečo od Teba! Prezraď, ak môžeš, kde si sa tak dlho túlal!? Maj vždy len krásne, pohodové a úspešné dni v žičlivom šťastí, pevnom zdraví a úprimnej láske!

Pridaj komentár do diskusie: