Nápoje

Ovocne a zeleninove stavy

katulik1986 - fotkakatulik1986, 19. októbra 2011

Dobry den,

vcera som dostala odstavovac a rada by som od vas povyzvedavala aku kombinaciu ovocia a zeleniny mate najradsej vy? rada by som sa inspirovala a ponukala aj rodinu pestrymi mixami, predovsetkym v tomto predchripkovom obdobi :-))

moja najoblubenejsia kombinacia - mrkva, pomaranc, grep a zazvor

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
A čo robíte gazdinky s dužinou - vyhadzujete ju?
dorisa
@nadia56m dík za stránky. @hubata Ja doma robievam mrkvovú šťavu, dužinu využívam na pečenie, a cviklovú...už som aj recepty študovala nejaké, ale zatiaľ ju nevyužívam.
katulik1986
ďakujem veľmi pekne za linky, nepoznala som, ale preštudujem si to, dosť ma to zaujíma.
dužinu buď vyhodím alebo si z nej spravím pleťovú masku alebo tzv. dobrotku, čo mi robievala moja maminka keď som bola malá alebo chorá - dužina + podlejem trošičkou šťavy + piškóty
hubata
Jááj dievčatá a nie je vám ľúto vyhodiť to najkvalitnejšie? Veď v šupe je najviac vitamínov, šupa napomáha zdravému tráveniu a vy to šmaríte do koša a ešte míňate aj elektriku, vodu a čas. Čo nemáte zúbky? Ja odšťavujem jedine ak mám veľké množstvo ovocia a potrebujem ho rýchlo minúť aby sa nepokazilo. Krásne receptíky z červenej cvikle najdete tu - na vareche a nevyjde nič nazmar.
foska
@hubata
vitaminy su prave v stave, nie vo vlaknine. Vlaknina je urcite dolezita, no aj v tej stave jej ostava dost vela, a ak zaklad stravy tvori surova zelenina a ovocie (ako u mna), tak tej vlakniny moze byt v strave praveze az privela. Ak mas nejaky zdravotny problem, a potrebujes zvyseny prisun niektorej konkretnej latky, nedokazala by si pokryt tu potrebu hryzkanim celeho zelovocu. V mojom pripade je to nieco, co obsahuju hluboviny - skus denne pojest 2 kila SUROVEJ kapusty, brokolice..., a zistis, ze sa to neda. Odstavenim ziskam dost tej konkretnej latky a zvladnem to denne doplnit. Lieky a tabletky nie som ochotna uzivat.

@katulik1986
odstavovac schvalujem, precitaj si toho Walkera, je to zaujimave citanie, docitas sa aj o (ne)vhodnosti niektorych kombinacii zeleniny a ovocia. Kuk aj sem:
 vitarian.cz/search.php?rsvelikost=uvod&rstext=a...
jovana48
Ahojte som tu nová a prosím niekoho o radu:robila som jablčný ocot a teraz som ho už precedila a mám ho zliať do fliaš,ale nie je priezračný je trocha zakalený,je to chyba..,