Kuchyňa a vybavenie

Panvica na palacinky

janan - bez fotkyjanan, 2. decembra 2010

Prosim, poradte mi, aku panvicu na palacinky si mam kupit?
Kazdu, co som doteraz mala, sa pokrivila. Kupovala som si lacnejsie a v tom bol asi pes zakopany :- )

@zareaguj


Diskusia k téme

andys
Určite zainvestuj, my máme Tefal Preference, stála okolo 40 eur, ale drží tvar a robia sa na nej obrovské palacinky. Okrem toho naozaj netreba používať tuk, stačí ju potrieť pri prvej palacinke.
evanaaa
Ja mám tiež nie moc drahú, a veľmi dobre sa mi v nej robia palacinky, ale musí to byť, ako som v jednej diskusii spomenula, palacinkáreň a nie len panvica s vyšším okrajom. Nedávno ich mali v Lidli. Nemali by byť tenké a okraj veľmi nízky, najviac 0,5 cm, aby sa dali dobre prevracať, s nelepivým povrchom ( antiadhézne). A k tomu drevená prevracačka. Do mištičky si dám trochu oleja a vždy pierkom ( husacím ) potriem panvicu, niekedy už po prevrátení ani netreba, len raz. A palacinky idú jedna radosť.
evanaaa
No, tá mnoja nestála ani 10 e, vtedy ešte koruny a stále je dobrá. Dá s anatrafiť aj na lacnejšiu.
kucharronald
Moja stála okolo 7-8€ :)) Vyhral som v Jednote poukážku 20€, tak som nevedel čo kúpiť. Zrazu do cesty prišla panvica na palacinky, povedal som, vyskúšam, možno bude fungovať :)) Je to tefal a mali v akcii...bola zlacnená až o 60% :)) Už som v nej upekol dosť veľa palaciniek (100-200), tuk do cesta dávam minimálny, ale panvicu vždy potriem olejom, aby som ich vedel hádzať :))) Zatial ešte funguje :) Keď na nete nájdem, pošlem link :)
bambitka
Ja si kupujem v Ikei za 1,49 eura a daju sa na nej robit uzasne palacinky.Som s nimi velmi spokojna.Ked sa trochu poskodi,nieje mi luto ju vyhodit.
jojino123
Teflónová panvica sa nesmie horúca dávať pod studenú vodu - vtedy sa pokriví - možno v tom je ten pes zakopaný.
strigus
ja mám tiež tefalku, nie palačinkovú, ale obyčajnú s vyšším okrajom a vždy som bola spokojná. Netreba ju ani mastiť, len pred prvou palačinkou. "Nie som taká bohatá, aby som si dovolila kupovať lacné veci", ale sú aj šťastné náhody - teda ak lacná vec je aj kvalitná a vydrží :)
hubata
Na palacinky sú najlepšie panvice po babke: sú vypečené, odskúšané 2-3 generáciami. Sú škaredé - to je pravda, ale zasa na kráse vraj mužom nezáleží, len nech je veľa palaciniek.
janan
Super. Dakujem vam vsetkym za rady. Nad Tefalkou som rozmyslala ale odhovorila ma od nej moja mama. Tak som nakoniec kupila v Tescu v akcii panvicu zn. Tescoma Premium, ktora bola zlacnena zo 40 na 28 €. Tak snad ma nesklame lebo aj o Tescome som pocula svoje:- ) A ak ma sklame, nabehnem do Ikea a budem kupovat tie za 1,49 ako Bambitka...:- )
lavander
Ak si medzitým nič nezohnala, pozri www.hiteko.sk, majú kvalitné, trvanlivé hrnce a panvice, naozaj vydržia a myslím, že sú ešte v akcii. Palacinky, volské oká, ba aj mäso opečieš bez tuku na palacinkári z Titano sady. Nie vždy ich však majú hneď, niekedy si musíš počkať.
sissy
ja som si kupila fissler a nebola taka draha je vyborna a zatial som s nou najviac spokojna, stala tak nad 10 euro, s tescomou som nebola spokojna a ani ine neboli o nic lepsie tak na rok maximalne, drzim palcce inak plyn robi najvacsie skody... dobra je sklokeramika a tak...
slavsorcerer
Má niekto praktickú skúsenosť s panvicou na palacinky od fi: GreenPan?
Ďakujem za odpoveď.