Kuchyňa a vybavenie

Panvica na vyprážanie

marienka54 - fotkamarienka54, 18. októbra 2021

Ahojte milé Varecháčky a Varecháči, potrebujem novú panvicu na vyprážanie. Poradíte nejakú kvalitnú? Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

tomeska
Na vyprážanie používam nerez. kastol (rajnicu). Nemám potom celý sporák zastriekaný tukom. Ale nedávno som si kúpila velkú panvicu- podla popisu mramorovú- a rezne sa mi z toho akosi nepáčili. Na rýchle opekanie,alebo dusenie je vynikajúca. Ja som za nerez.
mirop
Ja mam najlepsie skusenosti so znackou Tefal, dobre panvice som si kupil i v Tchibe alebo v Lidli, naopak katastrofa bola Tescoma, uz nikdy viac
sovka62
Ja nedam dopusti na smalt. A ako si ti podari najs liatinovu panvicu, ktora je zvnutra smaltovana, byde to vyhra v loterii. Len pocitaj s tym, ze lacna nebude. Lenze: Skupy dva razy kupi, to platilo a plati.
tomeska
@mijaita (19.10.2021 13:17)
No moja jedna nerezka je Tescoma a je tiež super. A hrnce ěšte z roku raz- dva pred tescomou, ešte bez mena. Dnes by to mohly byt' "Kolima" (česká výroba).????
tomeska
Každý má rád niečo iné. Záleží tiež na čom varí - plyn, elektrika alebo obyč. sporák na drevo... Jedna rada málo, treba urobit' poriadny prieskum, porovnat' všetky parametre a potom pokus, omyl. Zo 6 komentov nado mnou , každy radí niečo iné. No a v obchode ak chcú predat', tak poradia a vychvália to najdrahšie. Tak teraz : Baba rad'. Nech sa ti podarí dobrý kup..... M. a ešte nakoniec , tá moja nová panvica je dobrá na placky, alebo to, čo sa nemá pripiect'. je neprilnavá. stačí minimum tuku, a to mi k rezňom akosi nepasuje, tak asi preto mi nešmakovali . No a v najhoršom prípade ju možem použit' ako obranný prostriedok. je hrozne t'ažká.
mijaita
@tomeska (19.10.2021 22:50)

Ano, snad jsou i vyjimky. Ale co ma syn od Tescomy, par veci, jasne drahych, k nicemu. Treba skrabka. Ja koupila wok s neprilnavym povrchem. Jsem zvykla a nikdy zadnou takovou vec neposkrabu. Presto byl wok po trech tydnech uz oloupany ten povrch na nekolika mistech. Vymenila jsem za jinou znacku a dodnes jako novy. Tak asi nerez veci, nadobi, mozna, verim. Par nejakych umelohmotnych vyrobku prisernych barev, ale jinak nic.
tomeska
@mijaita (19.10.2021 23:15)

Ale to je se vším tak. , já koupila boty u tamana a nosím už asi pátý rok až mi hanba, a můj muž stihne za rok rozbít dvoje. Záleží na tom ,kdo jakou má trefu. Jeden chválí ,druhý haní ....
sovka62
@mabla (21.10.2021 00:22)
Ano, aj ja mam taky, najsamlepsi a naojblubenejsi. Varila som v nom na plyne, na keramickej doske, teraz na indukcnej platni, moze idt do rury... uplne skvely.
Toto som mala na mysli, ked som radila liatinovu zvnutra smaltovanu panvicu.
Vyrobcom je forma Belis (ceska) a napr. ten kastrol stal cca 40 euro.
Ale je hodny kazdeho jedneho centa.
používateľ nemá avatar
123
123
no, aj ja som zdedila po babke-svokre liatinovú vysmaltovanú hlbšiu panvičku, nedám na ňu dopustiť..., žiaľ, nie je vhodná do rúry, lebo má drevenú rúčku, ale som s ňou veľmi spokojná...
ešte mám v rodine vyhliadnutý starý liatinový kastrol, tiež po babke, ale inej, ten by mohol aj do rúry, ale neviem, či sa k nemu dostanem...
haji
Mám hrnce Zepter /nerez/ a liatinové hrnce/panvicu - uvnitř modrý smalt. Na vyprážanie je aj důležitá vysoká hladina tuku. Vařím na plynu. Riady musí korespondovat se zdrojem. Sklokeramika, indukce chce svoje - k tomu je také třeba přihlédnout při výběru riadov.
K liatinovému riadu/panvici např.: www.odkulinare.cz/belis-litinova-panev-modry-smalt-26-cm-...
Je moc hezká, já mám pokličku litinovou, tu je už skleněná, pokud správně vidím, a skleněná poklice mívá zpravidla malý otvor na únik přebytečné páry. Skleněné poklice mám moc ráda /zvědavost a odvod páry/.
Mám celou sadu Belis/Sfinx - kastroly mají kovová ucha, panvice dřevěná madla - která jdou odstranit, když chceš dát do trouby. Mám je odstraněné natrvalo, bo se mi nevešly do linky. Chce to pak trochu cviku, ale jdou používat i tak. Poznámka - tento riad je docela těžký. Stejně jako Zepter /zabroušené dno/. Na oboje nedám dopustit. Žádné umělé povrchy, které pouští do jídla kdeco.
Dobře vyber!
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
@haji (22.10.2021 08:57)

Link som si uložila lebo aj ja potrebujem vymeniť panvicu na vyprážanie, len netuším či tento český eshop zasiela aj na Slovensko. Panvica vyzerá veľmi dobre. A keďže ju máš vyskúšanú nechám si od teba poradiť.
haji
@dr (27.10.2021 15:22)
Aha, to z jejich stránek není jasné, zda dodávají i k vám, když tak učiň dotaz. Prosím, ještě se u nich ujisti, zda je poklice skleněná. Pokud ano, skleněná poklice není vhodná do trouby. Já mám poklici litinovou, tam to do trouby jde v pohodě, samozřejmě s oddělanou dřevěnou rukojetí. Dobře pořiď! Možná bys našla podobné zboží i u vás, šupni to do ujo google.
viera1
@sovka62 (19.10.2021 20:09)

kotliknagulas.sk...Liatinová panvica 24 cm so smaltovaným povrchom...má udávanú hmotnosť 2,4kg,takže liatinová bude a 23€ ☺.Vyzerá dobre...