Varenie

Parenie knedle v mikrovlnke.

tinca - fotkatinca, 16. februára 2011

Ponúkam vám rýchly zlepšovák /možno ho poznáte/ ako rýchlo napariť knedľu v mikrovlnke. Naporcujem si ju, zaviažem do mikroténového sáčku a nastavím mikrovlnku na 1 min.,stredný výkon. Je ako vatička,vôbec nie je navlhnutá a nemusíte sa otravovať s parákom. Takto naparujem aj parené buchty.

@zareaguj


Diskusia k téme

vladkaku
poznám, super nápad, mne poradili trochu pofŕkať vodou, aby neboli suché
babanka
Tinca tento zlepšovák aj ja praktizujem.Taktiež ohrievam aj zmrazené pagáče - su ako vytiahnuté z rúry.
tothka
Aj ja tento spôsob chválim. Mikrovlnka je skutočne výborný pomocník v domácnosti.
mata3636
ja dám nakrájanú knedľu na tanier, prikryjem tým umelohmotným "deklom" a za minútu sú knedle ok
letisia
aj ja tak ohrievam knedle, parené buchty, je to super
evanaaa
Mata3636, tak som to aj ja robievala, aleniekedy z tej knedle zostalo niečo, čo sa nedalo jesť, bolo to akési gumenné, húževnaté, takže mne sa aj tento nápad od Tinci hodí, ináč naparujem aj ja na paráku, ale skúsim aj v sáčku.
marienka44
@Tinca , tomu sáčku sa nič nestane v mikrovlnke? Nerozloží sa alebo nezhorí? Bála by som sa to urobit, ale ked je to odskusane, tak som posmelená. :-)
ancicka
Ja si myslím,že ide o ohrievanie. Aj ja to robím už veľmi dlho takto.V tom sačku je to dobré,pretože sa voda z knedle nevyparí la.Ked sa voda vyparí,tak je potom gumenná ,ako hovorí evanaaa.
tinca
@marienka44 neboj sa, obyčajný mikroténový sáček, dobre zauzli, nič nezhorí, len sa nezľakni, lebo sa veľmi nafúkne, ani sa nerozloži, vyskúšaj ináč, robiť nebudeš! Daj vedieť. Jedná sa o už urobenú knedľu!!! Teda hotovú, hovorím o naparovaní hotovej knedle.
mata3636
@evanaaa , keď ono tie dnešné "kupenské" knedle sú dosť o ničom, dáš do omáčky o chvíľu je z nich jedna rozbredlá masa, samé fúkané, umelé, preto aj, keď trocha vychladnú, tak sú ako z gumy. najlepšia je domáca, nie je s tým veľa roboty a aj na tretí deň je ako čerstvá a dá sa zohriať v sáčku, na paráčiku alebo v mikrovlnke a je dobrá :))
tinca
@mata3636 ja mám dobré skúsenosti aj s kúpenými, len si treba vybrať výrobcu, ale keď sa chem pohrať, tak na "Vareche" je veľa ohromných knedlí!!!!
zvoncek
vďaka za dobrý nápad, ja vždy ohrievam na paráku, vyskúšam,
Tinca, stredný výkon je u mňa 350W, stačí na 1 min_
julko
mám to aj ja takto overené (bez sáčku), sú ako čerstvé
mommi
... ja takto ohrievám aj rezne....niesú také vysušené...mňam
rod55
ja som kupil plastovu nadobu na parenie knedle...dáš troška vody na dno rozohreješ vodu a potom dáš knedlu na minutu zohriať okolo 400w..))